Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Piękne - jednak wszystkie kolumnie nie muszą wyglądać jak "trumny" :)

Skomentuj

Mało tego! Ten klocuszek też został skończony
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

zastanawiam się nad zintegrowaniem obudowy z podstawą monitora. Projekt ma BR do dołu, dlatego tak sobie myślałem, żeby właśnie to zintegrować ze sobą. Dobry pomysł, czy raczej lipa? Myślalem to zrobić na jakichś fajnych dystansach lub kolcach, albo tak jak na jednym z widocznych projektów zrobić to jako całość. st.png
        Załączone pliki
        Last edited by fafik90; 15.04.2022, 09:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
          Pochwale się moimi nowymi zabawkami :)

Jak znajdę chwile i chęci to może założę nowy wątek z opisem :)
          O Panie... Czapki z głów, design nieprzeciętny, dobór przetworników też zacny, ręce same składają się do oklasków

Skomentuj

Zamieszczone przez fafik90 Zobacz posta

zastanawiam się nad zintegrowaniem obudowy z podstawą monitora. Projekt ma BR do dołu, dlatego tak sobie myślałem, żeby właśnie to zintegrować ze sobą. Dobry pomysł, czy raczej lipa? Myślalem to zrobić na jakichś fajnych dystansach lub kolcach, albo tak jak na jednym z widocznych projektów zrobić to jako całość. st.png
            Chyba mam Deja vu :)
            Czy ten temat był już poruszany?
            Nawet grafikę sobie przypominam i problem z montażem portu BR.

Skomentuj

Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta

O Panie... Czapki z głów, design nieprzeciętny, dobór przetworników też zacny, ręce same składają się do oklasków
              Dzięki! Dodam jedną rzecz której tutaj nie widać na zdjęciach front jest wygięty, taki banan :)
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Chyba mam Deja vu :)
                Czy ten temat był już poruszany?
                Nawet grafikę sobie przypominam i problem z montażem portu BR.
                ...powiem Ci że już sam nawet nie wiem, bo zabieram się za to strasznie długo, możliwe że już wcześniej gdzieś poruszałem ten temat...może z Tobą gadalem....nie wiem...w każdym bądź razie...jak będzie lepiej?

Skomentuj

Fafik90 patrząc tak całkowicie z boku mi bardziej podoba się wariant 1. Zresztą w przypadku BR na dolnej ściance to najwięcej projektów jest właśnie w taki sposób robionych. Tamto drugie wygląda jak "altanka" :) Tylko doniczkę i kwiatki posadzić :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Rosayo Zobacz posta
                    Fafik90 patrząc tak całkowicie z boku mi bardziej podoba się wariant 1. Zresztą w przypadku BR na dolnej ściance to najwięcej projektów jest właśnie w taki sposób robionych. Tamto drugie wygląda jak "altanka" :) Tylko doniczkę i kwiatki posadzić :P
                    A mi się bardziej wersja 2 podoba. Nawet sam robię coś w podobie ale subwoofery i głośnik od dołu nie br.

Skomentuj

Zwrotnice prawie gotowe - kable dolutuję jak skończę obudowy. Fornir już się tnie. Tym razem jesion, choć kupiłem za małe pieniądze sporo mahoniu, to dla odmiany coś w jasnej tonacji.

Skomentuj

Obudowy wylakierowane, ale składanie mozolnie idzie. Na razie dopiero 2 monitory i centralka z podstawą ala cambridge cx :)

i podstawy do subwooferów:

gdyby się ktoś zastanawiał w aluminiowej rurce będzie szedł przewód do diody oświetlającej stożki po włączeniu subwooferów

Skomentuj

Monitory oklejone wczoraj, a sub dziś (prawie cały). Kleju brakło Zdaje się, że znów zamówię Timebond w żelu - choć drogie to jak pieron, to jakość klejenia też pierońsko dobra. Chyba, że znacie jakieś tańsze żelowe alternatywy. Tylko klej kontaktowy.

Skomentuj

"WLM DUO" w wersji mini i single?

Skomentuj

Ano mini Bo tylko 10 cali i zamknięta. Po prostu podoba mi się kształt, coś innego niż sześcian z głośnikiem od frontu. Będzie tam siedział Seas L26rfxp, którego lata temu kupiłem nowego okazyjnie.

Klej zamówiony, chwila szukania i można taniej niż na portalach aukcyjnych znaleźć.

Skomentuj

Coś się lepi :P

Skomentuj

Ja zakończyłem prawie w 100% etap budowy kina. Trzeba tylko jeszcze poskręcać nóżki od subów ale zabrakło śrub. Kupię w poniedziałek, skalibruję wszystko i gra :) oświetlenie stożków ciężko ładnie uchwycić ale wygląda baja. Włącza się wtedy kiedy wzmacniacz jest w trypie pracy. Wyłącza jak przechodzi do trybu standby.

tymczasem pracowałem nad obudową do iampa. Na razie wersja mdf - wylakieruje na czarno. Docelowo wytnę to samo z alu jak wszystko się zmieści.

obudowa taka fikuśna bo potrzeba wewnątrz 125mm na zasilacz a radiatory mają wysokości 100. Postanowiłem wybrnąć z tego 18mm spodem z podfrezowaniem w miejsciu zasilacza i 10mm górą rozwiązaną tak samo.

Otwory na wylot to otwory wentylacyjne. Wewnątrz będzie wklejona blacha perforowana ale przez jej dziurki będzie można oglądać to co najciekawsze :)

a przy okazji wraca projekt seasów magnezowych. Mam już wszystkie formatki. Niektóre się lakierują. Niektóre trzeba posklejać i obić skajem :) ale tymczasem porównanie wielkości z obecnymi peerlessami i wyszły mega mega mega zgrabne i malutkie :

​​​​​​​

Skomentuj

podejscie nr 2 do kolumn omnipolarnych
                                    poprzednie metalowe membrany nie brzmialy najlepiej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

podejscie nr 2 do kolumn omnipolarnych
                                      poprzednie metalowe membrany nie brzmialy najlepiej
                                      Będzie że się czepiam ale jeśli to nie tylko na testy to nie mogłeś znaleźć jednolitego kawałka? nie klejonki jeszcze tak chamsko miejsce klejenia różni się kolorem :p a co do Alu to poczciwego alu na dole nie wiele słyszałem. Jakieś seasy i np daytony i tutaj w przypadku Daytona to brzmiał bardziej jak papier nie alu. Byłem pod ogromnym wrażeniem tej zmyłki

Skomentuj

pierwsze podejscia byly z litego drewna
                                        niestety drewno jest wredne i zbyt mocno pracuje :/
                                        detale po przetoczeniu pekaly z czasem :(

Skomentuj

Skomentuj

Czaruję...
                                          X