Jak już masz zmieniać to zmień na Sonaworks, wpisujesz nr seryjny mikrofonu i pobierasz z ich strony dedykowany plik kalibracyjny.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaA to nie lepiej skalibrować sobie mikrofon z kimś znajomym kto ma skalibrowany?
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Będzie nowy projekt forumowy do kopiowania.
2,5 drogi: 2x Seas U16RCY/P + Scan Speak D2608/913000
i pomiar gotowej konstrukcji
Revers bez bliskiego pola, więc od 200 Hz w dół jest przekłamany.
Zwrotnica chyba już finalna. Gra to bardzo dobrze, bas "duży" (jak na 5" to wręcz ogromny), świetna średnica oraz detaliczna, ale przyjazna w odsłuchu góra.
"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
- 15 polubień
Skomentuj
-
Tak, w całości mój projekt i moje strojenie.
No, ale jeśli wleci tam textreme na sekcję średnio-wyskotonową, to już raczej nie będzie moje (brzmienie)."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
Proszę Cię bardzo :)DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
- 1 lubię
Skomentuj
-
Po dłuższej przerwie od diyaudio powoli wracam. Trochę się nazbierało materiałów na projekty i trzeba coś z tym faktem zrobić. Na początek będą trzy pary na małych STXach i Missionach. Jedna para to obudowa klasyczna a dwie pary chyba w "łezki" wpakuję.
I nie ma to jak mały warsztat w kuchni - łatwy do sprzątania, bo wypłytkowany
- 4 polubień
Skomentuj
-
Coś tam się dzieje ze starami projektami :)
Ravlus w końcu przybiera jakąś formę. Oba kanały działają. Zostały 2 płytki z wejściami i zabezpieczeniami.
Lampa zyskała nową deskę :)
No i nowe czyli próba przywrócenia do funkcjonalności boonton-a 1130 .
Analizator mierzy poprawnie i się poprawnie nulluje . Niemniej wynik potrafi mocno pływać.
jako źródło sygnału było E-MU ale okazało się że przez obecny na jej wyjściu szum po za pasmem nie da się uzyskać mniejszego odczytu niż okolice 0.003%. Dzisiaj zbudowałem generator analogowy który miał okolice 0.001% ale i tak analizator zawyżał wskazania i wynik bardzo mocno pływał.
Rzut oka na to co jest po notchu :
ale co chwile wyglądało to tak :
brum gdzie okiem sięgnąć.
czas zajrzeć na linie zasilania.
przed stabilizatorem analogówki :)
i po :
kondy zdechniete wygląda na to :)
i faktycznie mają połowę znamionowej pojemności a jak by tego było mało takie ESR, że się ładnie podgrzewają podczas pracy :)
PS.
jak by ktoś miał na sprzedasz w rozsądnej cenie kabel albo wtyczki GPIB lub wiedział gdzie kupić to chętnie przyganę i będę wdzięczny za info :)
- 4 polubień
Skomentuj
Skomentuj