Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak już masz zmieniać to zmień na Sonaworks, wpisujesz nr seryjny mikrofonu i pobierasz z ich strony dedykowany plik kalibracyjny.

Skomentuj

Diabeł tkwi w szczegółach
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        A to nie lepiej skalibrować sobie mikrofon z kimś znajomym kto ma skalibrowany?
        Niby tak, ale raczej kupię nowy już z plikiem znając moje lenistwo

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Pomiary wkrótce

Skomentuj

Będzie nowy projekt forumowy do kopiowania.
            2,5 drogi: 2x Seas U16RCY/P + Scan Speak D2608/913000

i pomiar gotowej konstrukcji

Revers bez bliskiego pola, więc od 200 Hz w dół jest przekłamany.

Zwrotnica chyba już finalna. Gra to bardzo dobrze, bas "duży" (jak na 5" to wręcz ogromny ), świetna średnica oraz detaliczna, ale przyjazna w odsłuchu góra.
            "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
            JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

U mnie wczoraj miały wlecieć pomiary ale pogoda rozwaliła plany.

Nie wiem czy na przestrzeni tygodnia uda się cokolwiek pomierzyć.

Skomentuj

pawel_luk1 - to twoje? :)

JMAudio -
                ładnie wykonane - po niedzieli posłucham i otworze :)

Skomentuj

Tak, w całości mój projekt i moje strojenie.
                  No, ale jeśli wleci tam textreme na sekcję średnio-wyskotonową, to już raczej nie będzie moje (brzmienie).
                  "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                  JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Pomóżcie proszę mi znaleźć tematy dot. płytki zasilacza Ravena oraz płytki z zabezpieczeniem, nie pamiętam którego z kolegów.
                    Potrzebuję spis elementów.

Skomentuj

wow, świetnie wam idzie, zazdroszczę sprawnych łapek
                      Last edited by ameli; 10.03.2022, 09:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                        Pomóżcie proszę mi znaleźć tematy dot. płytki zasilacza Ravena oraz płytki z zabezpieczeniem, nie pamiętam którego z kolegów.
                        Zasilacz z zabezpieczeniem głośników - projekt by taz - DIYaudio.pl

Proszę Cię bardzo :)
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                          Czerwona płytka "zasilacz z zabezpieczeniem - projekt by taz"

Skomentuj

Po dłuższej przerwie od diyaudio powoli wracam. Trochę się nazbierało materiałów na projekty i trzeba coś z tym faktem zrobić. Na początek będą trzy pary na małych STXach i Missionach. Jedna para to obudowa klasyczna a dwie pary chyba w "łezki" wpakuję.
                            I nie ma to jak mały warsztat w kuchni - łatwy do sprzątania, bo wypłytkowany

Skomentuj

Coś tam się dzieje ze starami projektami :)
                              Ravlus w końcu przybiera jakąś formę. Oba kanały działają. Zostały 2 płytki z wejściami i zabezpieczeniami.

Lampa zyskała nową deskę :)

No i nowe czyli próba przywrócenia do funkcjonalności boonton-a 1130 .
                              Analizator mierzy poprawnie i się poprawnie nulluje . Niemniej wynik potrafi mocno pływać.

jako źródło sygnału było E-MU ale okazało się że przez obecny na jej wyjściu szum po za pasmem nie da się uzyskać mniejszego odczytu niż okolice 0.003%. Dzisiaj zbudowałem generator analogowy który miał okolice 0.001% ale i tak analizator zawyżał wskazania i wynik bardzo mocno pływał.
                              Rzut oka na to co jest po notchu :

ale co chwile wyglądało to tak :

brum gdzie okiem sięgnąć.
                              czas zajrzeć na linie zasilania.
                              przed stabilizatorem analogówki :)

i po :

kondy zdechniete wygląda na to :)
                              i faktycznie mają połowę znamionowej pojemności a jak by tego było mało takie ESR, że się ładnie podgrzewają podczas pracy :)

PS.
                              jak by ktoś miał na sprzedasz w rozsądnej cenie kabel albo wtyczki GPIB lub wiedział gdzie kupić to chętnie przyganę i będę wdzięczny za info :)

Skomentuj

W rozsądnej cenie to chyba tylko na Ali https://id.aliexpress.com/item/32835080507.html

Skomentuj

Mam zasilacze Xantrexa i mają porty GPIB, chyba mam do nich 4 kable 0,5m. Musiał bym poszukać tych cudów minionego stulecia.

Skomentuj

https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...5c1#post648218

Skomentuj

Ładne kolumny, szkoda że głośniki niedostępne.
                                      Last edited by Adzik94; 01.03.2022, 10:10.

Skomentuj

Fajne, a głośniki można inne wstawić .

Skomentuj

Została tylko kosmetyka.
                                          ( SB29SDAC + SB17MFC )

Skomentuj

Czaruję...
                                          X