Fajna ciekawostka. Kiedys nawet chcialem je sklonowac, ale czlowiek juz wyrosl z durnych pomyslow :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Klonowanie ich to nie jest najlepszy pomysł. Choćby ze względu na niedostępność GDN 20/120.
Natomiast jako ciekawostka bardzo fajny zakup. Brzmieniowo też się bronią, najbardziej zaskoczyła mnie nadzwyczajna kultura brzmienia tytanowego GDWK a mój stosunek do kopułek Tonsila jest mocno krytyczny. Nie wiem z czego to wynika, w teorii szły tam mocno modyfikowane wersje ale teoria teorią, papier przyjmie wszystko. W praktyce brzmi on przyjemnie.
Wycisnęli z tych monitorów i przetworników chyba max co się dało. To dobre monitory.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDo ekranowania musisz miec drugi magnes. Inaczej ekranowanie nie dziala.
Tak racja.
A tu taka ciekawostka - podesłane przez kolegę zdjęcie ekranowanego 13/50/9/1...po zdjęciu ekranu.
Monstrum.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
A front pochylony czy pion ?Last edited by toopcool; 14.07.2022, 22:29.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
Szczuplutkie wyszły .
A front pochylony czy pion ?
Front i tył równoległe i odchylone o 5 stopni od pionu. Górna ścianka ze wynoszącym się tyłem.Last edited by jaro4444; 17.07.2022, 19:51.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJakieś fotki z budowy?
Jak robiłeś te skosy?
Na CNC czy ręcznie frezarką?
Dużo odpadu wychodzi z tego kawałka forniru który jest naklejony na te skosy?
Żeby nie przypisywać sobie cudzych sukcesów - projekt paczki jest mój, tak samo jak właśnie zrobione olejowanie, wykończenie materiałami tłumiącymi, matami bitumicznymi, ... Same paczki i fornirowanie robił Marcin czyli Loudspeakers Manufacturer.
Last edited by jaro4444; 17.07.2022, 18:50.
- 3 polubień
Skomentuj
-
Ostatnio jestem na ukończeniu paczek do PIXIE oparte o przetworniki SB Acoustics SB12NRX25-4 i SB29RDAC. Niestety długo nie sprawdzałem ceny głośników i już żałuje że nie kupiłem ich wcześniej.
Ceny skoczyły z 200 na 270 zł za szt. Zastanawiam, się czy da się włożyć w te prawie gotowe paczki coś tańszego,(tunel jeszcze można zakleić).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaboczki to ciekawostka - druk 3d z basser
ksztalt ladny, ale to nadal ciekawostka niz praktyczna rzecz.
druk sie rozwarstwia, nie nadaje sie do kleju aktywowanego termicznie, puste w srodku, wiec nawet zalecane wkrecanie wkretow to porazka :
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Kangurur Zobacz postaOstatnio jestem na ukończeniu paczek do PIXIE oparte o przetworniki SB Acoustics SB12NRX25-4 i SB29RDAC. Niestety długo nie sprawdzałem ceny głośników i już żałuje że nie kupiłem ich wcześniej.
Ceny skoczyły z 200 na 270 zł za szt. Zastanawiam, się czy da się włożyć w te prawie gotowe paczki coś tańszego,(tunel jeszcze można zakleić).
Np:
https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...audio-diy-spot
https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...ekt-by-pawel-s
https://stx.pl/projekt-electron-220-m-diy.html
Tańsze głośniki.
Skomentuj
Skomentuj