Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz postaTo i ja w drewienku :) w tej końcówce będzie jeden radiator wewnątrz więc trzeba było zastąpić ich miejsce czymś innym. Padło na drewienko z delikatnym frezem co fajnie zgrywa się z wersją radiatorową.
Skomentuj
-
Wizualnie skończone.
Technicznie jeszcze testuje pewne zmiany w zwrotnicy ale to już sprawy kosmetyczne.
Zamknąłem się w zasadzie w kilkuset złotych.
Obudowy to dawcy po ASW Cantius ML II MK2
Fornir został z poprzedniego projektu 3Way. Przetworniki 300 zł z małym hakiem. Zwrotnice - część elementów kupionych, część to zapasy z różnych demontaży.
Jedynie zlecałem dorobienie frontu wraz z frezowaniem pod głośniki, wyrównanie i zaoblanie robiłem we własnym zakresie.
Jestem trochę niezadowolony z wykonania podfrezów (krzywe) ale już przymykam na to oko, bo tragedii nie ma.
Fronty obłożyłem folią z linku :
https://allegro.pl/oferta/folia-czar...NDY3ODcwMzQ%3D
Jest to dla mnie nowość, najgorzej było z wyrównaniem na narożnikach, sporo zabawy i dobrze jest to robić we dwie osoby. Oczywiście trzeba zagruntować front przed położeniem i przeszlifować, inaczej folia nie ma szans złapać. Uważać, żeby folii nie przegrzać. Nie ustrzegłem się niestety błędów, w dwóch narożnikach nieco się folia pomarszczyła ale będę starał się to poprawić, robiłem to pierwszy raz. Jako alternatywa dla malowania frontu świetna sprawa ale trzeba się mocno przyłożyć.
- 3 polubień
Skomentuj
-
Fajne granie, za te pieniądze nawet bardzo fajne.
Zwrotkowanie jakichś większych problemów nie przysparzało ale STX jest niepokorny. Ma brzydki break-up w okolicy 1kHz, który trzeba było gasić pułapką. Nie udało się go całkowicie wyrównać, został niewielki dołek ale jest w tak wąskim paśmie, że go nikt nie usłyszy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaMuszę szczerze przyznać, że ładna i schludna robota. Czekam na okablowanie
okablowany na razie tylko jeden:
Uff od rana składanie. Od lewej. Pre z Daciem sabre, 2szt iamp ops3 - mosfet i bjt, z drewienkiem uniamp i największy - bolt xlr:
Ta zabawka powstaje by ją porównać do iampów itd. A że buda prawie była to stwierdziłem że trzeba wykorzystać… uniamp:
no i mój top, choć jeszcze go nie słyszałem to iamp z wejściówką bolta zrobił na mnie wrażenie więc powstaje zestaw całkowicie zbalansowany i w dodatku z końcówkami dual mono, BOLT XLR:
A i bym zapomniał. Powstaje również BG1. Relacja już niedługo. Polutowany, odpalony, czeka na obudowę, tylko to będzie integra z pre450 itd więc chwila cierpliwości:
Last edited by daniel69; 07.10.2022, 11:18.
- 7 polubień
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz postaNom więc tak. Po 10 godzinach odpalanie, regulowania, okablowywania i skręcania do kupy, Bolt XLR gotowy. Jestem dzisiaj tak padnięty/boli głowa od lutowania itd że więcej relacji jutro. Grał 2 godzinki na razie :) ale co mogę powiedzieć na szybko ? Tego właśnie szukałem !!!
Można posłuchać, jak gra, jakieś małe co nieco soniczne?
Skomentuj
Skomentuj