Do parkside może być problem z aku za jakiś czas, ale może coś jest kompatybilnego - albo da się regenerować, a cena/jakość wychodzą chyba sensownie w tym przypadku.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
No tak, do tej konkretnej, bo potrzebowałem dla siebie :) Bez problemu można zrobić to szersze i z miejscem np. na blaszki do dopasowania innej grubości materiału, czy coś w rodzaju ścisku by wyszło - nie wiem, ale takie są gotowe dostępne, także chyba średnio mi się chce z tym bawić. Jak ktoś będzie chciał to mogę po kilka złociszy opychać, grubość materiału to już jak komu odpowiadaA jak ktoś ładnie poprosi to nawet stl dostanie ^^ Nie chcę tylko, żeby ktoś to drukował i sprzedawał jako własne. Dla siebie - spoko, na handel - nie ma szans. A i tak w sumie czeka mnie mała poprawka, zaokrąglić w jakiś sposób róg(jak się lekko zaokrągli przy druku to nie uszkodzi płyty).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaNie. Mam tylko tarczową, ale nie mam prowadnicy ani miejsca, żeby to zrobić - w piwnicy nie mogę narobić aż takiego syfu, a i tak nie mam tam normalnego gniazdka - jedynie oświetlenie. No i z miejscem trochę kaszana... Uroki mieszkania w bloku.
- 1 lubię
Skomentuj
-
A ja pracuję nad wielkim testem porównawczym różnych wersji iampa i wejściówek. Zapraszam do tematu z nim związanym a tymczasem obudowa do ops3 z kompletem zabezpieczeń i zasilaczem. Obudowa robiona samemu - nie gotowiec.
w tym temacie będę publikował wszelkie postępy prac nad testem:
https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...213#post650136Last edited by daniel69; 22.06.2022, 00:08.
- 7 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postaja mimo że lata w tym wszystkim siedzę to okazuje się że coraz mniej wiem :p a tak poważnie, coraz więcej się dowiaduję i ostatnio podczas tego testu iampów bardzo wiele się pozmieniało… testuje kilka wersji z różnymi wejściówkami i z tych samych kolumn można osiągnąć na prawdę różny dźwięk raz multum basu, raz zdecydowanie mniej i zwartego a piszę to w nawiązaniu właśnie do Twojej konstrukcji. Przy odpowiednim napędzie (odpowiednio dobranym a to nie takie proste) te 4 tłoki mogą zmieść resztę włosów na głowie :P haha
- 2 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postaMalutkie 3 way:
Ile litrów na głośnik?
Jakie cięcie?
Jakie strojenie?
Podobno gra zbyt subwooferowo w 3way.
Masz zdjęcia jak oklejałeś skosy?
Dobrze widzę? to jest jeden kawałek forniru?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
To jest SB23MFCL?
Ile litrów na głośnik?
Jakie cięcie?
Jakie strojenie?
Podobno gra zbyt subwooferowo w 3way.
Masz zdjęcia jak oklejałeś skosy?
Dobrze widzę? to jest jeden kawałek forniru?
- 74l / 28Hz
- 340Hz/2700Hz - 12/12/18/18
- nie mam zdjęć z oklejania
- dobrze widzisz ?? nie mam jak tego sprawdzić lepiej udaj się do profesjonalisty
- boczek i ścięcia to jeden kawałek forniruLast edited by toopcool; 28.06.2022, 21:56.
Skomentuj
Skomentuj