Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Do tego to ja widzę dwa moduły basowe na aluminiowych Illu 18, po dwa na strone :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Do tego to ja widzę dwa moduły basowe na aluminiowych Illu 18, po dwa na strone
      Niewykluczone, tylko muszę uzbierać dyszkę bo z Hypexami tyle wyjdzie, ale to już na przyszły rok. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Do tego to ja widzę dwa moduły basowe na aluminiowych Illu 18, po dwa na strone
        no co Ty! nie maja 18"! :lol:

Skomentuj

Illuminator Alu 18 cm to woofer, 18 cm papier to midwoofery.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
            Przyjechały nowe zabawki do monitorka na Spot 2021. :) ....a może i na AVS, jak korona odpuści.

Cel ten sam ale 3-way :P

Skomentuj

Grubo

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Posluchalem jakis czas, wnioski sa nastepujace: MW16TX, to fajny midwofer, nie zalatuje az tak bardzo tym zmiekczonym basem, srednica jest bardzo szczegolowa, bezposrednia, precyzyjna, co najwazniejsze nie jest nudna. MW16 w wersji papierowej nie posiadalem i nie sluchalem. Sluchalem natomiast MW13p w polaczeniu z szmaciana wersja satori, jak dla mnie to polaczenie bylo takie zbyt ''zwyczajne'' niczym sie nie wyrozniajace.
                Wysokotonowka TW29TX-B-8 - tutaj juz nie jest tak lagodnie jak w wersji szmacianej satori. Gora jest bardziej zywiolowa i otwarta, przy zwrotnicy trzeba juz uwazac nieco na poziom najwyzszej oktawy. O ile w szmacianej wersji trzeba byla ja podciagac do gory ''na ucho'' i nawet jak sie przesadzilo to nie bylo tego az tak mocno slychac to w TX-owej odslonie mozna przesadzic z gora w taki sposob ze bedzie to az nieprzyjemne w odbiorze.
                Przy odpowiednim ''zazwrotnicowaniu'' zestaw na TX-ach moze sie bardzo podobac, mimo ze gra nieco chlodniej/technicznie to np. jak jest kawalek, w ktorym artystka sie ''drze'' w mikrofon to i zestaw drze sie nam do ucha. Fajnosc tego polega na tym, ze zestaw wierniej oddaje ''emocje'' (nie wiem za bardzo jak to napisac) niz zestaw, splaszczajacy calosc - a takie wrazenie odnioslem po przesluchaniu MW13+TW29 (gralo to fajnie ale jakos tak zbyt zwyczajnie).

Jak mi przyjdzie jeszcze cos do glowy to skrobne.
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Forum przez jakiś czas nie działało, ja za to w tym czasie trochę działałem.

Skomentuj

Nie na temat...
                    Działało tylko wróciło na diyaudio.pl ;p
                    Last edited by marian; 13.02.2021, 14:20.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                      Wiem, wiem. Robisz dobrą robotę Tomku!
                      Last edited by marian; 13.02.2021, 14:21.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                        ale nadal nie działa w Tapatalk-u,

Skomentuj

Nie na temat...
                          TT wróci wraz z nowym skryptem za jakiś czas.

Skomentuj

szkoda, bo często korzystam właśnie z TT
                            BTW, do swoich Open Baffle dodałem regulowane nóżki, teraz mogę regulować kąt pochylenia całej dechy. Zakres regulacji to 40mm

Last edited by Ape--; 13.02.2021, 20:18.

Skomentuj

Projekt zasilacza i sterownika do wszystko mającego playera opartego o RPi :) Jak zadziała to opiszę w dedykowanym wątku :)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Ape-- Zobacz posta
                                szkoda, bo często korzystam właśnie z TT
                                BTW, do swoich Open Baffle dodałem regulowane nóżki, teraz mogę regulować kąt pochylenia całej dechy. Zakres regulacji to 40mm

Daj jeszcze nóżki z wahliwym talerzykiem na przegubie kulowym.

Skomentuj

Coś tam się powoli wykluwa...

A to do kompletu:

Last edited by jaro4444; 16.02.2021, 16:47.

Skomentuj

Jakoś ten design mocno mi nie leży... szczególnie ta kieszeń na tweeter, można by było zrobić chociaż promień w rogach.
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                      Jakoś ten design mocno mi nie leży... szczególnie ta kieszeń na tweeter, można by było zrobić chociaż promień w rogach.
                                      Piotrek o gustach się nie dyskutuje ale tej kieszeni w gotowej kolumnie nie będzie widać. Wypełniać ją będzie takie coś:

Last edited by jaro4444; 16.02.2021, 17:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta

Piotrek o gustach się nie dyskutuje ale tej kieszeni w gotowej kolumnie nie będzie widać. Wypełniać ją będzie takie coś:

No pewnie Tobie maja się podobać! :)
                                        Tak wiem, że będzie kanapka z filców ja bym tylko zrobił promień R10 w rogach tego filcu/kieszeni...
                                        Last edited by Pteterycz; 16.02.2021, 20:59.
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Gdyby zaprojektować system na osi średniaka, to pewnie obyłoby się bez tego zagłębienia i całość miałaby ładniejszą formę.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X