Do tego to ja widzę dwa moduły basowe na aluminiowych Illu 18, po dwa na strone :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDo tego to ja widzę dwa moduły basowe na aluminiowych Illu 18, po dwa na strone
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDo tego to ja widzę dwa moduły basowe na aluminiowych Illu 18, po dwa na strone
Skomentuj
-
-
Posluchalem jakis czas, wnioski sa nastepujace: MW16TX, to fajny midwofer, nie zalatuje az tak bardzo tym zmiekczonym basem, srednica jest bardzo szczegolowa, bezposrednia, precyzyjna, co najwazniejsze nie jest nudna. MW16 w wersji papierowej nie posiadalem i nie sluchalem. Sluchalem natomiast MW13p w polaczeniu z szmaciana wersja satori, jak dla mnie to polaczenie bylo takie zbyt ''zwyczajne'' niczym sie nie wyrozniajace.
Wysokotonowka TW29TX-B-8 - tutaj juz nie jest tak lagodnie jak w wersji szmacianej satori. Gora jest bardziej zywiolowa i otwarta, przy zwrotnicy trzeba juz uwazac nieco na poziom najwyzszej oktawy. O ile w szmacianej wersji trzeba byla ja podciagac do gory ''na ucho'' i nawet jak sie przesadzilo to nie bylo tego az tak mocno slychac to w TX-owej odslonie mozna przesadzic z gora w taki sposob ze bedzie to az nieprzyjemne w odbiorze.
Przy odpowiednim ''zazwrotnicowaniu'' zestaw na TX-ach moze sie bardzo podobac, mimo ze gra nieco chlodniej/technicznie to np. jak jest kawalek, w ktorym artystka sie ''drze'' w mikrofon to i zestaw drze sie nam do ucha. Fajnosc tego polega na tym, ze zestaw wierniej oddaje ''emocje'' (nie wiem za bardzo jak to napisac) niz zestaw, splaszczajacy calosc - a takie wrazenie odnioslem po przesluchaniu MW13+TW29 (gralo to fajnie ale jakos tak zbyt zwyczajnie).
Jak mi przyjdzie jeszcze cos do glowy to skrobne.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
- 1 lubię
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaDziałało tylko wróciło na diyaudio.pl ;pLast edited by marian; 13.02.2021, 14:21.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaDziałało tylko wróciło na diyaudio.pl ;pLast edited by marian; 13.02.2021, 14:21.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Ape-- Zobacz posta
Skomentuj
-
Jakoś ten design mocno mi nie leży... szczególnie ta kieszeń na tweeter, można by było zrobić chociaż promień w rogach.DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaJakoś ten design mocno mi nie leży... szczególnie ta kieszeń na tweeter, można by było zrobić chociaż promień w rogach.
Last edited by jaro4444; 16.02.2021, 17:21.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
Tak wiem, że będzie kanapka z filców ja bym tylko zrobił promień R10 w rogach tego filcu/kieszeni...Last edited by Pteterycz; 16.02.2021, 20:59.DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
Skomentuj