Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Nie mogę, bo to cofnie oś pomiaru o grubość filcu i pomiary nie będą zgodne z normą ANSI/CTA-2034-A"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
- 1 lubię
Skomentuj
-
Last edited by pawel_luk1; 14.10.2021, 23:31."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJestem bardzo ciekaw tego Daytona.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
Skończyłem pisać soft, muszę jeszcze znaleźć czas na opisanie tego ustrojstwa bo sporo potrafi :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
To wbrew pozorom już wiekowy przetwornik, wyszedł na przełomie 2004/2005 ale parametry ma bardzo ciekawe i cena mocno zachęcająca, tym bardziej że miałem kiedyś okazję słyszeć jak gra w pewnych 2Way i pozytywnie mnie zaskoczył dlatego go wybrałem choć w grę wchodził też RST28A.
Skomentuj
-
Myślę, że na razie nie ma co sprzętu wyrzucać.
Wirnik powinien mieć nakiełki, a więc można go założyć w kły na byle jakiej tokarce i delikatnie wyrównać/przetoczyć łopatki wentylatora, ręcznie oczyścić szczotką stalową grady tworzywa (mogą pozostać po przetoczeniu na krawędziach łopatek) i powinno być dobrze.
Ale nie od rzeczy byłoby sprawdzić czy gniazdo ("osłona" z twojego postu) z którym współpracują łopatki (i zaczęły nagle nie wiedzieć czemu o nią ocierać - to dziwne) nie jest przyczyną awarii. Być może coś tam wpadło albo tworzywo się przegrzało i "popłynęło".
Być może to gniazdo powinno zostać centrycznie przetoczone i/lub pogłębione, żeby uzyskać (odzyskać?) współcentryczność i odpowiednie odstępy od łopatek wentylatora.
Uważam, że sprawdzenie tej drugiej rzeczy jest konieczne.Last edited by pavyan; 20.10.2021, 20:56.
Skomentuj
-
wymęczony modyfikacjami zwrotnicy w moich Brzydalach postanowiłem podarować sobie odrobine luksusu i dorobiłem do mojej lampki zdalna regulacje głośności w stylu STEAMPUNK
arduino - silniczek krokowy - odbiornik IR - niewykorzystane guziczki w pilocie od daca - działa to całkiem sprawnie osiągnąłem szalona liczbę około 4 tys poziomów głośności- najważniejsze ze nie musiałem zgłębiać tajemnic interioru mojej lampki
Teraz tylko zgrabna obudowa i mozna rozplaszczac tylek w fotelu - moze w przyszłości sprzęże foobarowe replay gain z moim ustrojstwem .
- 3 polubień
Skomentuj
-
Last edited by Pteterycz; 22.10.2021, 13:56.DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
- 7 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaNo jeszcze śrubki do Sonido bardziej "audiofilskie"....
- 1 lubię
Skomentuj
Skomentuj