Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak skończysz to zbierz wszystkie fotki i załóż temat, bardzo dobra robota :)
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta
      Trochę odwinąć, trochę dowinąć zalać i jest.

Szacunek za własnoręczne przewinięcie toroida

Skomentuj

Hipnotyzer :)

Faza testów jakieś 3 tygodnie temu.
        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
        Grado SR125i

Skomentuj

Boazeria znalazła zastosowanie. :)
          Obecnie powstaje konstrukcja na 2x L19RNX1 na dole, MW16TX-4 TeXtreme i BlieSMa T25B. Obudowa raczej zamknięta, choć objętość paczki jest tak dobrana by w razie czego albo jej odjąć albo wywiercić BR. Z tego co wiem to jestem pierwszym, który zakupił te Seasy w Polsce. Potraktuję je jako alternatywę dla SS Iluminator Alu 18 cm. Wokół wysokotonówki będzie inne wykończenie jak na tych zdjęciach.

Last edited by jaro4444; 22.06.2021, 10:51.

Skomentuj

Podobają mi sie :)

Skomentuj

Wypas.

Skomentuj

Aż miło oko zawiesić

Skomentuj

Fajerwerków brak CapM PSU Borysa wersja własna.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
                    Boazeria znalazła zastosowanie. :)
                    Obecnie powstaje konstrukcja na 2x L19RNX1 na dole, MW16TX-4 TeXtreme i BlieSMa T25B. Obudowa raczej zamknięta, choć objętość paczki jest tak dobrana by w razie czego albo jej odjąć albo wywiercić BR. Z tego co wiem to jestem pierwszym, który zakupił te Seasy w Polsce. Potraktuję je jako alternatywę dla SS Iluminator Alu 18 cm. Wokół wysokotonówki będzie inne wykończenie jak na tych zdjęciach.

Zajefajne te alu Seasy, ale z ceną to poszaleli niestety :(

Skomentuj

Biorąc pod uwagę, że Scan Alu 18WU/8747T00 kosztuje ok. 1400 zł za sztukę to okaże się czy było warto. Poza tym ja kładę nacisk na obudowę zamkniętą i tu L19 wydaje się odpowiedniejszy.
                      Last edited by jaro4444; 29.06.2021, 23:15.

Skomentuj

Pamiętacie?

https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...jekt-by-marian

Po 13 latach wróciły do mnie... przegląd, odrestaurowanie forniru (jak się da), może jakiś upgrade... ogólnie mam wolną rękę :)

Wczoraj testowałem nowe wytłumienie oraz strojenie (wrzucę info do tematu z jakim wytłumieniem grało najlepiej).
                        Dziś może pogrzebie w zwrotnicy, ale raczej tylko po to aby się pobawić, bo znajomy mówi że grają świetnie, a skoro jemu grają to po co kombinować.

Skomentuj

Cześć przyjaciele!

Czy ktoś ma na myśli jakiś opublikowany projekt z sb15nrx2-8? Mam jedną parę spairów z powodu złej dostawy (nrx2 zamiast nrx), ale nie znalazłem z nimi żadnego projektu 2way.

Hi friends!

Does anyone have in mind any published project with sb15nrx2-8? I have one pair spair because of wrong delivery (nrx2 instead of nrx) but I haven't found any 2way project with them.

Skomentuj

W między czasie robi się kolejny projekt:

Będzie (w miarę tanie) 3way do metalu :)
                            Głośniki to: Scan Speak Discovery 22W, Scan Speak Discovery 15W oraz Peerless 25 Corundum.

Układ głośników się nie zmieni, ale port BR w docelowych obudowach będzie niżej i nie będzie okrągły (wizualnie).
                            Do obudów testowych wykorzystuję stare obudowy testowe od Hipisów, dlatego akurat BR wypadł w tym miejscu (przegroda w środku).

Jak dobrze pójdzie to na Spocie 2021 kolumny zostaną pomierzone :)

Skomentuj

Marian , jaka wysokość ?
                              Średniak na górze czyli front bez pochylenia?
                              Last edited by toopcool; 10.07.2021, 21:10.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                                Średniak na górze czyli front bez pochylenia?
                                Tak.

Skomentuj

Grają już ze 100godzin po około roku dłubania wylądowały w mieszkanku fakt faktem jeszcze nie skończone, wiem że sub nie pasuje aktualnie itak sub z mb odpada najprawdopodobniej zrobię testową closed jak wszystko się fajnie zgra wlecą paczki w czarnego dębu stabilizowanego żywicą epoxydową ale to pewno w przyszłym roku

Skomentuj

Wszystko pięknie ale z takim ustawieniem i brakiem jakiejkolwiek adaptacji akustycznej nie masz problemu z jazgotem i dudnieniem przy rozkręceniu gałki volume.

Skomentuj

W porównaniu do fx300 to sielanka, docelowo mają być panele z wełną za głośnikami i za kanapą i fotelem na zdjęciu wygląda to dziwnie w rzeczywistości są odstawione po bokach od ścian około 20-25cm niestety bardziej do przodu może być ciężko ew 10cm mogę je podciągnąć, nosze się z zakupem mini dsp shd myślę że to może wnieść sporą poprawę dodatkowo brakuje mi streamera więc było by za jednym zamachem DAC mam spięty po XLR z końcówką odnoszę wrażenie że gra o wiele lepiej niż spięte po RCA jak odkręce na 70% już jest naprawdę głośno więcej nie próbowałem nie widzę sensu, o dziwo jak grają same kolumny jest przyzwoicie sytuacja się zmienia jeżeli włączony jest subwoofer, póki co jest jak jest mogło by być lepiej i na pewno będzie

Skomentuj

No i jest closed 25l netto Qtc 0.7, obudowa testowa ale możliwe że zostanie na dłużej

Skomentuj

Porwałem się na obudowy z giętego mdf. Na razie tak to wygląda.

Skomentuj

Czaruję...