Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

😳 Chryste Brodaty toż to moździerz do armat na beymie... Zestaw sub sat 😂 dobry potwór. Gratulacje

Skomentuj

Kolejny etap prac:

Skomentuj

Zwrotnice polecam:

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
          Kolejny etap prac:

no no...podoba mi się :)

Skomentuj

Prezenty świąteczne. Te na dole 2x15" to ode mnie dla mnie, a na górze CD od małżonki

Skomentuj

Ape co to za zabawki ?

Skomentuj

Niestety tylko ( chociaż ja akurat się z tego cieszę) Alpierdy HW1500 /8R. Będę je łączył z Visatonem B200 w odgrodach w dosyć nietypowy sposób. Jak się uda, to podzielę się wrazeniami

Skomentuj

Takie cuś na modziłem

Skomentuj

Ls3/5a zawsze na propsie :)

Skomentuj

ale brzydal :p

Skomentuj

Po długim czasie czekania i zbierania gratów nareszcie się udało i pre się składa, na razie wstępne przymiarki i sprawdzanie czego brakuje..
                        Na pokładzie DAC od .3lite, selektor z PVC od Lusztiego którego brak na zdjęciu oraz selektor cyfrowy od Gavron04. Na razie sprawdzałem cyfre z Dac'iem i śmiga fantastycznie, najwięcej aktualnie korzystam chyba z Bluetooth i APTX HD, bardzo fajna sprawa!

Sory za foki, totalnie nie potrafię zdjęć robić :huh:

Skomentuj

Nowy rok, nowy plan :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Flip90 Zobacz posta
                            Nowy rok, nowy plan :)
                            Plan na .... ??

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                              Plan na
                              Po wykonaniu Arya miałem chęć na więcej - tym razem w przygotowaniu Zephyr Le w nowej odsłonie obudowy V2.
                              Dla ułatwienia do każdego głośnika osobna płytka zwrotnicy, obudowa 18mdf z dodatkowymi wieńcami usztywniającymi z zachowaniem objętości wewnętrznych.

Skomentuj

Zamieszczone przez Flip90 Zobacz posta
                                Po wykonaniu Arya miałem chęć na więcej - tym razem w przygotowaniu Zephyr Le w nowej odsłonie obudowy V2.
                                Dla ułatwienia do każdego głośnika osobna płytka zwrotnicy, obudowa 18mdf z dodatkowymi wieńcami usztywniającymi z zachowaniem objętości wewnętrznych.
                                Daj 18mm + 3 mm HDF albo MDF22.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
                                  Daj 18mm + 3 mm HDF albo MDF22.
                                  Będzie hdf na ściankach, mam problem dostać 22mm dlatego kombinuje z 18 plus dodatkowe usztywnienia w komorach.

Skomentuj

ostatnio mało czasu na diy ale dorwałem takie maluchy stosowane z powodzeniem w pro audio.

jak za 70zł fascynujące o dziwo dosyć naturalne granie bez wnerwiającej góry która jest wybitnie szczegółowa jak na 2,5gr papieru.

Kusi mnie ożenić to z papierowym 8 cali.

Chociaż na szybko połączyłem to z sba CAC i mi kopara opadła.
                                    Last edited by dragon; 11.01.2021, 16:51.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Może i nie w temacie, ale ktoś ma pomysł jak wyprostować ośkę potencjometru? Jest zgięta na samym początku od razu za nacinanym najsłabszym miejscu. myślę nad włożeniem w rurkę i lekkim wygięciu, ale ośka na końcu jest z szczeliną i podejrzewam, że muszę coś włożyć w szczelinę.

Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                                        Nie na temat...
                                        Może i nie w temacie, ale ktoś ma pomysł jak wyprostować ośkę potencjometru? Jest zgięta na samym początku od razu za nacinanym najsłabszym miejscu. myślę nad włożeniem w rurkę i lekkim wygięciu, ale ośka na końcu jest z szczeliną i podejrzewam, że muszę coś włożyć w szczelinę.

Wymontuj potka i ośkę wyprostuj w imadle. Inaczej go rozwalisz.

Skomentuj

Taki zacny klocek grubości 52 mm oznacza początek zbierania materiałów na nowe fanaberie. Ciekaw jestem jak wyjdzie to konkretne amazaque (ovangkol) bo rozrzut kolorystyczny jest od żółtego do czekoladowego. Chciałbym by wyszło takie mniej więcej:

Last edited by jaro4444; 16.01.2021, 21:58.

Skomentuj

Czaruję...