Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

​​​​Kto zgadnie co to za fornir?

Skomentuj

Palisander santos naturalny? :)

Skomentuj

Nie Próbuj dalej. Szkoda, że sprzedający nie miał większych liści, bo do powyższych monitorów przyda się sub

Skomentuj

Obudowy przygotowane do lakierowania. Dzisiaj polakierowałem terminale do kolumn i nóżki do subwooferów. Powoli idzie bo w międzyczasie pracuję nad projektem iampa i seasów grafenowych, równolegle gdyż ma to pewien związek - lakierowanie np. by nie robić tego wszystkiego na dwa razy itd. Więc pewnie kino i stereo skończę w tym samym czasie.

Skomentuj

Co tutaj tak cicho ? :) nikt nad niczym nie pracuje ? Ja dzisiaj lakierowałem podstawy od subwooferów i dorabiałem wysięgniki pod diodę do oświetlenia stożków. Przy okazji wyciąłem i wylakierowałem podstawę do centralki ala cambridge cx.

przy okazji, wyświetliło mi się dzisiaj na forum coś o bliźniaczym forum gdzie można dzielić się relacjami z budowy na żywo ale zniknęła ta informacja a nic nie wiem o żadnym innym miejscu :p
            Last edited by daniel69; 04.04.2022, 21:17.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
              Co tutaj tak cicho ? :) nikt nad niczym nie pracuje ? Ja dzisiaj lakierowałem podstawy od subwooferów i dorabiałem wysięgniki pod diodę do oświetlenia stożków. Przy okazji wyciąłem i wylakierowałem podstawę do centralki ala cambridge cx.

przy okazji, wyświetliło mi się dzisiaj na forum coś o bliźniaczym forum gdzie można dzielić się relacjami z budowy na żywo ale zniknęła ta informacja a nic nie wiem o żadnym innym miejscu :p
              Widzę że Cambridge CXA i pozostałe elementy rozumiem że 81?

Skomentuj

Pracuje, pracuje….

przyjechała biżuteria :)

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                  Pracuje, pracuje….

przyjechała biżuteria :)

Ostatnio też stałem przed dylematem gniazd i po dłuższym zastanowieniu wybrałem wyjściowe izolowane - w obudowach plastikowych - takie metalowe dużo prościej zewrzeć przypadkiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta

Nie Próbuj dalej. Szkoda, że sprzedający nie miał większych liści, bo do powyższych monitorów przyda się sub
                    jest ,,drewno,, będzie naturalny dźwięk
                    https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
                    :D

Skomentuj

Wreszcie zebrałem się do wykończenia 'łezek 'na tweetery. Efekt końcowy - zadowalający :)

Skomentuj

Walczymy z dyfrakcjami, a tu dajesz takie po byku śruby amplowe, a oprócz tego super!

Skomentuj

Coś do przodu

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                            Walczymy z dyfrakcjami, a tu dajesz takie po byku śruby amplowe, a oprócz tego super!
                            Tutaj do pominięcia :)

Skomentuj

2 dB zafalowań na ~ 4 - 5 khz , to nie dużo, ale w tym zakresie nasz słuch jest najbardziej czuły, a 4kHz to dł. 2 cm, czyli tyle co mniej więcej odległość tych śrub od cewki. Może to nie one powodują te zafalowania tylko krawędź waweguide, ale mnie i tak się podobają płaskie śruby na tweeterze. :)

Skomentuj

A ja w przerwie z kinem i seasami dłubię trochę i-ampa. Dzisiaj przyszedł panel to powierciłem, pogwintowałem i skręciłem go z radiatorami. Będzie to sama końcówka mocy z kompletem zabezpieczeń. Mam w głowie fajną obudowę. Zobaczymy czy na żywo wyjdzie tak jak w wyobraźni

Skomentuj

Zamieszczone przez Rosayo Zobacz posta

Widzę że Cambridge CXA i pozostałe elementy rozumiem że 81?
                                  cxa80. Nie miałem okazji jeszcze w tym pomieszczeniu porównywać go do czegoś innego. Ale podczas infekcji ucha jak sprzedawałem cyrusa to przepiąłem na szybko klientowi i różnica była duża (a słyszałem słabo). Wydaje mi się że ten cxa80 jest najsłabszym ogniwem serii cx. Cxn wydaje się być ok. Zobaczymy jak skończe iampa to porównam innego cyrusa, iampa i cxa80 wtedy dam ostateczny werdykt ale na razie z zestawu cx nie jestem zadowolony i uważam że gra to przeciętnie. Odnoszę wrażenie i mam taką nadzieję że to cxa wina…

Skomentuj

Gdzie kupiłeś takie ładne radiatory?

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                                      Gdzie kupiłeś takie ładne radiatory?
                                      Jeśli chodzi o radiatory to są to fischer. Nie wiem gdzie kupić najtaniej ale są np tutaj:

https://www.tme.eu/pl/details/sk56_1...er-elektronik/

natomiast ja kupiłem je od gavrona razem z pozostałymi modułami które znajdą się w obudowie jak ips, ops, zasilacz, pcb zabezpieczeń itd.

Skomentuj

Pochwale się moimi nowymi zabawkami :)

Jak znajdę chwile i chęci to może założę nowy wątek z opisem :)
                                        Last edited by Pteterycz; 14.04.2022, 12:54.
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Fiu,. fiu. No takie zabawki też bym przytulił z miłą chęcią. Nie wiem jak grają, ale wyglądają zacnie. Brawo. Chętnie poznałbym techniki jakie zastosowałeś przy obróbce tak wyrafinowanych kształtów. Idą Święta, trochę wolnego czasu będzie, więc może znajdzie się chwila na wątek.
                                          Last edited by czarodziej; 14.04.2022, 18:17.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X