Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez fforc9e Zobacz posta
Czerwony to wysokotonówka zamocowana mniej więcej jak u Ciebie. Zielony to ten sam pierścień ale dołożyliśmy prowizorycznie ściankę w kartonu żeby sprawdzić czy to właśnie dyfrakcja powoduje nam ten dołek między 5 a 8 kHz. Widać jak fajnie wzrosła efektywność od dołu i że dyfrakcja przeniosła się niżej (szersza ścianka). Niebieski to zastosowane docelowo rozwiązanie problemu :) Pokazać nie mogę ale sam koncept montażu się nie zmienił, tyle, że zmieniliśmy kształt pierścienia wokół wysokotonówki.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
- 1 lubię
Skomentuj
-
Wszystko poprzykręcane.
Jestem w trakcie lutowania.
Lekko nie jest... drut 2,5mm*... docinanie, wyginanie, lutowanie tak aby nie przegrzać terminali...
Podczas lutowania zorientowałem się że mam pomylony (odwrócony) opis na wejściu wzmacniacza i wyjściu głośników, więc musze trochę inaczej poprowadzić kable.
Ale to nie robi, tylko trochę wydłuży czas pracy.
- 4 polubień
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNie, nie zmieszczą się. Specjalnie tak zaprojektowałem obudowę żeby się nie zmieściły :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNie, nie zmieszczą się. Specjalnie tak zaprojektowałem obudowę żeby się nie zmieściły :)
Ihmo nie powinieneś rezygnować z desek, będę za nimi tęsknił :) twoje pre i dac to już nie będzie to samo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaA z innej beczki, sobie pomyślałem, jak podgrzejesz ten materiał do tych ostrożnych 50-60stopni, nie zacznie się uplastyczniać?
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaIhmo nie powinieneś rezygnować z desek, będę za nimi tęsknił :) twoje pre i dac to już nie będzie to samo
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Stąd moje pytanie bo ze zdjęcia wyglądają identycznie.
Skomentuj
-
To w takim razie moja suwmiarka ma mniejszą dokładność pomiaru niż Ty mierzący wysokość radiatorów okiem poprzez rozmazane zdjęcie :P
Ale chyba jednak zaufam mojej suwmiarce, mimo, że stara, z PRLowskich czasów :PAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
- 1 lubię
Skomentuj
-
Mam szybkie pytanie. Nie chcę zakładać nowego tematu. Czy jest jakaś sprawdzona zwrotka pod vifę xt25 z stx awx 18 8r lub dayton rs180 ? Szukam już od prawie 2 godzin i albo nie mogę znaleźć albo nie ma. Trochę w temacie dłużej nie siedziałem a może ktoś kto nie miał przerwy będzie kojarzył.
ostatnio mnie wzięło znowu i popełniłem kilka ciekawych konstrukcji:
od najmniejszych w12 papierowy seasa excel i 22taf następnie w12 magnezowy z przemalowanym korektorem na czarny z seasem dxt i l15rly z 27ttfc oraz na drugim foto w15cy001 z t25c003 oprócz tego (nie ma na foto) vifę xg18wh z vifą xt25 ale zwrotka jest od xt19. Udało mi się upolować w końcu vify xt19 i właśnie zostaną wspomniane na początku posta xt25. Mam tanio do kupienia 18awx lub 180 dytona i chciałbym te vify wykorzystać a nie odkładać na półkę
Wiem że do peerlessa hds180exc jest zwrotka ale te też z nudów popełniłem :)
Last edited by daniel69; 07.01.2022, 23:22.
- 2 polubień
Skomentuj
Skomentuj