Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Do parkside może być problem z aku za jakiś czas, ale może coś jest kompatybilnego - albo da się regenerować, a cena/jakość wychodzą chyba sensownie w tym przypadku.

Skomentuj

Parkside raczej nie ma licznika ładowań. Nie blokuje baterii. Wymiana ogniw to nie jest trudna sprawa.

Skomentuj

nowa bateria parkside jest tak tania, ze malo oplacalne jest jej regeneracja
        ogniwa + sterownik kosztowal mnie ok 70zl
        bateria parkside 99zl

Skomentuj

Eeeeee to jeśli nie ma jakichś wymiernych korzyści w postaci odczuwalnie większej pojemności aku to to nie ma sensu... Więcej warte godziny na naprawę niż te 30zł.

Skomentuj

O i takie coś mnie wyszło... Co myślicie? Wersja docelowa będzie wyższa i dłuższa, i do tego T kształtna do przegrody.

Skomentuj

Fajne, ale mało uniwersalne. Do tej konkretnej grubości materiału się sprawdzi. Znam wiele osób które mają drukarki 3d ale nie potrafią znaleźć dla nich sensownego rozwiązania a tu proszę, jest :)

Skomentuj

No tak, do tej konkretnej, bo potrzebowałem dla siebie :) Bez problemu można zrobić to szersze i z miejscem np. na blaszki do dopasowania innej grubości materiału, czy coś w rodzaju ścisku by wyszło - nie wiem, ale takie są gotowe dostępne, także chyba średnio mi się chce z tym bawić. Jak ktoś będzie chciał to mogę po kilka złociszy opychać, grubość materiału to już jak komu odpowiada A jak ktoś ładnie poprosi to nawet stl dostanie ^^ Nie chcę tylko, żeby ktoś to drukował i sprzedawał jako własne. Dla siebie - spoko, na handel - nie ma szans. A i tak w sumie czeka mnie mała poprawka, zaokrąglić w jakiś sposób róg(jak się lekko zaokrągli przy druku to nie uszkodzi płyty).

Skomentuj

Hmmm, no nie wiem. Ja sobie zrobilem ze sklejki sporo roznych katownikow i z tego korzystam.

Skomentuj

Tylko trzeba mieć, a ja nie mam. A już na pewno nie na 8 sztuk

Próbowałem coś skleić na 45 stopni. Masakra wyszła... Brak miejsca wychodzi.

Skomentuj

Nie masz żadnej pilarki stolowej?

Skomentuj

Nie. Mam tylko tarczową, ale nie mam prowadnicy ani miejsca, żeby to zrobić - w piwnicy nie mogę narobić aż takiego syfu, a i tak nie mam tam normalnego gniazdka - jedynie oświetlenie. No i z miejscem trochę kaszana... Uroki mieszkania w bloku.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                          Nie. Mam tylko tarczową, ale nie mam prowadnicy ani miejsca, żeby to zrobić - w piwnicy nie mogę narobić aż takiego syfu, a i tak nie mam tam normalnego gniazdka - jedynie oświetlenie. No i z miejscem trochę kaszana... Uroki mieszkania w bloku.
                          Mam podobnie. Brak miejsca. Balkon z szybą 240x130 i stół w kuchni. Jak coś robię w całym mieszkaniu syf ciężki do posprzątania.

Skomentuj

SeasCA18RLY
                            Peerless DA25TX00-08 Corundum

Skomentuj

A ja pracuję nad wielkim testem porównawczym różnych wersji iampa i wejściówek. Zapraszam do tematu z nim związanym a tymczasem obudowa do ops3 z kompletem zabezpieczeń i zasilaczem. Obudowa robiona samemu - nie gotowiec.

w tym temacie będę publikował wszelkie postępy prac nad testem:

https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...213#post650136
                              Last edited by daniel69; 22.06.2022, 00:08.

Skomentuj

Mamy tu kogoś z Wrocławia, kto mógłby mi wyfrezować otwory na froncie w SBA na start? Nie mogę się doczekać aż mi to kolega ogarnie, a z miejscem na trzymanie formatek słabo... A zrobić też nie ma gdzie, ani czym :/

Skomentuj

Malutkie 3 way:

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                                    Malutkie 3 way:

4ry takie tłoki na dole ;p aż strach się bać. ja mimo że lata w tym wszystkim siedzę to okazuje się że coraz mniej wiem :p a tak poważnie, coraz więcej się dowiaduję i ostatnio podczas tego testu iampów bardzo wiele się pozmieniało… testuje kilka wersji z różnymi wejściówkami i z tych samych kolumn można osiągnąć na prawdę różny dźwięk raz multum basu, raz zdecydowanie mniej i zwartego a piszę to w nawiązaniu właśnie do Twojej konstrukcji. Przy odpowiednim napędzie (odpowiednio dobranym a to nie takie proste) te 4 tłoki mogą zmieść resztę włosów na głowie :P haha

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                                      Malutkie 3 way:
                                      To jest SB23MFCL?
                                      Ile litrów na głośnik?
                                      Jakie cięcie?
                                      Jakie strojenie?
                                      Podobno gra zbyt subwooferowo w 3way.

Masz zdjęcia jak oklejałeś skosy?
                                      Dobrze widzę? to jest jeden kawałek forniru?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

To jest SB23MFCL?
                                        Ile litrów na głośnik?
                                        Jakie cięcie?
                                        Jakie strojenie?
                                        Podobno gra zbyt subwooferowo w 3way.

Masz zdjęcia jak oklejałeś skosy?
                                        Dobrze widzę? to jest jeden kawałek forniru?

- tak
                                        - 74l / 28Hz
                                        - 340Hz/2700Hz - 12/12/18/18
                                        - nie mam zdjęć z oklejania
                                        - dobrze widzisz ?? nie mam jak tego sprawdzić lepiej udaj się do profesjonalisty
                                        - boczek i ścięcia to jeden kawałek forniru
                                        Last edited by toopcool; 28.06.2022, 21:56.

Skomentuj

Co prawda nie jest to relacja z budowy ale na pewno będzie mały przegląd tych monitorów - TLC Pro-AMS 1.

Wpadły w ręce okazyjnie. Zetknąłem się z artykułem na ich temat ładnych kilkanaście lat temu, a że nadarzyła się okazja grzechem było ich nie wziąć by sprawdzić co sobą reprezentują.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X