Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Stary głośnik u mnie zostaje, więc nie wykluczam naprawy z FV w sensownej cenie Na daną chwilę potrzebuję głośnika na testy układów a nie mam na czym słuchać. Tym bardziej, że w przyszłości podobny incydent może się powtórzyć.
    Jasne. Mi tłumaczyć się nie musisz :) Trochę zdziwiła mnie wysoka cena naprawy, ale już wszystko jasne.
    Szkoda tylko głośnika, ale takie sytuacje się niestety zdarzają.

Skomentuj

.3lite a próbowałeś u Akustyka? O ile się nie mylę to oni są oficjalnym polskim dystrybutorem, może byłoby taniej.

Skomentuj

Boom, like that.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
          Boom, like that.
          Nie na temat...
          Kawy i ciastek na górze brakuje :flapper:

Skomentuj

Napieprzaj sie, go on :P

Musze buffor poprawic, niestety x1 dla hypexa to za malo z DAC Konrada.
            Tak wiec, trzeba przelutowac zwroke na rezy i zrobic x2.1

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jeszcze ta ilosc podkladek od dayton jest spora, musze zdjac z dwie lekko.

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
              Taką ofertę na naprawę przedstawił Ci Scan Speak?
              Naprawa małego beryla od focal kosztuje 300€, nowy 410 €

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                Napieprzaj sie, go on :P
                ok :) widzę nowatorski system przemieszczania tego kloca - dywanik uniwersalny, pogrubiany

a tak na serio niezły byczek, udało się całość zważyć ?

Skomentuj

Nie wazylem.
                  Licze ze okolo 50kg.

Skomentuj

2,5 drogi Ale i fgx

Projekt zakończony sukcesem:

Skomentuj

Zamieszczone przez Meteo Zobacz posta
                      Projekt zakończony sukcesem:
                      Ładnie, wzmacniacz zmień i powiedz jak gra.

Skomentuj

A czemu wzmacniacz?? W pudełku siedzi Arcam AVR250 kosztował jednego kolegę 5990zł, i powiem że to nie nadaje się do niczego. Wzmacniacz który aktualnie był podłączony, był w pudełku jakiegoś Night Line 540, siedzi tam dość dobry wzmacniacz Ugoda.
                        [url=https://diyaudio.pl/i/18563/7f69e35384893ec6c67a909ec15b8e68_1538422168.jpg][

Skomentuj

Też w takim pudelku zrobiłem synowi i-ampa. Jak na studia brał to koledzy trochę dziwnie patrzyli. Jak zaczął grać na nim zmienili zadanie. :)

Skomentuj

A czemu wzmacniacz?? W pudełku siedzi Arcam AVR250 kosztował jednego kolegę 5990zł, i powiem że to nie nadaje się do niczego. Wzmacniacz który aktualnie był podłączony, był w pudełku jakiegoś Night Line 540, siedzi tam dość dobry wzmacniacz Ugoda.
                            [url=https://diyaudio.pl/i/18563/7f69e35384893ec6c67a909ec15b8e68_1538422168.jpg][
                            Wybacz, zmuliło mnie to "pudełko" Nightline

Tak odnośnie wnętrza tego pudełka. Czy ta blacha nad transfotmatorami nie robi zwoju zamkniętego wraz z śrubami i obudową?
                            Last edited by Adzik94; 01.10.2018, 22:02.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                              Tak odnośnie wnętrza tego pudełka. Czy ta blacha nad transfotmatorami nie robi zwoju zamkniętego wraz z śrubami i obudową?
                              Kolejny :)
                              Nie, płaskowniki są podklejone gumą, trafa również leżą na gumie. izolacja traf jest w dobrym stanie, więc nawet jak co to nie powinno być. Ale dzięki za martwienie się o mnie

Skomentuj

Kolejny :)
                                Nie, płaskowniki są podklejone gumą, trafa również leżą na gumie. izolacja traf jest w dobrym stanie, więc nawet jak co to nie powinno być. Ale dzięki za martwienie się o mnie
                                Trochę się nie zrozumieliśmy.
                                Tu nie chodzi o izolacje traf od tej blachy tylko o połączenie blacza-śruba-obudowa-blacha.
                                Tworzy to w zamknięty/zwarty jeden zwój na transformatorze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                  Trochę się nie zrozumieliśmy.
                                  Tu nie chodzi o izolacje traf od tej blachy tylko o połączenie blacza-śruba-obudowa-blacha.
                                  Tworzy to w zamknięty/zwarty jeden zwój na transformatorze.
                                  Dobrze pisze kolega, może pożerać energie z każdego trafa (indukcja elektromagnetyczna i siła elektromotoryczna)
                                  Lepiej zamienić blachę na trafach na izolator.
                                  Last edited by magep; 02.10.2018, 00:21.

Skomentuj

Zmierz pobór prądu z sieci z tą blachą i bez.
                                    Chyba że pętla nie jest zamknięta gdzieś śruba z obudową nie styka.

Skomentuj

Jutro będę miał czas, to z chęcią przetestuje ten elektromagnes 😀

Skomentuj

https://drive.google.com/open?id=1oA...yPkweVL2KhsJ2N

Druga wersja mojego pvc, przekaźniki drabinki sterowane przez pcf8575 i przez 2 szt. uln2803 (przekaźniki dwu-cewkowe). Całość sterowana przez arduino nano przez i2c. Dodatkowy przekaźnik na górze do sterowania softstartem Borysa. W planach jeszcze sterowanie (irda lub wifi), i innych parę funkcjonalności ale mało czasu jakoś ostatnio. Może przez zimę nadrobię troche.

Miniatury filmów pojawiają się tylko jak film jest na youtube? czy ja coś źle robię?
                                        Last edited by magep; 02.10.2018, 21:33.

Skomentuj

Zaczynam 3 way na SB 8" SB23CACS45-8,5” SB15CAC30-8,SB29RDC-C000-4 zwrotnica w całości Zap Audio ,
                                          Do poprawy środkowa,wzmacniająca płyta więc z przymrużeniem oka można spojrzeć na ten projekt,będzie więcej wycięć tylko nie wiem czy lepiej kola czy tak jak tutaj?
                                          http://audiohobby.pl/index.php?topic=12692.0
                                          Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
                                          X