Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    ponad rok
    u mnie podobnie ta 16-tka leży ...chociaż nie może trochę krócej ale i tak duuzo za długo...

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    proste monitory do kompa
    zastosowanie głośnika miało być podobne jak u ciebie z tym że miały być to większe monitory do kompa...tylko że zdecydowałem że użyje czego innego na dół i teraz dla tego głośnika już w ogóle nie mam zastosowania . Poleży jeszcze z następny rok pewnie .
    Last edited by Oskar29; 12.09.2018, 10:14.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      Powoli ogarniamy nową zabawkę :)
      widzę ostatnio wzięcie na PFC tylko ja się będę musiał z frezowaniem ręcznie męczyć, ale po pierwszych odsłuchach nawet w takiej formie muszę przyznać jest ciekawie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
        tylko ja się będę musiał z frezowaniem ręcznie męczyć
        Możesz zrobić szablon :

https://www.reddit.com/r/diyaudio/co...egular_shaped/

Skomentuj

po pierwszych odsłuchach nawet w takiej formie muszę przyznać jest ciekawie.
          O, prawie takie same głośniki jakie mam zamiar użyć (ja chcę 13-stkę 4 ohmową)
          Szybkie pytanko, jak to się zgrywa dźwiękowo i czy masz takie same spostrzeżenia co do aluminiaka co Borys (zajrzyj do jego tematu monitorków ).

Skomentuj

marian: o ile się nie myle to borys robił coś z SB26ADC ? tutaj mam SB19ST

Na regale u mnie co prawda leży też SB26ADC do czego innego ale z ciekawości poźniej porównanie zrobię a jak czas będzie to wrzucę do projektów obie wersje.

Pogromco: niestety brak odpowiedniej frezarki na teraz, a ta co mam i tak już ledwo się trzyma. Musze inaczej kombinować.

Skomentuj

marian: o ile się nie myle to borys robił coś z SB26ADC ? tutaj mam SB19ST
              No jak to, przecież widać ze to alu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                No jak to, przecież widać ze to alu :)
                ja pierdziele tak to jest jak się o północy składa graty, nawet nie wiem co wmontowałem

teraz bardziej pasuje :)

stwierdziłem że spróbuje od ręki zrobić, frezarką z krzywą podstawą i chyba daruje sobie to...

Skomentuj

Kosz nie jest brzydki. Zrob frez pod tweeter, a midbas na rowno z frontem. Bedziesz mial troche lepsze zgranie czasowe

Skomentuj

Tak będe musiał zrobić bo nie ogarnę tego. Kosz może i ładny ale strasznie wysoki, z od podstawy do czubka membrany 15mm. Zestaw i tak będzie musiał mieć maskownice to jakoś to zgram do kupy.

marian: słucham na szybkiej zwrotce tego sb19 i bardziej w ucho z tą 13-nastka wpada niż sb26

Skomentuj

Ile litrów dałeś na tą 13-tkę?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Kosz nie jest brzydki.
                        Nie jest (chodzi o kształt kosza gdy patrzymy od boku głośnika) i nawet fajnie wygląda taki kosz w obudowie bez podfrezowania.
                        Niestety kosz jest ciut za gruby, 1-2mm mogli by zrobić cieńszy.

Ja tak jak pisałem, czekam na wersję PFC-R.
                        Co do wysokotonówki, to już wybrałem.
                        Przeszukiwałem internet i byłem już załamany, zwłaszcza że kilku osobom nie podobało się coś w SB alu, na którego miałem chrapkę.
                        Szukałem czegoś fajnego do 200zł... i gdyby 27TBFC/G nie miał tego syfu na końcu pasma to był by faworytem... niestety, lub stety, dragon napisał ze alu nie pasuje dźwiękowo do PFC, więc trzeba było szukać szmaty.
                        Na szczęście natrafiłem na promocję w pewnym sklepie, na głośniki które mi kiedyś "grały"... do tego doszły wypracowane rabaty, no i za kilka dni głośniczki będą u mnie, za cenę mniejszą niż bym dał za SB alu.

Wrzucę zdjęcia jak dojadą
                        Last edited by marian; 14.09.2018, 17:34.

Skomentuj

A co to są za głośniczki :) ? Niespodzianka :p ?

Skomentuj

Mogę tylko napisać że to coś w rodzaju "powrót do przeszłości"... o dokładnie 8 lat :biggrin:
                            Last edited by marian; 14.09.2018, 19:43.

Skomentuj

Berylowy revelator zdechł, nie wiem, czy da się to naprawić, ponieważ nie widzę części druta z której się upaliła cewka a i wygląda to nieciekawie...

Revelator D2908/714000 - sprzedawany tylko parami, więc 4400 PLN na wymianę obu...

Skomentuj

No, lekki ból...

Skomentuj

Może nie być tak, źle, Scan Speak regeneruje swoje głośniki, więc możesz wysłać na samą regenerację :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wzmacniacz się skończył ?
                                    Wysłać do SS i tyle.

Skomentuj

Pewien DAC, którego nie jestem autorem jakimś cudem wzbudził się i uwalił mi Revelatora w jednej kolumnie Sam wzmacniacz ma dużo zabezpieczeń i wyłącza przetwornice podczas wykrycia błędu, ale tweetera nie miał jak uchronić. Dobrze, że woofery są pancerne to ich raczej nic nie ruszy a to byłyby dopiero koszty...

Skontaktowałem się z Panem Witoldem od loudspeakershop.eu (tu kupowałem) i powiedział, że naprawiają i dowie się co i jak będziemy z tym robić. Cieszy mnie to :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                        Pewien DAC, którego nie jestem autorem jakimś cudem wzbudził się i uwalił mi Revelatora w jednej kolumnie Sam wzmacniacz ma dużo zabezpieczeń i wyłącza przetwornice podczas wykrycia błędu, ale tweetera nie miał jak uchronić. Dobrze, że woofery są pancerne to ich raczej nic nie ruszy a to byłyby dopiero koszty...

Skontaktowałem się z Panem Witoldem od loudspeakershop.eu (tu kupowałem) i powiedział, że naprawiają i dowie się co i jak będziemy z tym robić. Cieszy mnie to :)

jeżeli to Ten Dac to nie fajnie sporo osób go posiada

Skomentuj

To nie ten DAC co mi LuSzTi wysłał. Na nim jeszcze nie grałem a tylko robiłem pomiary i nie wiem, czy włączać bo już mi się po prostu odechciało po tej akcji. Poszedł jakiś syf HF, ponieważ wskaźniki wzmacniacza poszły na maksa a w głośnikach nic nie było słychać i woofery nawet nie drgnęły. Nie zdążyłem wyłączyć przed uszkodzeniem tweetera.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X