Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Górnowrzecionową może by to lepiej wychodziło jakby dorobił do niej blacik z otworem i culagą. Jak płyty są proste to bez dużego nacisku powinno wyjść równo.

Skomentuj

Tak sobie jeszcze pomyslalem ze moze warto bylo by wstepnie naciac plyty pod katem 45 stopni przed frezowaniem. O ile z MDFem moze isc gladko to juz sklejka brzozowa moze sie pchac przez ten frez dosyc ciezko.
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Dobry pomysł na oszczędzanie frezów, ale jak utniesz tutaj na 45 stopni to zabraknie materiału na ten ząbek chyba.

A naciąć to pewnie pomoże lekko od obu stron przejechać i zostawić srodek
        Last edited by dzwoniec; 03.06.2018, 22:54.

Skomentuj

A po co robic takie frezy do laczenia plyt?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            zeby latwo i szybko skladac gotowa kolumne

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz posta
              Górnowrzecionową może by to lepiej wychodziło jakby dorobił do niej blacik z otworem i culagą. Jak płyty są proste to bez dużego nacisku powinno wyjść równo.
              Tylko tak. Aby zrobić to łączenie tym frezem prowadzisz jedną płytę w poziomie a drugą w pionie.
              .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Łączenie tych płyt to bajka. Nic się nie przesuwa i jest na swoim miejscu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                zeby latwo i szybko skladac gotowa kolumne

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                Łączenie tych płyt to bajka. Nic się nie przesuwa i jest na swoim miejscu.
                Mógłbym przyjąć ten argument, gdybyście trzepali kolumny hurtowo, ale przeciwnym wypadku to trochę dziwny argument. Żeby się nie przesuwało i łatwo składało wystarczy użyć lamelek, choć nie wiem jaki problem jest w życiu samej taśmy, która do tej pory zawsze mi wystarczała. Porządny frez jest drogi i wymaga solidnej frezarki w stole. Do tego szybko będzie się zużywał, bo obrabia naprawdę duża powierzchnie. O samej trudności w wykonaniu takiego frezu dla dużych podłogówek to już nie będę wspominał...

Skomentuj

Ja na razie zrobiłem dwie pary podłogówek takim frezem

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    A za jakiś czas prostszy moduł z trzema wejściami - I2S, SPDIF i Toslink:

Płytki są dwie - jedna to płytka wejść cyfrowych z dodatkowym przekaźnikiem na wyjście DACa, aby można było odłączać jego wyjście na czas włączenia i wyłączenia (często zdarza się, że analogówka stuka w głośniki).
                    Druga płytka działa jako standby, zasila płytkę wejść cyfrowych oraz posiada przekaźnik, którym można załączać zasilanie DACa i jego analgówki. Wystarczy podpiąć 230V.
                    Obsługa przez dedykowanego pilota lub za pomocą jednego przycisku - długie przytrzymanie włącza i wyłącza całość, krótkie zmienia wejście.
                    Sygnalizacja wybranego wejścia cyfrowego na trzech diodach.
                    Jest i polutowany prototyp:
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Mam wzmacniacz Moderato 402 stary monofoniczny w idealnym stanie obudowa. Chcę wykorzystać obudowę z tego wzmacniacza do mojego SR Amplifier ale nie mam pomysłu jak zasmakować otwór po zlaczach w bocznej ścianie. Inna sprawa że przedni panel aluminiowy jest chyba klejony do płyty pod spodem więc istnieje ryzyko uszkodzenia obudowy przy prubie oderwania go. Macie jakieś pomysły jako bardziej doswiadczeni

Last edited by tol2di; 04.06.2018, 22:05.

Skomentuj

Proponuję sprzedać ten wzmacniacz i do nowego wzmacniacza zrobić nową obudowę, być może wyjdzie mniej roboty niż przeróbki w tej.

Skomentuj

Można przerabiać obudowy pod swoje potrzeby, ale żeby wyszło fajnie potrzeba trochę sprzętu i doswiadczenia. Napracujesz sie, wydasz też jakas kasę a efekt może się okazać niezadowalający.

Skomentuj

Witam tol2di może tu coś wybierzesz? Ja kupiłem taką http://www.modushop.pl/122,pesante-0...s02p400n-.html

Skomentuj

Ja bym go nie przerabiał, tylko odtworzył lakier na drewnie, zaadaptował gałki i przyciski do potrzeb (np. włącznik na jednej gałce, volume na drugiej, jeśli robisz np barwę to jeszcze dwie na barwę), selektor wejść zostawił na oryginalnych wajchach, a wejścia z boku zostawił w spokoju tylko zrobiłbym na tylnej ściance normalne chinche.
                              Wtedy będzie udawał że to oryginał, a w środku zaskoczenie - fajny piecyk :)
                              W środku wyrwać wszystko, dołożyć płytę montażową i na tym wszystko zamontować.
                              Zamieszczone przez tol2di Zobacz posta
                              przedni panel aluminiowy jest chyba klejony do płyty pod spodem
                              Na pewno? Jak się go rozbiera, wysuwa się wszystko do tyłu? Zwykle takie wzmacniacze dały się łatwo rozebrać.
                              Last edited by Micwoj; 05.06.2018, 08:37.

Skomentuj

Wszystko wysowasz do tyłu ale po odkreceniu potencjometrów od aluminiowego przodu. Ok porostu go sprzedam a nowa budke zamówię u stolarza szkoda dewastowac stary wzmacniacz w stanie kolekcjonerskim.

Skomentuj

Strasznie powoli mi to idzie ale zawsze coś,mocowanie "boczków" z odpadowego kątownika

Ale "boczki" się zapowiadają całkiem ładnie.

Skomentuj

Coś tam idzie do przodu :)
                                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Jak by było grupowe zamówienie to się piszę :P

Skomentuj

Jak skończę soft to dam znać :)
                                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Dzisiaj takie ciekawe podłogówki na SBA Satori TW29RN-B i Satori MW19P-8 odjechały do właściciela z projektem zwrotnicy :)
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X