Górnowrzecionową może by to lepiej wychodziło jakby dorobił do niej blacik z otworem i culagą. Jak płyty są proste to bez dużego nacisku powinno wyjść równo.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Tak sobie jeszcze pomyslalem ze moze warto bylo by wstepnie naciac plyty pod katem 45 stopni przed frezowaniem. O ile z MDFem moze isc gladko to juz sklejka brzozowa moze sie pchac przez ten frez dosyc ciezko.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaA po co robic takie frezy do laczenia plyt?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz postaGórnowrzecionową może by to lepiej wychodziło jakby dorobił do niej blacik z otworem i culagą. Jak płyty są proste to bez dużego nacisku powinno wyjść równo.
.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaA po co robic takie frezy do laczenia plyt?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postazeby latwo i szybko skladac gotowa kolumne
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaŁączenie tych płyt to bajka. Nic się nie przesuwa i jest na swoim miejscu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaA za jakiś czas prostszy moduł z trzema wejściami - I2S, SPDIF i Toslink:
Płytki są dwie - jedna to płytka wejść cyfrowych z dodatkowym przekaźnikiem na wyjście DACa, aby można było odłączać jego wyjście na czas włączenia i wyłączenia (często zdarza się, że analogówka stuka w głośniki).
Druga płytka działa jako standby, zasila płytkę wejść cyfrowych oraz posiada przekaźnik, którym można załączać zasilanie DACa i jego analgówki. Wystarczy podpiąć 230V.
Obsługa przez dedykowanego pilota lub za pomocą jednego przycisku - długie przytrzymanie włącza i wyłącza całość, krótkie zmienia wejście.
Sygnalizacja wybranego wejścia cyfrowego na trzech diodach.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Mam wzmacniacz Moderato 402 stary monofoniczny w idealnym stanie obudowa. Chcę wykorzystać obudowę z tego wzmacniacza do mojego SR Amplifier ale nie mam pomysłu jak zasmakować otwór po zlaczach w bocznej ścianie. Inna sprawa że przedni panel aluminiowy jest chyba klejony do płyty pod spodem więc istnieje ryzyko uszkodzenia obudowy przy prubie oderwania go. Macie jakieś pomysły jako bardziej doswiadczeni
Last edited by tol2di; 04.06.2018, 22:05.
Skomentuj
-
Witam tol2di może tu coś wybierzesz? Ja kupiłem taką http://www.modushop.pl/122,pesante-0...s02p400n-.html
Skomentuj
-
Ja bym go nie przerabiał, tylko odtworzył lakier na drewnie, zaadaptował gałki i przyciski do potrzeb (np. włącznik na jednej gałce, volume na drugiej, jeśli robisz np barwę to jeszcze dwie na barwę), selektor wejść zostawił na oryginalnych wajchach, a wejścia z boku zostawił w spokoju tylko zrobiłbym na tylnej ściance normalne chinche.
Wtedy będzie udawał że to oryginał, a w środku zaskoczenie - fajny piecyk :)
W środku wyrwać wszystko, dołożyć płytę montażową i na tym wszystko zamontować.
Zamieszczone przez tol2di Zobacz postaprzedni panel aluminiowy jest chyba klejony do płyty pod spodemLast edited by Micwoj; 05.06.2018, 08:37.
Skomentuj
Skomentuj