Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no i hybryda smiga:thumbsup: shit muszę te ledy zielone powymieniać :drool:

Skomentuj

Jak sie ta hybryda sprawuje? ma ktos moze porownanie do vsha? Mysle wlasnie ktora skladac o ile plytki jeszcze beda dostepne u Borysa.

Skomentuj

Zasilacz do maliny jest w trakcie produkcji, to małe badziewie na fotce jest za słabe.

Skomentuj

kup przetwornicę.. jak chcesz pewną to którąś z MeanWella..

Skomentuj

Może zagra... :)

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
              Może zagra...
              Pierwsza zwrotnica (w sensie do odsłuchu)?
              Do jakich głośników?

Skomentuj

Ostateczna tylko pobawie się wysokimi w docelowym pomieszczeniu.

Peerless sds i seas amelinowy. :)
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Udało się zregenerować głośnik z subwoofera kupionego jako uszkodzony :) Dzięki temu stałem się w końcu posiadaczem jakiegoś subwoofera do obecnego zestawu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Inputselector Zobacz posta
                    Udało się zregenerować głośnik z subwoofera kupionego jako uszkodzony :) Dzięki temu stałem się w końcu posiadaczem jakiegoś subwoofera do obecnego zestawu.

Fajnie że się udało zregenerować głośnik. Co to za przetwornik? Padła cewka?

Jeśli chodzi o naprawę głośnika to dziś też poczyniłem naprawy nawet dwóch.
                    Pierwszy to STX 30.500.2x2 PP
                    Cewka wyglądała tak:

Nową cewkę zamówiłem u producenta STX.

Kolejny głośnik to również STX tylko nieco starszy GDN-30-300-4-AP
                    Odpadł jeden zwój cewki na dole i się przepalił. Udało się doraźnie naprawić bez wymiany cewki.

Skomentuj

Był to OEMowy głośnik z subwoofera Paradigm PDR-8. Ze starości górne zawieszenie rozpadło się całkowicie.
                      Miałem dylemat co do wyboru zawieszenia bo do kupienia było gumowe takie jak na zdjęciu (grubość może z 1mm) i drugie niby przeznaczone do subwooferów (grubość 3 mm). Ostatecznie kupiłem to cieńsze bo moc nie jest oszałamiająca i podejrzewam, żeby to nie grało z tak grubą gumą.

Skomentuj

lonevolf
                        I jak pograles juz cos ta przelanczarka lampa/tranzystor ??
                        Pytanie kluczowe - czy wylapujesz jakas roznice pomiedzy hybryda i tranzystorowcem ??

Dziekowac
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Komoda, absorbery i monitory na AVS

Skomentuj

Ja też nie próżnuje!! :)

Skomentuj

Pteterycz, pytałem o głośniki, bo zauważyłem cewkę rdzeniową.
                              Gdy napisałeś ze to SDS-y i Seas (nie wiem który), pomyślałem że może być...
                              ...ale teraz jak widzę Superior Z-Cap, no to ja bym tutaj dał cewkę powietrzną a kondy tańsze.
                              Last edited by marian; 06.09.2018, 21:48.

Skomentuj

Ok rozumiem ale wolałem dać coś lepszego na wyższe pasmo, niż na dole. O nasycenie rdzenia się nie boję bo cewki z rdzeniem ferytowym jakie stosują są z dużym zapasem, a usłyszeć różnicy nie potrafiłem. Prąd nasycenia jest na tyle duży że przy aplikacji z głośnikiem trudno osiągnąć.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                  lonevolf
                                  I jak pograles juz cos ta przelanczarka lampa/tranzystor ??
                                  Pytanie kluczowe - czy wylapujesz jakas roznice pomiedzy hybryda i tranzystorowcem ??

Dziekowac

Siema trochę posiedziałem i posłuchałem ino jak to ująć :)
                                  jak przełączę na trany to dźwięk jakby się cofa nie w sensie ze robi się ciszej
                                  a na lampkach jest jakby jaśniej i więcej, to tak po mojemu:) puki co lampki zostają tylko muszę kabelki ładnie poukładać
                                  no i chyba będę musiał budkę trochę powiększyć bo ciasnawo się tam robi
                                  Mam jeszcze WSHA ale zrobiłem pod ecc82 muszę parę rezików wymienić jak ogarnę to coś się postaram skrobnąć

Skomentuj

lonevolf
                                    Ja mam podobne odczucia podczas przelanczania pomiedzy tranzystorem i lampa. Ta '' jasniejsza'' barwa bedzie wynikac z znacznie wiekszego THD. H3 moze sprawiac wrazenie ze w dzwieku jest wiecej detali i wiecej ''powietrza'' natomiast H2 i H4 moga nieco ocieplac dzwiek.
                                    Ja sie nie moge doczekac ukonczenia projektu ''dom'', zabiore troche zabawek do chaty i poslucham na spokojnie.

Pozdr
                                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

czy takie ułożenie cewek jest poprawne??

Skomentuj

http://www.troelsgravesen.dk/coils.htm

Skomentuj

ok a teraz ??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X