Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

podobny

http://seas.no/index.php?option=com_...ers&Itemid=461

Skomentuj

Fronty też już są 😉
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez chebum Zobacz posta
        W skrócie: podział częstotliwości za pomocą IIR LR24 + korekcja fazy przez FIR + indywidualny PEQ dla każdej kolumny.
        W czym jest lepsza ta zwrotnica (pomijając PEQ) od FIR LR24 z liniową fazą?

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
          W czym jest lepsza ta zwrotnica (pomijając PEQ) od FIR LR24 z liniową fazą?
          Na razie nie powiem bo mi się nie udało uruchomić IIR filtr: ten filtr dziwnie zmienia charakterystykę impulsową. Na razie zrobiłem zwrotnicę przez FIR-a. Mogę porównać FIR z liniową i minimalną fazą. Z liniową fazą brzmi bardziej ostro, krzyczy. Jeszcze nie wiem dlaczego. Pasmo przenoszenia się nie zmienia ale brzmi inaczej.

Skomentuj

Dobrze, wychodzę z ukrycia. Jestem bezrobotny, w końcu do 13 lat, pierwszy raz w życiu :) I od miesiąca w końcu mam czas dla siebie!

Skomentuj

Mtmy na propsie :)

Ja już słucham...
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Kurde, też bym sobie coś zrobił, ale cały czas czekam na dostępną serię SB PFC-R :sleep:

Skomentuj

Zamieszczone przez Meteo Zobacz posta
                  Co to za fornir?

Skomentuj

Wygląda na orzech.

Skomentuj

Fornir czereśnia 😀

Skomentuj

Tak podejrzewałem, wrzuć zdjęcia jak już bedziesz miał polakierowane

Skomentuj

Powoli ogarniamy nową zabawkę :)
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To 16-tka czy 13-tka? Mam 16-tke i nigdy nie mogę się zabrać żeby coś z tego zrobić :lol: . Robiłeś podfrezowanie pod woofer? Jeśli tak to jak?

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                              To 16-tka czy 13-tka?
                              13-stka :)

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                              Robiłeś podfrezowanie pod woofer? Jeśli tak to jak?
                              Robiłem, ale nie jesteś zbyt spostrzegawczy :) Front to tylko testy tego co w tle zdjęcia :)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Eee...czemu tak od razu że nie spostrzegawczy :p ? Po prostu kolumny mnie bardziej interesują .

Skomentuj

Cnc diy czy jakiś gotowiec? jakie pole robocze? jak mi sie gira zrośnie to dokończę swoją maszynke.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    Powoli ogarniamy nową zabawkę :)
                                    Kurde, podobny komplet ale z 12tką leży u mnie na regale już ponad rok :lol: . Miałem zaprojektować Bingantowi proste monitory do kompa i tak mi się robota pali w rękach :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Hubertoos0222 Zobacz posta
                                      Cnc diy czy jakiś gotowiec? jakie pole robocze? jak mi sie gira zrośnie to dokończę swoją maszynke.
                                      Gotowiec, pole robocze 1 x 1,2 m. Wrzeciono 2,2 kW. Do naszych zastosowań w zupełności wystarczy :) Przy okazji z jej pomocą zrobimy sobie mniejszą, ale mocniejszą i sztywniejszą frezarkę do stali :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                        Mtmy na propsie :)

Ja już słucham...
                                        Jak wrażenia?

Skomentuj

Bardzo pozytywne, granie dość jasne i będzie to grało z ampli Yamahy więc zmniejszyłem rezem wysokie. Dodatkowo kilka featureów dodałem od siebie. Ale te sdsy naprawdę robią robotę :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

O jakieś dokładniejsze szczegóły dopisze do wątku ale jak posłucham dłużej.
                                          Last edited by Pteterycz; 12.09.2018, 10:14.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X