Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Miały być inne budk,i ale nigdy nie miałem w naturalnym fornirze.
    Czy ktoś wie kiedy będą dostępne nowe tweetery SB.
    Bo nie mogę się doczekać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
      Czy ktoś wie kiedy będą dostępne nowe tweetery SB.
      Zapytaj Polink bo oni są oficjalnym dystrybutorem

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        Nie na temat...
        jak wezmiesz powiedzmy 100szt to wrzuce na swoj automat

ale swoja droga to musze keidys zapytac szefa i zrobic np pierscienie do h-k czy missionow
        Jak będziesz rzeźbił pierścienie do H-K to jestem zainteresowany dwoma kompletami.

Skomentuj

Jakie macie koledzy doświadczenia ze stabilnością sklejki, trzeba ją oklejać hdf em, może cienką sklejką ?
          Obudowa budowana ze sklejki liściastej 12mm, lakierowana w połysku. Mogę położyć szpachlę natryskową, ale nie wiem czy nie lepiej to wcześniej okleić.

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
            Zapytaj Polink bo oni są oficjalnym dystrybutorem
            Wyślę zapytanie w poniedziałek rano.
            Chcę ten projekt udostępnić na forum i mam na razie wytypowane trzy wysokotonówki:
            Accuton (drogo) , SB berylowy ten nowy z siateczką lub Seas 27TAFC/G (lub inny z siateczką), brałem pod uwagę Visatona KE ale jakoś mnie się nie podoba.
            Woofer będzie Accuton 158mm. Macie jakieś sugestie?
            Last edited by sylvek; 21.04.2018, 19:23.

Skomentuj

jak by Ci się udało kupić to ja widzę tego accu z CSS LD25x .
              Z berylem czy innym twardym może być zbyt sterylnie .
              Z neo satori szmacianą być może też by się zgrało .

Skomentuj

CSS LD25x czy on jest naprawdę tak dobry?

Skomentuj

Jest dobry, bardzo dobry. Co prawda sprawnosc jest przecietna, ale brzmienie spoko. Jedyna uwaga, to mysle ze powinien grac z wiekszym WG niz to co jest w oryginale.

Skomentuj

Ale co wtedy z udostepnianiem projektu. Zdobycie CSS jest trudne.

Skomentuj

A CSS LD22C? Tutaj piszą, że można go traktować jako zamiennink LD25: https://meniscusaudio.com/product/css-ld22c

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                        jak by Ci się udało kupić to ja widzę tego accu z CSS LD25x .
                        Kupiłem 4 szt. :)

Skomentuj

sylvester
                          LD22 wyglada jakby byl zrobiony przez wavecora (wersja z komora) + dolozone doatkowe 3 otwory mocujace. 7" midwoofer tez wyglada jak malowany wavecore.
                          LD25 pomierz wszystkie sztuki bo podobno bylo sporo problemow z jakoscia i powtarzalnoscia.
                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Mam nadzieję że nie będzie tak żle. były na stanie sklepu 4szt. i droga przesyłka więc wziąłem wszystkie.

Skomentuj

Dzień dobry wszystkim. Rzadko was odwiedzam, jeszcze rzadziej piszę ale pomyślałem że to fajny temat i może będzie tutaj pasować moja końcówka na GM70 - w trakcie budowy.

Przepraszam za jakoś fotek ale są robione telefonem w trakcie budowy...
                              Last edited by kizol666; 22.04.2018, 09:40.

Skomentuj

Konkretnie wyszło :) Obudowę robiłeś samemu tj obróbka?

Kable w środku to chyba parę zasilaczy ATX ucierpiało?
                                Last edited by gavron04; 22.04.2018, 10:05.
                                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                  Konkretnie wyszło :) Obudowę robiłeś samemu tj obróbka?

Obudowa została wycięta na laserze i wygięta w firmie u mojego kolegi.

Z tymi zasilaczami ATX nie trafiłeś To są kable silikonowe zakupione z metra.
                                  Last edited by kizol666; 22.04.2018, 10:13.

Skomentuj

Pytanie do aplikujących CSS LD25x.
                                    Czy głośniki trzymają wymiar?
                                    Jestem zmuszony do zrobienia frezów przed dotknięciem głośników.
                                    Czy to jest 75mm czy trzy cale czyli 76.2mm?

Skomentuj

Zamieszczone przez kizol666 Zobacz posta

Z tymi zasilaczami ATX nie trafiłeś To są kable silikonowe zakupione z metra.
                                      Kolory mnie nakierowały na ATX Mógłbyś podrzucić źródło tych kabli?
                                      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                        Kolory mnie nakierowały na ATX Mógłbyś podrzucić źródło tych kabli?
                                        https://allegro.pl/listing?string=pr...p-aut-1-1-0328

Skomentuj

Kizol, wzmacniacz petarda. Wykonanie (obudowa, montaż P-P) na najwyższym poziomie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X