Mnie nie denerwuje to że ktoś sobie zmienia kondensator 1 do 1 na innej firmy ale to że jak uda mu się w ten sposób zmienić lekko dźwięk w tą "lepszą" stronę to od razu jest najlepszej klasy specjalistą od urządzeń audio. Mimo tego że nawet nie ma pojęcia po co ten kondensator tam jest :bored:
Dlatego jak ktoś mi mówi - "O! Miflex! Twój wzmacniacz nad którym pracowałeś ponad 1,5 roku to złom i nie zagra" To robie wtedy tak: :lol:
Musiało Cie to mocno zabolec skoro tak długo to przezywasz:)
ja bym zostawił mifleksy i a aleksandry zostawił do "wyzszych" celów:)
Z racji tego, że to używane obudowy Sonus Oliva które otrzymałem prawie za darmo wymagały trochę przeróbek. Obudowy są zbudowane bardzo masywnie, jednak wymagały dorobienia dodatkowego frontu pod mniejszy niż oryginalnie zastosowany głośnik, był 12" jest 10". Obudowy zastały wygładzone, ubytki uzupełnione, następnie naniesiono lakier bezbarwny. Kolejno to cienka warstwa poliestrowa i pierwsze warstwy podkładu. Za dwa tygodnie będą położone ostatnie warstwy podkładu.
Jeżeli chcesz dokładne nazwy i symbole lakieru i podkładu to mogę podać.
Ok dzieki :) tak sie zastanawiam po jakim czasie bedzie klawiszowac. Na jakis czas powinno byc dobrze.
btw. nie piszcie już do mnie masowych PW o schemat zwrotnicy do SBA 3WC Troelsa. Zdobyłem ją przypadkiem, nie dzielę się z grzeczności i szacunku do twórcy :)
Borys czy w psu dla Lamm twojej konstrukcji tranzystor stp10nk60zfp można zastąpić 1n60c3 wciągnięty z zasilacza ATX, a jeśli źle kombinuje to jakie inne zamienniki mogę zastosować.
Skomentuj