Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

https://drive.google.com/open?id=1ff...ZMmaVPmj0yDrq4

Działa :-) , zmniejszyłem na razie programowo ilość kroków z 256 (docelowo będzie mniej), teraz narysować lepszą płytkę no i w końcu zrobić przedni panel do i200 bo jakaś koncepcja się już urodziła w głowie i uporządkować kabelki w środku.

Skomentuj

Dotarły zabawki. W niedzielę wieczorem lutowanie i odpalenie paczek 😆

Skomentuj

Realizuje się projekt ravena https://diyaudio.pl/showthread.php/2...t-by-raven1985

Próbuję wcisnąć zwrotnicę dla tweetera oraz średniaka na jedną płytkę i wcisnąć ją na tylną ściankę w pozycji jak na zdjęciu.

Widzi ktoś jakieś błędy wzajemnego położenia elementów? Czy cewki mogą być tak ustawione względem głośników?
        Z góry dzięki.

Skomentuj

Skomentuj

Dzieki.
            Współosiowości cewki i głośnika też należy unikać?

Skomentuj

Nadchodzi nowa konstrukcja...

Skomentuj

Żółwik MASAKRA !!

Skomentuj

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                  Nadchodzi nowa konstrukcja...

Czy to tkanina węglowa w białym kolorze?
                  Last edited by thomas; 08.07.2018, 21:20.

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
                    Czy to tkanina węglowa w białym kolorze?

Wykończenie: Skaj i folia karbonowa biała i czarna ( taka jak na samochody )

Skomentuj

dawaj fotki do kalendarza!

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        dawaj fotki do kalendarza!
                        Na który rok :p ?

Skomentuj

2 czy 3 lata temu tez na taki pomysł wpadłem .... i w sumie nieźle to wyglądało - tylko szybko się znudziło, folia ...zawsze pozostanie folią,

teraz zbieram się "mentalnie" by sklejkę pokryć matą włókna węglowego i żywicą... bo to jednak nieporównywalnie wygląda - kompletnie nieporównywalnie do foli

Skomentuj

Puzle 3D

Skomentuj

Ta puzle, "money hole". Chciałem mieć małą frezarkę na biurko, do drobnicy, myślałem o stepcrafcie z wrzecionem 500W i napędem na krokowcach.
                              Ni uj mi nie wyszło ^^

Moja mała frezareczka, urosła. Jeszcze stolik teowy zrobić i zbiornik na płyn chłodniczy z chin dojedzie, to będą testy na jeszcze niewiem czym ^^
                              Docelowo pełna zabudowa będzie więc będzie taka szafa z frezrką w środku. Taka mała maszynka do pokoju, w miarę cicha i ma nie śmiecić.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Ludzie... co wy w swoich salonach trzymacie :biggrin:

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Mamy co mamy ^^
                                  Żona artystka to u niej pędzle, farby, tablet, dwa monitory, a u mnie kącik do elektroniki.
                                  Pamiętam jak raz wpadło dwóch kumpli, podbijają do kompa żony, "ło to twoje centrum dowodzenia" i ogółem szacunki, a ja im mówię że to komp żony, moja klamociarnia stoi tam. Chyba pierwszy raz widziałem kogoś tak podekscytowanego :)
                                  Jak bym miał "normalny salon" to bym w nim po prostu nigdy nie siedział.

Znalazłem super fajne różowe LED, normalnie ogień.
                                  Więc JIG będzie miał różowe kontrolki, co by nie było nudno, a dokładniej planuję użyć filtrów z kontrolek telefonicznych w kolorze białym.

Tylko nie sprawdziłem na schemacie zasilania przekaźników i kupiłem jak w BOM na 12V, a mają tam 22V, na termowizji grzeją się do około 80 stopni Celsiusza.
                                  Zawsze coś nie tak.
                                  Last edited by Marcin V; 10.07.2018, 23:26.

Skomentuj

Dzięki sylvek-owi może coś uda z tego na forum zrobić :)

Ale nie może być za łatwo (:

Last edited by raven1985; 11.07.2018, 20:51.

Skomentuj

A co na wysokotonówkę?

Skomentuj

nie wiem jeszcze .

Skomentuj

Raven może Seas 22TAF/G? Ciekaw jestem jak zagra ten SB12CAC bo wydaje się być niezłym kandydatem na średniotonowy głośnik do 3-way.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X