Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
    Co do przekroju mam 5mm2 do mocy ampli 200 Wat myślisz że warto by podwoic jego grubość ? Zysk na szczegółowości był by zauważalny ?
    5mm^2 to bardzo dużo i wystarczy do wszystkiego. Ja do swoich kolumn mam 10 mm^2, ponieważ takie na styk mi się mieściły w zaciskach kolumn i samego wzmacniacza. W sumie to mi by się je przydało zawinąć jak te w skrętce, ponieważ sygnał jest różnicowy :)

Skomentuj

Przy długości 3 metrów i przekroju 5mm2 fakt straty na sygnale są niewielkie ale jeśli nie zaszkodze systemowi to może pewne aspekty ulegną poprawie tak jak pisał Hermes ' Ja mam 16mm2 i dopiero "teraz" czuć przestrzeń grania ' nie wiem czy to faktyczny zysk czy sugestywne odczucie ale biorąc to że Hermes ma X razy lepsze doświadczenie odemnie śmiem skłaniać się do możliwości sprzawdzenia jego wypowiedzi w praktyce z drugiej strony nie ma co popadać w jakieś utopijne paranoje ale być może te setne części spadków napięcia i mocy mogą w jakiś sposób wpływać na niuanse brzmieniowe i rozdzielczość dzwięku w sposób który nie do końca rozumie

Skomentuj

Nie polecam flashowac klonów amanero, umieraja :P
        Soft do flasha wysyla zapytanie HTTP do producent i czegos oczekuje, dumpuje to - moze znajdzie sie obejscie.

Najlepiej jakby ktos z org amanero zrobil dumpa z sieci i mi pokazal :P

Skomentuj

Nie na temat...
          Wy tam się martwicie o przekrój kabla...a wygrzewanie to co ? https://web.archive.org/web/20160926...sights-20.html

Skomentuj

Nie przesadzacie z tymi grubościami ? Dobrej czystości miedź o tym przekroju to już spory wydatek a jeśli dobrze pamiętam 2,5mm to już około 20A po co komu więcej w normalnym systemie jeszcze przy długościach jakiś używamy w domu - średnia statystyczna z sprzedaży to 4m długości
            Pracuje niekiedy na scenie przy koncertach i wydarzeniach 4mm obsługuje nieraz 2-4 subassy i 6kW przez kilka godzin i kable się nawet nie zagrzeją i to przy sporych długościach kilkudziesięciu metrów.
            Bas wiadomo lubi grube kable ale na średnie a szczególnie wysokie lubię dawać cieńkie kabelki lub wstążki celowo.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
              Nie polecam flashowac klonów amanero, umieraja :P
              Już ubity?

Skomentuj

gavron wychodzi z zalozenia ze wszyscy dobrze widza
                Ja tak do 1206 to mozna powiedziec kozak jestem ale im mniejsze elementy to juz widze las.....
                .
                .
                .
                .
                Las rezystorow.
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Adam... ja nawet między CCA, a zwykłą miedzią różnicy nie słyszę. To po co mi sprawdzać czy grubszy jest lepszy. Owszem mogę, ale subiektywnie mogę sobie wmówić, że jest lepiej i tyle.

Skomentuj

Nie na temat...
                    Co Wy wiecie o kablach ja gram na takich z CA, 25mm2. Wspaniale maskuje detale w relacji do wszystkich wspomnianych tutaj kabli, idealnie słychać śpiew sroki pospolitej, wręcz taki ochrypły, gardłowy i dość cichy. Najbardziej jest to słyszalne i odczuwalne podczas każdego codziennego powitania dnia kakaowym okiem :) Brzmienie jest cudownie dociążone i przy baroku kameralnym nie brakuje wysokich tonów...

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                      Już ubity?
                      Si. Dead

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                        Zastosuj przewód o przekroju 1mm2 i później podłącz 4mm2. Albo daj przewód 2,5mm2 solid core a później linkę. Będą różnice, ale podtrzymuje to co napisałem. Proste rzeczy do sprawdzenia, nie wymagają wiele wysiłku i pieniędzy. Kabel nie musi być drogi by dawał przyjemność z odsluchu. Mój się sprawdza, aż za dobrze
                        Gdyby ten kabel kosztował sporo mniej to by mi to nie robiło różnicy Raczej zmiana z 2x0,5 mm2(czy ile ma jakaś najtańsza hama do bi-wiringu w media markcie przecięta na pół - 2 żyły na jedną kolumnę, 2 na drugą) na coś konkretniejszego zrobiła różnicę. Ojciec kupił to używane, 350 zł za 5 m kabla z końcówkami neutrika - z ciekawości sprawdziłem potem ile to nowe kosztuje. Jemu to pewnie bez różnicy, bo słucha cicho, ale ja lubię posłuchać "trochę" głośniej niż on... Ale na "audiofilskie" kable z "audiofilskimi" napisami bym nie wydał więcej niż na kable jakiejś normalnej marki. 120 zł za metr kabla to i tak dużo

Skomentuj

Uwaga, Uwaga :) "Updejt" :)

I-AMP

Kondensatorki w OPS :)

Dyskusja https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post512515

FAQ https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post512519
                          Last edited by gavron04; 20.02.2018, 07:47.
                          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Takie coś się rodzi tylko jaki kabelek na sygnał wybrać :]

Skomentuj

Po szkielku i anodzie, wieczorem krecimy OPS5:

Skomentuj

Skomentuj

Zobaczymy, czy bedzie boom. Aczkolwiek blacha trzymie trany tak wiec - conajwyzej jakis efekt :P

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta

Zobaczymy, czy bedzie boom. Aczkolwiek blacha trzymie trany tak wiec - conajwyzej jakis efekt :P
                                    Hah...niepoprawny pesymista .

Skomentuj

- - - - - aktualizacja - - - - -

Skomentuj

Wooowww...co to za bestia tam siedzi?

Skomentuj

Grzeja sie bydlaki.

Skomentuj

Czaruję...