Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnice do wersji z Pierścieniem gotowe - można Sobie pokulać.

Refleksje na świeżo - MW19 nie ma większych kompleksów na średnicy względem mniejszych Braci, przynajmniej różnice nie są tak duże aby potężniejszy bas nie mógł tego wynagrodzić Bębny w Wardruna - Völuspá rewelacja - tutaj przy większej kompensacji mogły by być już "kredki". W projekcie kompensacja nie jest zbyt duża a mimo to basik bardzo przyjemnie pracuje.
    To jeden z tych głośników które potrafią pokazać zmiany elementów na zwrotnicy - Zmiana cewki z powietrznej testowej na WAX jest dobrze słyszalna.
    Według mojej opinii jedna z ciekawszych konfiguracji na 2 drogi. Efekt końcowy jest więcej niż zadowalający. A przyznam się że miałem małe obawy czy MW19 nie "zamuli" za bardzo względem mniejszego rewelacyjnego brata 16 którego już sporo posłuchałem w różnych konstrukcjach
    Pierścień Satori na Ferycie to taki zaskakujący misio :) Gra łagodnie i swobodnie. Ale jak minie pierwszych chwil kilka w których następuje zawsze woow przy odsłuchach innych bardziej krzykliwych głośników - do uszu docierają wszystkie malowane szczególiki zresztą takie same jak w neodynowej wersji ale tu są nieco roztropniej podane. Chyba wolę tą wersje z tych dwóch. Porównując do budżetowego przecież podobnego RDC to nie ta liga - Tańszy głośnik w bezpośrednim porównaniu gra nad wyraz "normalniej". A przecież w swojej cenie jest więcej niż dobry.

Last edited by Zap Projekt; 15.03.2018, 22:51.

Skomentuj

Bajera, fajny by był projekt do kopiowania!
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Podpisuję się pod petycją kolegi wyżej

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
          Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
          Podpisuję się pod petycją kolegi wyżej
          No, fajny by był :biggrin:

:biggrin:
          Last edited by marian; 16.03.2018, 11:24.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
            A ja będę robił 2,5 drogi na 2xMW19 + TW29RN :)

Na razie w salonie zagościła wersja dla ubogich :biggrin:

Jak się wszystko dobrze ułoży, to chyba wrzucę...
            Last edited by pawel_luk1; 16.03.2018, 11:52.
            "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
            JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
              Zwrotnice do wersji z Pierścieniem gotowe - można Sobie pokulać.

Refleksje na świeżo - MW19 nie ma większych kompleksów na średnicy względem mniejszych Braci, przynajmniej różnice nie są tak duże aby potężniejszy bas nie mógł tego wynagrodzić Bębny w Wardruna - Völuspá rewelacja - tutaj przy większej kompensacji mogły by być już "kredki". W projekcie kompensacja nie jest zbyt duża a mimo to basik bardzo przyjemnie pracuje.
              To jeden z tych głośników które potrafią pokazać zmiany elementów na zwrotnicy - Zmiana cewki z powietrznej testowej na WAX jest dobrze słyszalna.
              Według mojej opinii jedna z ciekawszych konfiguracji na 2 drogi. Efekt końcowy jest więcej niż zadowalający. A przyznam się że miałem małe obawy czy MW19 nie "zamuli" za bardzo względem mniejszego rewelacyjnego brata 16 którego już sporo posłuchałem w różnych konstrukcjach
              Pierścień Satori na Ferycie to taki zaskakujący misio :) Gra łagodnie i swobodnie. Ale jak minie pierwszych chwil kilka w których następuje zawsze woow przy odsłuchach innych bardziej krzykliwych głośników - do uszu docierają wszystkie malowane szczególiki zresztą takie same jak w neodynowej wersji ale tu są nieco roztropniej podane. Chyba wolę tą wersje z tych dwóch. Porównując do budżetowego przecież podobnego RDC to nie ta liga - Tańszy głośnik w bezpośrednim porównaniu gra nad wyraz "normalniej". A przecież w swojej cenie jest więcej niż dobry.

Masz w zamiarze testować wersję berylową tego TW ?
              Jestem ciekawe bezpośredniego porównania.

Skomentuj

Jak chcesz coś zrobic, zrób to sam 🤣hehe

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
                  Masz w zamiarze testować wersję berylową tego TW ?
                  Jestem ciekawe bezpośredniego porównania.
                  https://diyaudio.pl/showthread.php/3...l=1#post513748
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

"Daj Daj Daj" :) ....
                    To Nie takie proste ... Jako firma która projektuje kolumny dla Producentów i Sama jest po części Producentem - Nie możemy udostępniać większości swoich opracować publicznie do skopiowania. Pokazuje tyle ile mogę :) - uważam że to niezła porcja ciekawych informacji dla Diyowców z których co sprytniejszy co nieco podpatrzy i skonfrontuje ze swoimi doświadczeniami. Kto współpracuje z Nami ten wie że drogą prywatną da się sporo załatwić - czyli indywidualne podejście - Ale publiczny projekt który każdy może skopiować to nie do końca dobry pomysł w niektórych przypadkach. Mieliśmy już przygody z producentami kolumn którzy albo skopiowali projekt i użyli go jako swój albo ukrywali przed Nami że Są producentem.

Nie stajemy Jako Branża okoniem. I myślę że kto chodź trochę liznął działalności gospodarczej wie o co chodzi.

Jeśli Chcielibyście Jako forum projekt dla Was nie ma problemu - Kupcie Głośniki , Zróbcie Aplikacje i wyślijcie do Pracowni. Wykonamy projekt dla DiyAudio - bez interesowanie :) Tak to Lubie nazywać Usługa dla "Przyjaciół" Czy jak ktoś Woli bezpłatnie ( takie ładniejsze słowo ). Ale podać na tacy gotowca możemy tylko w sporadycznych przypadkach co przecież doskonale Wiecie że Robimy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                      "Daj Daj Daj" ....
                      To Nie takie proste ...
                      Ja to tak dla żartu :p

Ale propozycja wykonania pomiarów i zwrotnicy dla projektu forumowego, jest super.
                      Może nawet bym się pisał na wykonanie obudów
                      I nawet nie musiał bym mieć głośników na stanie, frezik by się zrobiło 1mm większy dla świętego spokoju i załatwione.

Dobrym pomysłem było by założenie tematu, aby użytkownicy zaproponowali jakieś głośniki znajdujące się na stronie ZapAudio, oraz aplikacje.

Skomentuj

Pytanie mam spece.
                        Jaka role spelniaja te 3 elementy na schemacie?

Jest to o tyle dziwne, ze tylko 'dopiete' do wyjscia jednego z kanalow i pomiedzy V+.

- - - - - aktualizacja - - - - -

T1, T2 rozlaczone....

Skomentuj

C524 - bypass pinów zasilania taki sam jak C523 na drugiej linii.

C529 + R547 jest wpięty między masą a... masą. Nie ma związku z żadnych kanałem. Trzeba byłoby zobaczyć na PCB jak te masy są łączone i po co to jest :)

Skomentuj

A fakt, dziad z drugiej strony jest do pary.
                            Te masy, slusznie - na PCB moga byc np jakos rozlaczone, sprawdze.

Dziekuje.

Skomentuj

Harbert monitor 30.1 - obudowy wykonane na podstawie opisów i zdjęć. Bebechy oryginalne. Oczywiście nie są to wierne klony co do proporcji i użytego materiału. Moje mają klejony front i grubsze ścianki - (22mm, a nie 12mm) Z tyłu przykręcana pokrywa. Jak grają? Bardzo pozytywnie, a nie bawiłem się jeszcze wytłumieniem. Tylnia pokrywa sprawia że mamy dostęp do całego wnętrza co pozwala na łatwe modyfikacje.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                C524 - bypass pinów zasilania taki sam jak C523 na drugiej linii.
                                Trochę dziwne, że nie dali po 100n do tych dużych kondów

Skomentuj

Udało się :lol:
                                  Będę to aplikował w monitorze 11,5 litra brutto.
                                  Szukam do tego wysokotonowki. Wiem że dobrze się ponoć zagrało z ceol c 30.
                                  Czy są jakieś inne opcje?
                                  Może inny materiał.
                                  Padła też propozycja SBA ceramik, ale nie wiadomo kiedy będą dostępne, za ile no i oczywiście co sobą reprezentują.

Skomentuj

Ja również chciałbym się pochwalić moim pierwszym wzmacniaczem :)
                                    Udało mi się już go uruchomić dzięki pomocy Borysa oraz Adama , Dzięki wielkie chłopaki :)
                                    Jak narazie wstyd pokazywać z czym on gra ale monitorki są w trakcie budowy
                                    A oto mały załącznik :)

ps. Dac jeszcze nie polutowany , to tylko taka mała przymiarka ponieważ czekam na elementy do polutowania.
                                    Last edited by przemyska; 17.03.2018, 00:11.

Skomentuj

Branża może wprowadzicie do oferty jakieś obudowy uniwersalne? Niektórzy w domowych warunkach mają większy problem ze zrobieniem obudowy niż z pomiarami i projektem zwrotnicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                        Harbert monitor 30.1 [/url]
                                        Ale paskudztwo. Oczywiście wykonanie skrzynek 1sza klasa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                          Harbert monitor 30.1 - obudowy wykonane na podstawie opisów i zdjęć. Bebechy oryginalne. Oczywiście nie są to wierne klony co do proporcji i użytego materiału. Moje mają klejony front i grubsze ścianki - (22mm, a nie 12mm)
                                          Z tego co czytałem to właśnie obudowa, a dokładnie grubość ścianek obudowy sprawia że te monitory grają tak jak grają :)
                                          Osobiście nie słyszałem Herbertów ani Spendorów, ale ta forma mi się podoba i w przyszłości planuję sobie takie klocki wykonać.

Zamieszczone przez seba007 Zobacz posta
                                          Ale paskudztwo.
                                          Hehe, no właśnie mają swój urok :)
                                          Wkręty dodają tego uroku jeszcze bardziej

Osobiście bym tylko bas reflex wymienił na bez kołnierza.
                                          Podobają mi się w Spendorach te piankowe.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X