Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dzis przyszla blaszka:) jutro przytne na wymiar, powinno sie wszytko zmiescic w razie zamiany aa czy sa jakies przeciwskazania zeby te plytki na bocznej sciance umiescic soft strat, mini psu i psu do lamp??

Skomentuj

Czy Ty sam robiłeś te wszystkie elementy w sketchup-ie sam, czy miałeś jakieś gotowe modele?

Skomentuj

Wszystko sam rysowałem w oczekiwaniu na amelinium:) zrobie jeszcze i ampa 200 ,ops5 na radiatorach fishera i sie gdzies podepnie w temacie iAMPa dla ptomnych bedzie

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
          Wszystko sam rysowałem w oczekiwaniu na amelinium:) zrobie jeszcze i ampa 200 ,ops5 na radiatorach fishera i sie gdzies podepnie w temacie iAMPa dla ptomnych bedzie
          No to trochę czekałeś na to Amelinium :biggrin: dobra robota:thumbup:

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
            Home alone, baby ganiaja super pogoda, ja wypiekam...
            Jak na taki radiator to słaba temperatura, na lateralnych przy 110mA na parę, i zasilaniu +-70V, byś miał niezły ogień 😁
            Last edited by Meteo; 28.03.2018, 18:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
              Mógłbys to podpiąć w swoim projekcie też jak zrobisz już? Bo szukanie tego w tak długim temacie za wygodne nie jest .

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                Zamówić w zewnętrznej firmie 100 par obudów - bo żaden park maszynowy nie zrobi Ci nic jednostkowo. I sprzedawać to przez kolejne 10 lat i magazynować to słaby deal
                Podobno Pylon przyjąłby zamówienie na wykonanie obudów od 20 par. Z frezowaniami na przykład pod SB15 na wymienialnej przykręcanej przedniej ściance mogłyby dobrze się sprzedawać.

Skomentuj

U mnie 7 rano i juz czesc roboty skonczona.

Scinki forniru mialy isc do kosza ale im sie upieklo.
                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                    U mnie 7 rano i juz czesc roboty skonczona.
                    widzę że też spać nie możesz, mam tak samo, a co tydzień tym razem?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Przepraszam za literówke a co tym razem będzie?

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                      Podobno Pylon przyjąłby zamówienie na wykonanie obudów od 20 par. Z frezowaniami na przykład pod SB15 na wymienialnej przykręcanej przedniej ściance mogłyby dobrze się sprzedawać.
                      Widzę, że znalazłeś świetny sposób na biznes więc może zamiast podpowiadać innym jak zarabiać pieniądze zaskoczysz nas swoją ofertą.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

radecky
                        Miala byc budka dla ptaszkow ale w IR jest malo ptaszkow wiec bedzie to budka dla 15cm ceramika + SB21RDC.

Pozdr
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Piszesz o robieniu obudów głośnikowych jakby to była technologia kosmiczna :). Pylon ma duży park maszynowy ale do klepania masowo skrzynek z paździerza i winylu albo kanciaków wyciętych z już ofornirowanych płyt - typowa masowa produkcja. Robimy w drewnie prawie "codziennie" i to naprawdę złożone rzeczy bardziej fachowe rzemiosło stolarskie niż masowe klepanie.
                          Problem nie polega na tym aby zrobić, problem jest sprzedać. Diyowcy jeśli zamawiają obudowy w manufakturach to zamawiają "Customowo" każdy chce inna bejce inny fornir inny kształt inną aplikacje inne drewno jeśli drewno. Na tym rynku sprawdza się tylko wykonywanie na indywidualne zamówienie.

A produktów tzw. budżetowych byle prościej i byle taniej nie opłaca się robić bo co z tego ze materiał tani jak siły przerobowe trzeba poświęcić a jak produkt prosty to nikt później nie rozumie dlaczego taki drogi. Dlatego Sami robimy albo rzeczy złożone i drogie albo zlecamy innym a siły przerobowe wolimy poświęcić na prace projektowe i serwisowe bo na to jest zdecydowanie więcej klientów i zainteresowanych.

Ile według Ciebie powinna kosztować gotowa para ofornirowanych monitorków 10 litrowych pod 15stki z wyciętymi otworami i frezami montażowymi ??
                          Last edited by Zap Projekt; 29.03.2018, 15:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                            Ile według Ciebie powinna kosztować gotowa para ofornirowanych monitorków 10 litrowych pod 15stki z wyciętymi otworami i frezami montażowymi ??
                            Nie musi być naturalny fornir. Mogą być oklejone folią z tworzywa sztucznego. Cena 300zł maksymalnie.

Mogłyby być też zestawy formatek tak obrobionych żeby łatwe było posklejanie ich używając tylko ścisków stolarskich.

Skomentuj

Cena 300zł maksymalnie.
                              a kto Ci za taką kwotę zrobi jakie kolwiek obudowy i jeszcze ofornirowane, chyba że za sztukę to może

Skomentuj

Cena 300zł maksymalnie.
                                Co tak drogo -- Ło Panie ! ... Za tą cenę Masz gotowe kolumny podłogowe i jeszcze głośniki w Cenie :)
                                http://allegro.pl/zestaw-2-kolumn-vo...793451212.html

A tak na Serio to naprawdę nie ma problemu z zamówieniem dla Siebie prostych obudów. Pierwsza z brzegu oferta i to chyba naszego forumowego kolegi. Wyślij zapytanie to Ci wyceni.
                                http://allegro.pl/kolumny-na-zamowie...861202824.html

Ale nie licz na tak niską Cenę bo żaden zdrowo myślący Przedsiębiorca nie zamierza konkurować z chińskim Paździerzem produkowanym masowo w milionach sztuk - a nic sensownego w tej Cenie to Nawet Sam nie zrobisz. Jak ktoś Hobbistycznie wykonuje Sobie obudowy to nie liczy:
                                czasu , prądu, kupionych narzędzi które przecież się amortyzują itd. Z grubsza policzy MDF, fornir i klej i jest zadowolony że przyjemnie spędził czas majsterkując. Firma musi to wszystko liczyć i mieć marże na pokrycie kosztów stałych prowadzonej działalności.
                                Pomijając wszystkie koszty działalności , maszyn ,narzędzi itd. zadaj Sobie pytanie ile chciałbyś zarabiać za dzień pracy ?? średnie wynagrodzenie w Polsce to 3500zł podzielone na dni wychodzi 230zł za 12 godzinny dzień pracy. Zrobisz sensowne obudowy w jeden dzień ??

Więc albo kupujesz chińszczyznę z prasowanej sklejonej makulatury i śmieci pozamiatanych z prawdziwej stolarni - albo powoli dziobiesz Sobie Coś samodzielnie i cieszysz się z frajdy jaką daje DIY :)

Skomentuj

Na CNC wykonalne w jeden dzień, tylko najpierw trzeba mieć do niego dostęp...

Skomentuj

Zmiana stanowiska pracy, zmiana maszyny i nowe możliwości :) Wszak to analogowa tokarka ale gałki potencjometrów i standy pod kolce można toczyć , mimo że było obrabiane płytką do zgróbnej to po szlifie papierem ściernym 320 + wodny 600 1200 jest gładka błyszcząca powierzchnia z widocznym wzorem.
                                    Po wypłacie zamówię płytki skrawające medium i finish i będę dziabał kolejne , w teorii będę chciał wykonać ich znacznie więcej z aluminium , stali i mosiądzu w praktyce się okaże kiedy,jak dobrze pójdzie i będziecie zainteresowani to zaoferuje swoje usługi na forum
                                    Na zdjęciu gałka ze stali o średnicy 50 mm pod ośkę 6mm.

Skomentuj

Wywierciłem większość otworów ale idzie jak krew z nosa(blacha nierdzewna 2mm) połamałem sobie trochę wierteł wkurzyłem się i odstawiłem na lepsze czasy :mellow:
                                      Ale że robić coś trzeba to się zająłem klonem (a właściwie klonem chińskiego klona) w dual mono go sobie wymarzyłem.

Skomentuj

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta
                                        Wywierciłem większość otworów ale idzie jak krew z nosa(blacha nierdzewna 2mm) połamałem sobie trochę wierteł wkurzyłem się i odstawiłem na lepsze czasy :mellow:
                                        Ale że robić coś trzeba to się zająłem klonem (a właściwie klonem chińskiego klona) w dual mono go sobie wymarzyłem.
                                        Poszukaj wierteł do stali nierdzewnej drogie ale odrazu inaczej robota idzie.

Skomentuj

Trochę kobaltu, i nierdzewka czy kwasiak niestraszne :cool:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X