Nie na temat...
Zamieszczone przez tomekk_
Zobacz posta
![]() | ![]() |
Zamieszczone przez tomekk_
Zobacz posta
Ile to posłuchacie głośno, nie idzie zapewne wytrzymać.
Oszczędzajcie słuch pany ![]() ![]() | ![]() |
Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
w czwartek ide na koncert. ciekaw jestem ile osob bedzie sie smialo ze mnie ze bede w ochronnikach sluchu!
Na koncerty są spoko. Mają fajne pudełeczko. Jak zgubisz to mała strata, koszt kilka złotych. | ![]() |
Te są fajne https://www.3mpolska.pl/3M/pl_PL/fir...4470124&rt=rud | ![]() |
Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
dlatego bede chodzil w tym?!
Paweł, jaki jest sens iść na koncert i słuchać go mając na głowie takie słuchawki? Mam nadzieję że to żart. Te które zalinkowałem są spoko. Nie lubisz ich, ale można się przyzwyczaić. Można sobie regulować siłę tłumienia, wystarczy bardziej lub mniej wdusić w ucho. Przy ich pomocy można chronić słuch a jednocześnie mieć przyjemność ze słuchania koncertu (regulacja). W słuchawkach tego nie masz. No i porównanie wielkości... | ![]() |
Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Nie na temat...
skoro da sie pracowac przy maszynach, rozmawiac i sluchac muzyki? ja mam bardzo niski prog bolu, stad bede w ochronnikach ![]() | ![]() |
Zamieszczone przez Yoshi_80
Zobacz posta
Nawet kuźwa w filharmonii nie potrafią normalnie tylko musi być za głośno
| ![]() |
Zamieszczone przez KAPRINT
Zobacz posta
Mówisz o orkiestrze na żywo, czy o koncercie z amplifikacją? Faktem jest, że część koncertów muzyki poważnej np. w Studio Polskiego Radia im. Lutosławskiego jest amplifikowana i dźwięk jest za głośny i do d.
| ![]() |
Zamieszczone przez Yoshi_80
Zobacz posta
Mam wrażenie, że wszędzie są głusi ludzie bo gdzie się nie obrócę to jak coś jest puszczane to od razu na ogłuszającym poziomie.
Jeden potrafi nagłośnić tak aby było OK, a następny wysokie tony podkręci tak że po prostu bez zatyczek nie da się słuchać. Dlatego odradzam w młodym wieku kombinować z głośnikami wysokosprawnym w domu, takimi jak szerokopasmówki oraz głośnikami estradowymi, bo to wypacza słuch. Znam to z autopsji... jeśli raz się spodoba to już do głośników domowych nie ma odwrotu. | ![]() |
Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Dlatego odradzam w młodym wieku kombinować z głośnikami wysokosprawnym w domu, takimi jak szerokopasmówki oraz głośnikami estradowymi, bo to wypacza słuch.
Satelitek z midwooferem 12cali nie byłem w stanie rozkręcić na max w domu, bo poleciałaby krew z uszu i to w obu przypadkach mowa o markowych przetwornikach. | ![]() |
Skomentuj