Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
    Ile to posłuchacie głośno, nie idzie zapewne wytrzymać.
    Oszczędzajcie słuch pany
    w czwartek ide na koncert. ciekaw jestem ile osob bedzie sie smialo ze mnie ze bede w ochronnikach sluchu!

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      w czwartek ide na koncert. ciekaw jestem ile osob bedzie sie smialo ze mnie ze bede w ochronnikach sluchu!
      Ja używam takie: https://bhp.merkury-24.pl/produkt/wk...yABEgKtEPD_BwE

Na koncerty są spoko.
      Mają fajne pudełeczko.
      Jak zgubisz to mała strata, koszt kilka złotych.
      Last edited by marian; 11.12.2018, 19:27.

Skomentuj

Nie na temat...
        nie lubie tych :/
        dlatego bede chodzil w tym?!

Skomentuj

Nie na temat...
          @Paweł S. Takie są teraz na topie

Skomentuj

Last edited by Echo1; 11.12.2018, 22:11.

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              dlatego bede chodzil w tym?!
              No to faktycznie ludzie będą się patrzeć...
              Paweł, jaki jest sens iść na koncert i słuchać go mając na głowie takie słuchawki?
              Mam nadzieję że to żart.

Te które zalinkowałem są spoko.
              Nie lubisz ich, ale można się przyzwyczaić.
              Można sobie regulować siłę tłumienia, wystarczy bardziej lub mniej wdusić w ucho.
              Przy ich pomocy można chronić słuch a jednocześnie mieć przyjemność ze słuchania koncertu (regulacja).
              W słuchawkach tego nie masz.

No i porównanie wielkości...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                Na tle Usher 8948A:
                Jeśli masz parę, nie masz ich w żadnych planach, chętnie odkupię.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Nie na temat...

No to faktycznie ludzie będą się patrzeć...
                  Paweł, jaki jest sens iść na koncert i słuchać go mając na głowie takie słuchawki?
                  Mam nadzieję że to żart.

Te które zalinkowałem są spoko.
                  Nie lubisz ich, ale można się przyzwyczaić.
                  Można sobie regulować siłę tłumienia, wystarczy bardziej lub mniej wdusić w ucho.
                  Przy ich pomocy można chronić słuch a jednocześnie mieć przyjemność ze słuchania koncertu (regulacja).
                  W słuchawkach tego nie masz.

No i porównanie wielkości...

dlaczego ma byc to zart?
                  skoro da sie pracowac przy maszynach, rozmawiac i sluchac muzyki?
                  ja mam bardzo niski prog bolu, stad bede w ochronnikach

Skomentuj

Ja swego czasu na koncerty kupiłem Alpine Musicsafe pro.

Nie tłumią liniowo, bas nadal łupie ale po koncercie nie ma pisku w uszach, no i można sobie dobrać tłumienie bo jest kilka filtrów w zestawie.

Skomentuj

Takie zatyczki to i do kina by się przydały. Raz byłem w dość pustej sali (ludzie jednak trochę pochłaniają) a gość przegiął tak z głośnością, że sznurek od kaptura w bluzie sobie to uszu wetknąłem żeby to trochę stłumić. Masakra. Mam wrażenie, że wszędzie są głusi ludzie bo gdzie się nie obrócę to jak coś jest puszczane to od razu na ogłuszającym poziomie. Nawet kuźwa w filharmonii nie potrafią normalnie tylko musi być za głośno.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                        Nawet kuźwa w filharmonii nie potrafią normalnie tylko musi być za głośno
                        Mówisz o orkiestrze na żywo, czy o koncercie z amplifikacją? Faktem jest, że część koncertów muzyki poważnej np. w Studio Polskiego Radia im. Lutosławskiego jest amplifikowana i dźwięk jest za głośny i do d.
                        Last edited by KAPRINT; 12.12.2018, 13:46.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                          Mówisz o orkiestrze na żywo, czy o koncercie z amplifikacją? Faktem jest, że część koncertów muzyki poważnej np. w Studio Polskiego Radia im. Lutosławskiego jest amplifikowana i dźwięk jest za głośny i do d.
                          Z amplifikacją. Koncert sam sobie był fajny ale wszystko pogrążyło złe ustawienie głośności bo w pewnym momencie to był nieczytelny hałas a nie muzyka.

Skomentuj

Z amplifikacją.
                            Nie musi być wzmacniany. Kiedyś z braku laku kupiłem w trzecim czy czwartym rzędzie w Narodowej. I mało mi łba nie urwało. Orkiestra potrafi sama z siebie sporo decybeli dać :) Nigdy więcej tak blisko.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Mam wrażenie, że wszędzie są głusi ludzie bo gdzie się nie obrócę to jak coś jest puszczane to od razu na ogłuszającym poziomie.
                              U nas w klubie gdzie nagłaśniamy koncerty, dobrze widać po przyjezdnych akustykach, który z nich ma już przytępiony słuch.
                              Jeden potrafi nagłośnić tak aby było OK, a następny wysokie tony podkręci tak że po prostu bez zatyczek nie da się słuchać.

Dlatego odradzam w młodym wieku kombinować z głośnikami wysokosprawnym w domu, takimi jak szerokopasmówki oraz głośnikami estradowymi, bo to wypacza słuch.

Znam to z autopsji... jeśli raz się spodoba to już do głośników domowych nie ma odwrotu.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Dlatego odradzam w młodym wieku kombinować z głośnikami wysokosprawnym w domu, takimi jak szerokopasmówki oraz głośnikami estradowymi, bo to wypacza słuch.
                                Czasem testowałem jakieś estradówki w domu, ale dźwięk z hornów jakoś mi nie przypadał do gustu, już czuć te zniekształcenia trochę.
                                Satelitek z midwooferem 12cali nie byłem w stanie rozkręcić na max w domu, bo poleciałaby krew z uszu i to w obu przypadkach mowa o markowych przetwornikach.

Skomentuj

Natomiast kwestia basu wciąż zostaje otwarta.

Skomentuj

W moim wypadku też PHL'e 1120:

Kompresorek też zamówiłem, ale wykonywany na specjalne zamówienie, więc oczekiwanie do dwóch miesięcy. Chyba jedyny kompresorek z berylową kopułką Zostanie tylko 10-12 cali w ilości 4 sztuk, ale tutaj akurat jest ogromny wybór. Zależy jak PDN będzie ucięty.

Skomentuj

Od francuzow brałeś?

Skomentuj

Tak. Mieli 6 sztuk, 4 wziąłem, 2 zostały i już ich też nie ma

Skomentuj

No, a szkoda. Do phl pisałem to już ich nie będą klepać. Tylko magazyn.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X