Zobaczymy co wyjdzie po filtracji. 😉
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Satori MW16 2.5
Rekordów szybkości raczej nie pobiję bo prawie rok minął od zakupu głośników a ja dopiero
mam jedną kolumnę prawie skończoną... Jednak efekt, można zaryzykować stwierdzenie, że
przeszedł moje oczekiwania, zarówno odsłuchowo jak i wizualnie. Narazie na zwrotnicy
od Satori Rinjani Be, pomiary wkrótce w planach. Jeżeli chodzi o Osmo to trochę
się naciąłem, bo o ile po pierwszej warstwie fornir wyglądał naprawde ładnie i naturalnie
i był przyjemny w dotyku to po drugiej zrobił się przesadzony połysk jak na mój gust,
chyba muchy sobie nogi połamią na tym. Przetarłem trochę alkoholem izopropylowym
i minimalnie, ledwo zauważalnie zmatowiało.
Zrobiłem próby z Fiddes Hard Wax Oil (szkoda, że nie wcześniej) i Dead Matt to chyba będzie to!
Tylko trzeba dobrze przetrzeć nadmiar wosku.
Tutaj po pierwszej warstwie i po przeszlifowaniu papierem delikatnie, żeby się rys pozbyć
które się jeszcze uwidoczniły, fornir miał ukośne rysy dość głębokie. Na zdjęciach niewiele
widać niestety bo słabe oświetlenie.
Po drugiej warstwie
Eksperyment nie okazał się niewypałem, więc można kontynuować wykańczanie drugiej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvester Zobacz postaRekordów szybkości raczej nie pobiję bo prawie rok minął od zakupu głośników a ja dopiero
mam jedną kolumnę prawie skończoną... Jednak efekt, można zaryzykować stwierdzenie, że
przeszedł moje oczekiwania, zarówno odsłuchowo jak i wizualnie. Narazie na zwrotnicy
od Satori Rinjani Be, pomiary wkrótce w planach. Jeżeli chodzi o Osmo to trochę
się naciąłem, bo o ile po pierwszej warstwie fornir wyglądał naprawde ładnie i naturalnie
i był przyjemny w dotyku to po drugiej zrobił się przesadzony połysk jak na mój gust,
chyba muchy sobie nogi połamią na tym. Przetarłem trochę alkoholem izopropylowym
i minimalnie, ledwo zauważalnie zmatowiało.
Zrobiłem próby z Fiddes Hard Wax Oil (szkoda, że nie wcześniej) i Dead Matt to chyba będzie to!
Tylko trzeba dobrze przetrzeć nadmiar wosku.
Tutaj po pierwszej warstwie i po przeszlifowaniu papierem delikatnie, żeby się rys pozbyć
które się jeszcze uwidoczniły, fornir miał ukośne rysy dość głębokie. Na zdjęciach niewiele
widać niestety bo słabe oświetlenie.
Po drugiej warstwie
Eksperyment nie okazał się niewypałem, więc można kontynuować wykańczanie drugiej
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDobra robota Sylvek, ale ja bym się nie odważył robić tak na raty, ponieważ już sama tak prozaiczna sprawa jak frezy pod głośniki, może wyjść nieco inna na drugiej kolumnie. Staraj się zawsze robić w parach, na każdym etapie budowy.
Tutaj kilka zdjęć frezów, nie obyło się bez błędów: nieco ponad 1 mm zbyt mała głębokość na midwoferach i ok. 4 mm za mała średnica wewnętrzna, ułamek milimetra za duża średnica podfrezu tweetera. Ogólnie z zewnątrz wygląda to nienajgorzej moim zdaniem, i tak muszę dać maskownice.
https://diyaudio.pl/i/28102/e9c66a37...1572472216.jpg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaGit malina. Panie jaki to fornir ?
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez sylvester Zobacz posta...orzech amerykański z okleiny Barlinek. Liście dość szerokie...
Jak to cenowo wychodzi?
Jest jakiś minimalny limit ilościowy aby móc złożyć zamówienie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNie na temat...
Jakie wymiary ma jeden liść?
Jak to cenowo wychodzi?
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez marian Zobacz postaJakie wymiary ma jeden liść?
Jak to cenowo wychodzi?
zapłaciłem ok. 430 zł (18 zł / m^2 netto) + 55 zł za przesyłkę. Wymiary liścia
36 x 225 cm, ale to trzeba oczywiście dopytać co aktualnie dostępne jest.
Myślę, że zamówienie z kimś paczki to może być bardzo dobra opcja i żeby ktoś
sam wybrał i odebrał. Ja się 3 razy zastanowię zanim następnym razem zamówię
fornir przez neta. Tragedii nie było, ale spodziewałem się czegoś jaśniejszego
niż to co dostałem.
Poniżej zdjęcia od nich sprzed nieco ponad roku.
I te dziś zrobione (sztuczne światło i robione telefonem więc d..y nie urywa :/)
Last edited by sylvester; 31.10.2019, 21:40.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvester Zobacz postaNie na temat...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaEE tam chopy. On u mnie gra duzo godzin.
Dalej sadze ze to przyszło do iAMP ze srodla/interconnecta/whatever.
Skomentuj
-
I teraz nie wiem, ten Robbie Williams śpiewał Morelium czy Milenium [emoji6][emoji6]
https://youtu.be/xcWOviMI6Lk
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaEE tam chopy. On u mnie gra duzo godzin.
Skomentuj
Skomentuj