Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak coś to wal śmiało. Chętny jestem na szt.

A może napisz na forum.
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zobacze co da sie zorganizowac...

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Dotarł chiński CS3310, ruszył prawie od kopa, do działania wystarczy wystawić wartość wzmocnienia 16 bit (8 bit na kanał) poprzez SPI i należy pamiętać o odpowiednim sterowaniu pinem mute.

Przy okazji pierwsze testy z folią światłoczułą, mimo że jest z takim trawieniem trochę zachodu, to jednak jak już się uda, satysfakcja jest dużo większa, bo miedź wychodzi czyściutka, przy termotransferze zawsze większe lub mniejsze podtrawienia miałem (płytka jeszcze przed myciem jakby co).

Jeśli chodzi o wrażenia, to jednak pozostaję z wynalazkiem LC7535 o którym kiedyś pisałem, organoleptyczny poziom szumu po dostawieniu ucha do głośnika jest podobny, czyli taki, że z normalnej odległości odsłuchowej nic nie słychać, przy czym należy wziąć też pod uwagę to, że CS ma wewnętrzny op-amp i dodatkowe wzmocnienie.

Swoją drogą ciekawi mnie czy byłaby różnica z CS kupionym w jakimś renomowanym sklepie (5 razy drożej i kosmiczna cena dostawy) lub jakby go porównać z następcą PGA2310.

Skomentuj

LubMich
          Odpalałeś już 1200? Z czym to gra i jak?

Skomentuj

Jeszcze nie... dac a wlasnie porozpinalem.. nie mam teraz regulacji głośności... musze mu domontować potka w obudowie i odpalam...

Skomentuj

Jest i on.
              Mocarne NC2k

marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Hej.. może tak trywialnie... ale potrzebuje terminale... zwłaszcza głośnikowe.. i nie po 100... co kupiłeś? Ewentualnie ktoś coś poleca... super jak by w Wawie było dostępne... chcialemz tme zamówic jake trochę paskudnie wyglądają..

Skomentuj

Wcześniej kupowałem CMC ze srebra, ale teraz dalej jade na: https://allegro.pl/oferta/2szt-gniaz...6mm-7511283068
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja tez uzywalem srebra CMC lecz mocno czarnieje i ogólnie wywaliłem przynajmniej z sygnałówek.

Skomentuj

Kolejna para MW16 dostała swój domek. Dziś i wczoraj robiłem podfrezy i o ile za pierwszym razem wyszły niemalże idealnie od razu to teraz chyba co się mogło sp... to się spie... Pośpiech + przeziębienie i nieszczęścia gotowe. Ale na szczęście udało się wszystko wyprowadzić na prostą.
                      Kilka razy wierciłem otwory żeby midwoofery były dokładnie na środku, potem jakoś nieopatrznie za wcześnie odciąłem środek otworu od tweetera i musiałem kombinować z dokręcaniem kawałka MDF z powrotem, na koniec włączyłem frezarkę z opuszczonym frezem i odgryzło kawałek forniru :crying: Na szczęście udało mi się te puzle od razu posklejać, potem papierem zetrzeć wystające części żeby frezarka przypadkiem nie wyrwała, dojechałem brakujące 2 mm i prawie nic nie widać. :) Operacja się udała i pacjent nawet przeżył...

Ogólnie to porwałem się na robienie fornirowanych paczek nie wiedząc jaki ogrom pracy i czasu się z tym wiąże. Następnym razem, jeżeli będzie (pewnie nie za szybko, nie chcąc nadwyrężać zaufania żony) robię zgodnie ze sztuką lewą i prawą jednocześnie.

Skomentuj

Też coś mam:

Skomentuj

1. MLTL zwane TABAQ na leżącym bezużytecznie Visatonie FRS8 4ohm. Świetnie sprawdzają się jako upgrade telewizora - oklejone białym filcem staną się prezentem dla mamy.

2. "kinkiety" do samochodu do nisko ciętego 2way.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz posta
                            Też coś mam:
                            Co to za głośniki?

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                              Co to za głośniki?
                              HDS i 8935a (nowa wersja) ?

Skomentuj

Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
                                HDS i 8935a (nowa wersja) ?
                                Myślę, że HDS i Usher 8948, projekt Ravena :)
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Tak jak pisze Luszti; to jest projekt Ravena hds+8948a

Skomentuj

Troche zal dupe sciska, ze nie da sie juz kupic midwooferow Ushera.

Skomentuj

No ushery ciekawe. Ten woofer mi się podoba, sporo się dzieje na średnicy.

Skomentuj

Ktoś wie co się stało z Usherem?

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                          Ktoś wie co się stało z Usherem?
                                          Chyba nic się nie stało.
                                          Gotowe kolumny można nadal kupić. W Polsce dystrybutorem jest Audiofast https://www.audiofast.pl/pl/usher/
                                          Przestali jednak sprzedawać same głośniki na rynek OEM i DIY, tak jak kiedyś Dynaudio...
                                          "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                          JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Czaruję...
                                          X