Dotarł chiński CS3310, ruszył prawie od kopa, do działania wystarczy wystawić wartość wzmocnienia 16 bit (8 bit na kanał) poprzez SPI i należy pamiętać o odpowiednim sterowaniu pinem mute.
Przy okazji pierwsze testy z folią światłoczułą, mimo że jest z takim trawieniem trochę zachodu, to jednak jak już się uda, satysfakcja jest dużo większa, bo miedź wychodzi czyściutka, przy termotransferze zawsze większe lub mniejsze podtrawienia miałem (płytka jeszcze przed myciem jakby co).
Jeśli chodzi o wrażenia, to jednak pozostaję z wynalazkiem LC7535 o którym kiedyś pisałem, organoleptyczny poziom szumu po dostawieniu ucha do głośnika jest podobny, czyli taki, że z normalnej odległości odsłuchowej nic nie słychać, przy czym należy wziąć też pod uwagę to, że CS ma wewnętrzny op-amp i dodatkowe wzmocnienie.
Swoją drogą ciekawi mnie czy byłaby różnica z CS kupionym w jakimś renomowanym sklepie (5 razy drożej i kosmiczna cena dostawy) lub jakby go porównać z następcą PGA2310.
Hej.. może tak trywialnie... ale potrzebuje terminale... zwłaszcza głośnikowe.. i nie po 100... co kupiłeś? Ewentualnie ktoś coś poleca... super jak by w Wawie było dostępne... chcialemz tme zamówic jake trochę paskudnie wyglądają..
Kolejna para MW16 dostała swój domek. Dziś i wczoraj robiłem podfrezy i o ile za pierwszym razem wyszły niemalże idealnie od razu to teraz chyba co się mogło sp... to się spie... Pośpiech + przeziębienie i nieszczęścia gotowe. Ale na szczęście udało się wszystko wyprowadzić na prostą.
Kilka razy wierciłem otwory żeby midwoofery były dokładnie na środku, potem jakoś nieopatrznie za wcześnie odciąłem środek otworu od tweetera i musiałem kombinować z dokręcaniem kawałka MDF z powrotem, na koniec włączyłem frezarkę z opuszczonym frezem i odgryzło kawałek forniru :crying: Na szczęście udało mi się te puzle od razu posklejać, potem papierem zetrzeć wystające części żeby frezarka przypadkiem nie wyrwała, dojechałem brakujące 2 mm i prawie nic nie widać. :) Operacja się udała i pacjent nawet przeżył...
Ogólnie to porwałem się na robienie fornirowanych paczek nie wiedząc jaki ogrom pracy i czasu się z tym wiąże. Następnym razem, jeżeli będzie (pewnie nie za szybko, nie chcąc nadwyrężać zaufania żony) robię zgodnie ze sztuką lewą i prawą jednocześnie.
1. MLTL zwane TABAQ na leżącym bezużytecznie Visatonie FRS8 4ohm. Świetnie sprawdzają się jako upgrade telewizora - oklejone białym filcem staną się prezentem dla mamy.
Chyba nic się nie stało.
Gotowe kolumny można nadal kupić. W Polsce dystrybutorem jest Audiofast https://www.audiofast.pl/pl/usher/
Przestali jednak sprzedawać same głośniki na rynek OEM i DIY, tak jak kiedyś Dynaudio...
"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj