O kurde, dawno nie bylo kolumn z plyty wiorowej :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Ostatnio doszła mi głowica wytaczarska (taka zabawka do toczenia otworów), która jest idealna do zrobienia dziury 30 mm w panelu na przycisk i łuku pod nakrętkę:
Przycisk masywny, ponad 30 mm z podświetleniem
Cały wzmacniacz idzie bardzo powoli, jeszcze jeden moduł miałem spalony, ale już bliżej końca niż dalej...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zibii Zobacz postaMarian
A co to za wesja zephyr le?Zamieszczone przez marian Zobacz postaTu niech się Yoshi wypowie.
Skomentuj
-
8-kanałowe, logarytmiczne PVC na rezystorach DALE RN60 dla jednego z kolegów jako efekt uboczny projektu uniwersalnego preampa.
Każdy kanał oddzielony galwanicznie od pozostałych, możliwość ustalenia oddzielnej korekcji głośności dla każdej pary kanałów.
Ta wersja ma tłumienie -1 dB/krok, maksymalne tłumienie to -127 dB, użytkowe jest 100 kroków czyli zostaje do -28 dB dla każdej z pary kanałów 🙂
Obsługa enkoderami oraz pilotem, jest MUTE, regulacja jasności wyświetlacza, przekaźnik do załączania napięcia 230 VAC dla jakichś układów wewnętrznych oraz wyjście trigger 😉
Co ciekawe całość działa na magistrali więc do sterowania resztą urządzeń z mastera potrzeba jedynie dwóch kabli 🙂
Niedługo pokażę wersję z modułem wejść i wyjść oraz buforem 🙂Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaPytanie czy tak zamontowane rezystory nie będą robić jako anteny?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaSB zapowiedziało juz PFC na okrągłych koszach
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPytałem kilka miesięcy temu w Polinku, nie wiadomo kiedy je wypuszczą.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaJakie gotowo? Gdzie spoiwo?
Na gotowo, ponieważ od półtora roku zwrotnica była "na pająku".
Ta zwrotka która grała na AVS 2017 była zrobiona na szybko, byle grało.
Teraz jest zupełnie inna ale również dopasowana do mojej elektroniki.
Mam nadzieję że przyszłemu właścicielowi będzie się podobać... a jeśli będzie trzeba coś poprawić to do zwrotki jest dostęp.Last edited by marian; 22.04.2019, 18:34.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez maxdila Zobacz postaSelektor wzmacniaczy i kolumn na stycznikach, będzie jeszcze przełączanie RC.
Skomentuj
-
Nie na temat...Ślepe może będą, ale jak stycznik się załączy to będzie można rozpoznać który :lol: Last edited by gavron04; 23.04.2019, 09:27.
Skomentuj
-
Nie takie była potrzeba, mam łącznie 3 wzmacniacze i 2 pary kolumn.
Do stereo 2 lampy a do K-D amplituner a będzie jeszcze procesor i 11kanałów w końcówce mocy.
Do testów może nie ale do porównania czasami miażdżącego owszem :]
Można szybko poznać jak wielka jest różnica kolumn używając te samo źródło z tym samym wzmacniaczem.
A potencjalnemu odbiorcy takiego prostego doświadczenia czasami kopara opada, największe zdziwienie jest kiedy dość wielkie 4 drożne kolumny grają na tej samej mocy dwa razy głośniej niż podstawkowe monitorki.
Co do selektora to jak widać: 3 wejścia stereo i 3 wyjścia stereo.Last edited by maxdila; 23.04.2019, 09:31.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez maxdila Zobacz postaNie takie była potrzeba, mam łącznie 3 wzmacniacze i 2 pary kolumn.
Do stereo 2 lampy a do K-D amplituner a będzie jeszcze procesor i 11kanałów w końcówce mocy.
Do testów może nie ale do porównania czasami miażdżącego owszem :]
Można szybko poznać jak wielka jest różnica kolumn używając te samo źródło z tym samym wzmacniaczem.
A potencjalnemu odbiorcy takiego prostego doświadczenia czasami kopara opada, największe zdziwienie jest kiedy dość wielkie 4 drożne kolumny grają na tej samej mocy dwa razy głośniej niż podstawkowe monitorki.
Co do selektora to jak widać: 3 wejścia stereo i 3 wyjścia stereo.
powiedz tylko - zabezpieczenie by w tym samym czasie tylko jeden stycznik od wejść był uruchomiony realizowane jest za pomocą przełącznika obrotowego ? (nie pamiętam jaki był skrót od takiej funkcji coś od "rozłącz zanim połączysz" czy jakoś tak) ... czy jeszcze coś dodatkowego planujesz zastosować ? jakieś mechaniczne ? czy może w ogóle takiego zabezpieczenia nie będzie ?
Skomentuj
Skomentuj