Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Po ok 2h godzinach grania wyregulowalem PR-kami składową na wyjściu i ustawiłem na 0,00v ( było w jednym 0.18 w drugim -0.24)

Skomentuj

Na szybko sklejone w 2 dni z tego co zostało z odpadów płyt. RDNC i 15CAC35-8 w roli odsłuchu przy pracy. Obudowa płytka żeby weszła na ściane biurka i zbytnio nie wystawało, 7L w CL. Zwrotka na szybko ale coś mam pomiar skopany samych głośników i jeszcze raz musze to ogarnąć, ale nawet teraz przy tidal->chromecast audio-> ampli avr1610 gra zajefajnie

Skomentuj

i jak te rdnc w porównaniu do cac na górze ? :)

Skomentuj

CDC po pierwsze, jak kiedyś wspomniał borys jest bardzo czuły na to jaki wzmacniacz go napędza i jak zrobiona jest zwrotka. druga sprawa to jego dźwięk wydaje mi się "ciasny", taki mały, szczegółowy, ale słychać na najwyższej oktawie dodatkowy szelest który wynika z tej dołozonej powłoki ceramicznej - o co chodzi? wystarczy opuszkiem palca przejechać po membranie i to brzmienie szelestu też słychać w graniu - sb26ADC tego nie ma.

RDNC i jego pokrewne po pierwsze większa membrana i materiałowa co daje więcej przestrzeni i ciężaru w brzmieniu - zestaw z taką kopułką gra jak duże kolumny, bardzo fajnie wokale i środek pasma na tym zyskują. O gitarach to już nie wspominam - cięższe przesterowane brzmienia to miód dla moich uszu, zaznaczam że w branży gitarowej zawodowo pracuje od 14 lat Najwyższa oktawa trochę spłaszczona i za kotarą, ale jest i słychać. Cykanie da się wyciągnąć ale miękkie.
          Fakty są jeszcze takie że przy niższym podziale lepiej sobie radzi RDC czy RDAC.

W tym pułapie cenowym połączenie szmacianej kopułki z CAC do odtwarzania rocka i pokrewnych nie ma sobie równych.

Skomentuj

Też mam takie odczucia z rdcn 12cac mi się zdecydowanie bardziej podoba :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
              ale słychać na najwyższej oktawie dodatkowy szelest który wynika z tej dołozonej powłoki ceramicznej - o co chodzi? wystarczy opuszkiem palca przejechać po membranie i to brzmienie szelestu też słychać w graniu - sb26ADC tego nie ma.
              A próbowałeś na innym wzmacniaczu?
              Mam tego Denona i tylko ta najwyższa góra mnie denerwuje właśnie.
              Po podłączeniu innego wzmacniacza szelest na najwyższych częstotliwościach znikał.

Natomiast nie porównywałem tych dwóch głośników ze sobą... myślałem że będzie odwrotnie, że to ADC będzie bardziej "krzykliwy" na skraju pasma.
              Last edited by marian; 09.01.2020, 16:19.

Skomentuj

Sprawdzałem na 4 różnych (denon, sony, IRS, TPA) i zawsze to było mniej lub bardziej słyszalne. 12CAC i 15CAC można by używać w pewnych aplikacjach jako pełnopasmowe gdyby nie ten nalot ceramiki.

Skomentuj

Quality issue

Ktoś miał podobnie z kolorem membrany w serii CAC od sb?

Skomentuj

A ja wczoraj zacząłem bawić się SketchUp-em.
                    Baaaardzo fajny program :)

"Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                    JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Quality issue

Czym te frezy wydziabałeś ??

Skomentuj

Nie patrz na skrzynki testowe w których schrzaniłem wymiar i ręką poprawiałem

Skomentuj

Jedna membrana jest bardziej żółtawa?

Skomentuj

Może masz rożne serie, bo moje 12cac są jaśniejsze niż sylvka .

Skomentuj

Taka historia się tworzy :

Dość długo układ funkcjonuje bez obudowy to trzeba go spakować .

I real foto:

Last edited by toopcool; 12.01.2020, 11:16.

Skomentuj

U mnie w cac nie ma różnic w odcieniu jak u Ciebie ,gdzie kupowałeś ?

Skomentuj

Gdzie kupowałem to pomińmy, u jednego z dealerów w polsce ale który to nie istotne, to jest bez znaczenia. Kupowałem wtedy 6szt na raz i trochę leżały w kartonach. Numeracja jak widać, raczej zamyka się w zakresie jednej serii produkcyjnej - odstęp 100numerów to podejrzewam dzienne minimum na linii. No ale tak czy siak jest szansa że obydwa są z różnych rzutów.

Kolor przypomina jak stare sprzęty w białych obudowach które od słońca zmieniły barwe na żółtą.

Skomentuj

W moich 15-stkach BAC linki były za długie i opierdzielały o membranę.
                                    Bez modyfikacji kolumny były nie do użytku.

Również pomińmy gdzie je kupiłem, bo to nie wina sprzedawcy.

Skomentuj

Człowiek sobie Zenona włączy a tu taki cyrk:

Skomentuj

Nooooo spalić taki rezystor to jest coś... ale Zenek jednak potrafi...

Skomentuj

Jedna szt prawie gotowa:)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X