Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz postaJa teraz majstruje 2.5 drogi na mw19 i tw29rn, ale po demonach mam wrażenie, że jest bardzo słabo
Był bym zdziwiony jak byś napisał że te 2,5way gra lepiej.
Skomentuj
-
Mieszkam w bloku i demony mogły trochę sąsiadów wkurzać.
To zrobiłem kolumny z mniejszą ilością basu :(
Generalnie to już nie o sam bas chodzi, ale o średnice z mw13, jest kapitalna, a tu tego brak.
Nie na temat...Zamieszczone przez piotr f.piotreq123 a co za browarek ukryłeś...Last edited by piotreq123; 05.07.2019, 21:21.
Skomentuj
-
Lecimy z frezami.
Jak na razie wszystko w porządku.
Dla mnie jest to najbardziej stresujący etap budowy, chwila nieuwagi i obudowy spartolone.
Dlatego odchodzę już od wykonywania frezów własnoręcznie, teraz fronty będę robił na CNC z patentem z ringami opisanym w tym temacie: https://diyaudio.pl/showthread.php/3...-Usher-9930-20Last edited by marian; 06.07.2019, 14:39.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaLecimy z frezami.
Jak na razie wszystko w porządku.
Dla mnie jest to najbardziej stresujący etap budowy, chwila nieuwagi i obudowy spartolone.
Dlatego odchodzę już od wykonywania frezów własnoręcznie, teraz fronty będę robił na CNC z patentem z ringami opisanym w tym temacie: https://diyaudio.pl/showthread.php/3...-Usher-9930-20
kupuj stare VIS analogowe!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postamarian, powaznie jeszcze nie kupiles suwmiarki?!
Głębokość sprawdzam liniałem bo tutaj nie musi być precyzji do 0,1mm, wynik widzę od razu, oraz nie muszę się martwić że wartość się zmieni gdy tylko obrócę suwmiarkę aby sprawdzić wynik pomiaru.
Po za tym liniał jest szeroki i nie wbija się w MDF tak jak to może się stać z głębokoścomierzem.Last edited by marian; 06.07.2019, 15:02.
Skomentuj
-
Może nie DIY, ale na pewno do sensownego DIY, tym bardziej, że wymagała trochę zabawy aby doprowadzić ją do fajnego stanu:
Produkcji ZSRRSilnik główny 6 kW, auto posuwy we wszystkich osiach, kilka różnych głowic (pozioma ze stożkiem MK4, ta, która jest założona, ale odchylona o 90 stopni, pionowa z ISO40 oraz dłutownica i przedłużająca). Teraz można robić
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaAudio w domu nie było od dłuższego czasu, trzeba było coś poskładać z tego co po szufladach się gromadziło
Skomentuj
Skomentuj