To bliesma jest? Która to?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
To jak kleisz front - na styku od przodu czy wklejasz między ścianki?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Tak Bliesma. T34A
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaTo jaki ten tweeter? TW29B czy TW29R? 😆
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Amper6 Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Amper6 Zobacz posta
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Skomentuj
-
Obudowa kosztowala mnie kompletnie NIC. Od surowej blachy alu, poprzez frezowanie (sam na frezCNC) wszystkiego - paneli, chassis, gięcie cnc, malowanie proszkowe górnego i tylnego panela wszystko u mnie na zakładzie.
Z zaprogramowaniem frezarki, zrobieniem przyrządu pod "próżnię" było więcej zabawy niż z frezowaniem i całą resztą. Oby ruszył od kopa bo nie znam osoby, która zrobiła Uniego na innych tranzystorach niż 2sc5200/2sa1943.
Obudowa jest maleńka i UNI + transformator w środku to porażka. Zdecydowałem radiator przenieść na zewnątrz, na boczny panel poprzez aluminiowy boczek. Drugi boczek jest drewniany.Last edited by Amper6; 14.03.2020, 20:42.
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz postaJa osobiście wolal bym lakier ,skosy mi się podobają
Lakierowane już mam, chcialem spróbować nowego wykończenia. A sam lakier nie da wyglądu tego drewna - lakierowane są albo białe albo czarne.Last edited by Flip90; 17.03.2020, 10:56.
Skomentuj
-
Autorski pomysł na nóżki do kolumn. Krążki gotowe z Al , wykonczone diamentowaniem, kupione po 6,50 zł za szt. Plaskowniki tu akurat nierdrzewka 10x25 m, mogą być zwykle pomalowane na czarno. Środki nóżek mój pomysł, na CNC szalał Luszti.
Do wykończenia pozostało wyszczotkowanie plaskownikow i pomalowanie MDF na czarno.Last edited by jaro4444; 17.03.2020, 20:14.
Skomentuj
-
U mnie ostatnio trochę inne DIY.
Epidemia szaleje, a jak wiadomo z filmów naukowych (takich jak Resident Evil) wirus w każdej chwili może zmutować i tworzyć zombie, trzeba było zwiększyć moce przerobowe i dorobić coś czego nie ma na rynku czyli podajnik łusek (+ sortownik, szybki montaż prasy, etc) :lol:
Teraz chyba kolej na poskładanie E450 ze sterownikiem, bo stoi i się kurzy, a że czasu teraz więcej to może nawet się uda :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaale to europa a nie usa!
w RE mieli bron palna...
U nas również nie ma większego problemu z dostępem do broni palnej, choć usa to to faktycznie nie jest pod tym względemLast edited by gi; 18.03.2020, 13:11.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaU mnie ostatnio trochę inne DIY.
Epidemia szaleje, a jak wiadomo z filmów naukowych (takich jak Resident Evil) wirus w każdej chwili może zmutować i tworzyć zombie, trzeba było zwiększyć moce przerobowe i dorobić coś czego nie ma na rynku czyli podajnik łusek (+ sortownik, szybki montaż prasy, etc) :lol:
Teraz chyba kolej na poskładanie E450 ze sterownikiem, bo stoi i się kurzy, a że czasu teraz więcej to może nawet się uda :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Ariel616 Zobacz postaAle co to jest? Poważnie pytam
Elaboracja sama w sobie jest w sumie diy (choć nie audio), ale w ramach robienia diy by robić diy dorobiłem podajnik łusek (producent ani nikt inny nie oferuje tego na rynku) z magazynkiem na 120 sztuk i sortownikiem.
Skomentuj
Skomentuj