Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To bliesma jest? Która to?

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
      A ja to takie sobie wymyśliłem:

Tw29rb + 182bd04
      To jaki ten tweeter? TW29B czy TW29R? 😆

To jak kleisz front - na styku od przodu czy wklejasz między ścianki?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tak Bliesma. T34A

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
        To jaki ten tweeter? TW29B czy TW29R? 😆
        Przecież jest też TW29RB? To czarna wersja zwykłego satori szmacianego.

Skomentuj

Prace idą powoli od kilku tygodni. Wczoraj skończony UNI, obudowa gotowa od roku, podzespoły podstawowe bez "udziwnień", bez barwy, poszukam tylko zabezpieczenia DC i to wszystko.

Skomentuj

Zamieszczone przez Amper6 Zobacz posta

Prace idą powoli od kilku tygodni. Wczoraj skończony UNI, obudowa gotowa od roku, podzespoły podstawowe bez "udziwnień", bez barwy, poszukam tylko zabezpieczenia DC i to wszystko.
            https://diyaudio.pl/showthread.php/3...-v1-do-uniampa

Skomentuj

Zamieszczone przez Amper6 Zobacz posta

Gdzie zamawiałeś obudowę ? I jaki był jej koszt ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Obudowa kosztowala mnie kompletnie NIC. Od surowej blachy alu, poprzez frezowanie (sam na frezCNC) wszystkiego - paneli, chassis, gięcie cnc, malowanie proszkowe górnego i tylnego panela wszystko u mnie na zakładzie.
                Z zaprogramowaniem frezarki, zrobieniem przyrządu pod "próżnię" było więcej zabawy niż z frezowaniem i całą resztą. Oby ruszył od kopa bo nie znam osoby, która zrobiła Uniego na innych tranzystorach niż 2sc5200/2sa1943.
                Obudowa jest maleńka i UNI + transformator w środku to porażka. Zdecydowałem radiator przenieść na zewnątrz, na boczny panel poprzez aluminiowy boczek. Drugi boczek jest drewniany.
                Last edited by Amper6; 14.03.2020, 20:42.

Skomentuj

statyw kupilem juz wczesniej. teraz zamowilem druty i karkas.
                  jeszcze jakies mocowanie na szpulki i mozna nawijac

Skomentuj

Powoli do przodu. Na razie bejcowane raz, wzdłuż słoja. Wieczorem zrobię próbę na ścinku forniru, jaka barwa będzie po drugim nałożeniu. Bezbarwny spróbuję też wzdłuż miękkim pędzlem. Fornir to pasiak pędzel może być całkowicie niewidoczny.
                    Monitory mają stanąć na czarnych stojakach.
                    Last edited by Flip90; 17.03.2020, 10:52.

Skomentuj

Ja osobiście wolal bym lakier ,skosy mi się podobają

Skomentuj

Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta
                        Ja osobiście wolal bym lakier ,skosy mi się podobają
                        Na to będą dwie warstwy lakieru ale bezbarwnego.
                        Lakierowane już mam, chcialem spróbować nowego wykończenia. A sam lakier nie da wyglądu tego drewna - lakierowane są albo białe albo czarne.
                        Last edited by Flip90; 17.03.2020, 10:56.

Skomentuj

Autorski pomysł na nóżki do kolumn. Krążki gotowe z Al , wykonczone diamentowaniem, kupione po 6,50 zł za szt. Plaskowniki tu akurat nierdrzewka 10x25 m, mogą być zwykle pomalowane na czarno. Środki nóżek mój pomysł, na CNC szalał Luszti.
                          Do wykończenia pozostało wyszczotkowanie plaskownikow i pomalowanie MDF na czarno.
                          Last edited by jaro4444; 17.03.2020, 20:14.

Skomentuj

w dolnej nozce o-ring gumowy?
                            czy filc?

Skomentuj

U mnie ostatnio trochę inne DIY.

Epidemia szaleje, a jak wiadomo z filmów naukowych (takich jak Resident Evil) wirus w każdej chwili może zmutować i tworzyć zombie, trzeba było zwiększyć moce przerobowe i dorobić coś czego nie ma na rynku czyli podajnik łusek (+ sortownik, szybki montaż prasy, etc) :lol:

Teraz chyba kolej na poskładanie E450 ze sterownikiem, bo stoi i się kurzy, a że czasu teraz więcej to może nawet się uda :)

Skomentuj

ale to europa a nie usa!
                                w RE mieli bron palna...
                                a dla nas raczej bardziej pasuje "28 dni pozniej" gdzie mieli co najwyzej siekiere! :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  ale to europa a nie usa!
                                  w RE mieli bron palna...
                                  No przecież nie piszę z USA ;-)

U nas również nie ma większego problemu z dostępem do broni palnej, choć usa to to faktycznie nie jest pod tym względem
                                  Last edited by gi; 18.03.2020, 13:11.

Skomentuj

Co sobie stryjenka winszuje :biggrin:

Ja osobiście najprawdopodobniej dam podkładkę z jakiegoś elastomeru.

Skomentuj

Klasa D powstaje.
                                      ..

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                        U mnie ostatnio trochę inne DIY.

Epidemia szaleje, a jak wiadomo z filmów naukowych (takich jak Resident Evil) wirus w każdej chwili może zmutować i tworzyć zombie, trzeba było zwiększyć moce przerobowe i dorobić coś czego nie ma na rynku czyli podajnik łusek (+ sortownik, szybki montaż prasy, etc) :lol:

Teraz chyba kolej na poskładanie E450 ze sterownikiem, bo stoi i się kurzy, a że czasu teraz więcej to może nawet się uda :)
                                        Ale co to jest? Poważnie pytam

Skomentuj

Zamieszczone przez Ariel616 Zobacz posta
                                          Ale co to jest? Poważnie pytam
                                          Dillon Square Deal - prasa do elaboracji (robienia) amunicji, w tym przypadku 9x19.

Elaboracja sama w sobie jest w sumie diy (choć nie audio), ale w ramach robienia diy by robić diy dorobiłem podajnik łusek (producent ani nikt inny nie oferuje tego na rynku) z magazynkiem na 120 sztuk i sortownikiem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X