Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mnie to wygląda na domową elaborację amunicji.. 9mm? jakieś nowoczesne pociski.. czy coś starszego?

Skomentuj

Prasa wyżej 9mm, do tego w dużo mniejszych ilościach i na innej prasie 223 oraz 7.5x55 Swiss. :)

Skomentuj

Koronaświrus wariuje więc by samemu nie oszaleć trzeba ciąć, malować, skręcać...

Gdyby ktoś pytał to w tym konkretnym przypadku po ustaleniu odległości krążka od ściany kolumny będzie on przymocowany do płaskownika dodatkowo klejem do akwariów.

Last edited by jaro4444; 19.03.2020, 17:46.

Skomentuj

Projekty pokończone a tu tyle wolnego czasu dostałem... no to pyk, łan dej dżob: stoliczek.

Skomentuj

Uniamp skończony + będzie LM4780

Skomentuj

Nie na temat...
              Ostatnio jest taki wysyp umiampów czy tylko ja uwagi nie zwracałem? Co do wzmaka to brzmi on dosyć specyficznie. Nie każdemu się spodoba. Niech służy

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
                Koronaświrus wariuje więc by samemu nie oszaleć trzeba ciąć, malować, skręcać...

Gdyby ktoś pytał to w tym konkretnym przypadku po ustaleniu odległości krążka od ściany kolumny będzie on przymocowany do płaskownika dodatkowo klejem do akwariów.

Jaro4444 te krążki to gdzieś są do kupienia czy to wyrób DIY?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez secound Zobacz posta
                  Uniamp skończony + będzie LM4780
                  Nie wiem jakie trafo zastosujesz, ale te kondy na wejściu to minimum 63V
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                    Nie wiem jakie trafo zastosujesz, ale te kondy na wejściu to minimum 63V
                    Tak są 63V.

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04
                      Tylko mam na myśli te duże, czarne. 10mF , a one są chyba na 50V jeśli dobrze widzę.
                      A w uniampie nie było 10000uf 50v? Oczywiście zależy jakiego trafa użyjemy ale z tego co mi się kojarzy to były w schemacie 10000uf 50v?

Skomentuj

Oryginalnie jest na 50V. Ale było parę przypadków na forum, w tym mój, że kondensatory na oryg transformatorze od irka, 2x35V dobrane pod uniampa po około roku spuchnęły i co jakiś czas w głośnikach były różne dziwne dźwięki. Wymiana na wyższe napięcie lub po prostu nowe na 50V rozwiązywało problem. Także warto mieć to na uwadze. Nie ma co oszczędzać i lepiej dać na 63V.
                        Last edited by gavron04; 19.03.2020, 22:33.

Skomentuj

Oryginalnie jest na 50V. Ale było parę przypadków na forum, w tym mój, że kondensatory na oryg transformatorze od irka, 2x35V dobrane pod uniampa po około roku spuchnęły i co jakiś czas w głośnikach były różne dziwne dźwięki. Wymiana na wyższe napięcie lub po prostu nowe na 50V rozwiązywało problem. Także warto mieć to na uwadze. Nie ma co oszczędzać i lepiej dać na 63V.
                          Oooo...to dzięki że piszesz bo trafo od Irka używam co prawda do wzmaka sure na irs2092, ale mam też w zasilaczu kondensatory 10000uf 50V. Nie chciałbym żeby wybuchły bo achtung to małe miki by były przy ich wybuchu . Ogólnie to te kondy na 50V tam były mocno na styk z tego co pamiętam. Lekkiego życia pewnie nie mają pod takim trafem :p .
                          Last edited by Oskar29; 19.03.2020, 22:39.

Skomentuj

Dzięki za sugestię ale teraz to już za późno mam 50V. W moim poprzednim uni ampie 10 lat lat wstecz też miałem 50V i żyją do dziś z tego co mi wiadomo :)

Skomentuj

Kwestia jakości parametrów kondensatora jak i po prostu napięcia transformatora :) Warto po prostu mieć to na uwadze.

Skomentuj

Zamieszczone przez magep Zobacz posta
                                Jaro4444 te krążki to gdzieś są do kupienia czy to wyrób DIY?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Pytasz o te aluminiowe czy czarne (z MDF)? Jeśli o metalowe to możesz kupić z Al po ok. 6,50 zł/szt. albo z nierdzewki od ok. 12-13 zł sztuka. Szukaj krążków do mocowania szkła na klej UV albo mocowania punktowe do luster lub szyb w konstrukcjach z nierdzewki.

Jeśli chodzi o te czarne to wyciął mi je na CNC Luszti. Do niego proszę kierować pytania o te elementy.
                                Last edited by jaro4444; 20.03.2020, 00:05.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                  Nie na temat...
                                  Ostatnio jest taki wysyp umiampów czy tylko ja uwagi nie zwracałem? Co do wzmaka to brzmi on dosyć specyficznie. Nie każdemu się spodoba. Niech służy
                                  moze zwyczajnie dopiero maja czas zeby wyciagnac to z szafy?
                                  ja tez mam jednego uni w czesciach, symasyma do skonczenia i cos tam jeszcze tylko plytki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    moze zwyczajnie dopiero maja czas zeby wyciagnac to z szafy?
                                    ja tez mam jednego uni w czesciach, symasyma do skonczenia i cos tam jeszcze tylko plytki
                                    Nie pisz o projektach w częściach bo mnie głowa rozbolała :p .

Skomentuj

Co do nóżek wczoraj pokazanych. Dzisiejszy odsłuch po wyschnięciu kleju do akwariów wykazał, że taka konstrukcja znacząco zmniejsza transmisję basu do przedwojennej podłogi na legarach. Obecnie jest znacznie lepiej. Nie miałem tego w zamiarach ale taki jest efekt uboczny poprawionej estetyki 😆

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                        wirus w każdej chwili może zmutować i tworzyć zombie
                                        Obym nigdy nie musiał użyć swojego Cattleman"a .44 fakt czarno prochowiec ale jak się zrobi patrony to można szybciutko ładować :p dobrze że przed zamknięciem granic przywiozłem z Czech mały zapas czarnego prochu w dzisiejszych czasach lepiej się czuje gdy mam taką mini armatę przy sobie , lepiej dmuchać na zimno .

Skomentuj

Został kawał płyty po budowie szafy to się zrobi testowe tlki na mw19 :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X