Zamieszczone przez jaro4444
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaPogromco to było odniesienie do pewnej konkretnej rozmowy. 😆
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaPaweł to nie jest szeleszczÄ cy czy teĹź syczÄ cy aluminiowy Seas. To jest gĹoĹnik kompetentny w tym co robi. Gra talerze tak jak nie zagra tego Ĺźaden pierscieniowy Satori.
Tak czy siak nie stać mnie tak drogi tweeter, podobnie jak na Beryla Satori, czy Iluminatora Scan-Speaka.
A jak walnie gospodarka, to w ogóle na nic mnie nie będzie stać. :mad:
W następnej konstrukcji dla siebie i tak najprawdopodobniej wyląduje HDS..."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postapodobnie jak na Beryla Satori,Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNie nie tracisz, nie warty swojej ceny.
Ten głośnik ma klasę ale robi wszystko z takim taktem, że czasem wydaje się nudny. Efekciarstwa się w nim nie uswiadczy tak samo jak skrajnych emocji. Wszystko jest w nim "corect" aż do bólu. Nie robi "wow" ale można go słuchać godzinami.
Mi osobiście bardziej odpowiada lekko zadziorny charakter Bliesmy, choc zobaczymy co powiem po kilku tygodniach i czy wówczas nie zmienię zdania 😂
P.S. Zawsze uwielbiałem dobrze zaaplikowanego SS 9700. Ten głośnik jest ponadczasowy i szkoda, że nadal jest tak drogi.Last edited by jaro4444; 10.04.2020, 20:31.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaW moim power monitorkaxh to złoty audax byłby cudowny ;-)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie wszystkie seasy aluminiowe są szeleszczące. Paradoksalnie im droższy seas tym bardziej w moim odczuciu szelesci i gra nie przyjemnie ostro. Te tańsze z serii prestige są łagodniejsze. HDS tweeter bardzo fajny. Z takich tańszych głośników bdb gra też peerless da25bg. Takie wypośrodkowanie pomiędzy nudnymi głośnikami a czasami drażniącymi alu seasami.
Jeszcze alu i ceramiczne wysokotonowki od sba są :) .
A ta bliesma wygląda super :) . Jestem ciekaw co pokaże wersja 25mm.Last edited by Oskar29; 11.04.2020, 01:35.
Skomentuj
-
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc, krytykę w projekcie standów w szczególności koledze czekin1 za przedstawienie kilku wizualizacji i włożonej w nie pracy, gdzie mogłem zobaczyć jak będzie wygladać nowy bardziej pasujący projekt stojaków i wybrać.
Mój nie przemyślany projekt poszedł w odstawkę, będzie skręcony i posłuży jako spód do stolika w garażu.
Chciałbym pokazać tak na szybko co udało mi się zrobić. Przydaly by się fotki z ustawienia już na koniec jak to się prezentuje (na razie coś na szybko).
Zdecydowałem się na wysokość 75cm gdyż nie ma pochylenia i tam gdzie słucham nie siedzę tak nisko. Zrezygnowałem z tego kijka gdzie duża kolumna wygląda jak by stała na kaczej nodze, chociaż w realu jakoś prezentuje się to szczuplej. Waga ich jest na prawdę ciężka co powinno być plusem :)
Last edited by Flip90; 11.04.2020, 11:24.
Skomentuj
-
Jak ci się będzie chciało to możesz spróbować przykręcić odwrotnie wysokotonowke. Mierzylem ostatnio jej ceramiczna siostrzyczkę (26cdc) w obu pozycjach. Okazało się że troszkę mniej pasmo opada przy przykręceniu jej "w mercedesa". Nie była to duża różnica ale w pomiarze była widoczna. Może w odsłuchu też będzie jakaś różnica
.
Skomentuj
-
Bardzo fajnie wyszło! Jedna rzeczą jaką bym zmienił to 'centralizacje' skosów, żeby górne kończyły się, a dolne zaczynały na osi woofera. Całość wygląda progratulacje.
DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaBardzo fajnie wyszło! Jedna rzeczą jaką bym zmienił to 'centralizacje' skosów, żeby górne kończyły się, a dolne zaczynały na osi woofera. Całość wygląda pro gratulacje.
Wpadło mi w oko i wzorowałem się na: https://m.pl.aliexpress.com/item/32890903851.html
Moja jest niższa oraz węższa objętość troszkę większa jak w projekcie od SBA - Bromo.
Dolna podstawa robi wrażenie szerszej, masywniejszej poprzez mniejsze skosy a górne bardo dobrze wysmuklają. Ta kolumna z tym 17cm midwooferkiem wydaje się nie wiele większa od tych na 15cm.
Też zastanawiałem się czy te skosy będą spoko ostatecznie postanowiłem je odwzorować.Last edited by Flip90; 11.04.2020, 17:37.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaJedna rzeczą jaką bym zmienił to 'centralizacje' skosów, żeby górne kończyły się, a dolne zaczynały na osi woofera.
Wysłane z mojego telefonuLast edited by LubMich; 11.04.2020, 17:47.
Skomentuj
-
[QUOTE=jaro4444;539959
Jak miną koronaferie to pewnie parę osób usłyszy tą konstrukcję i sami się wypowiedzą :)[/QUOTE]
Ja bardzo bym chciał usłyszeć ten zestaw.. więc po całym zamieszaniu będę chciał trochę pomęczyć... przy okazji w mr13 troels smaruje krawędzie jakimś glutem... twierdzi, że poprawia to charakterystykę... ktoś miał z takim zabiegiem już doświadczenie?
Wysłane z mojego telefonu
Skomentuj
-
To zależy bo można wtedy zrobić trochę wyższy monitor. Tutaj podeprę się konstrukcja chłopaków z YB, według mnie są równie smukłe...
http://yb-audio.pl/wp-content/galler...g11j442uql.JPGDAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
Skomentuj
Skomentuj