Mam znajomego który ogarnia włókna i robi tez carbon, ale stwierdziłem ze przykleje zwykla folie, wydaje mi się ze wpasowała się idealnie…ale nie ukrywam ze chodziło mi po głowie wykonanie tez częściowo obudowy w żywicznych elementach, ale już napewno nie tej (tak jak Marek powiedział, tutaj już nie było miejsca na nic prócz foli…drewna wystarczyło na styk, a nawet musiało być już lekko kombinowane)…musiałoby to być coś nowego…może zbiorę się na chęci żeby zrobić coś nowego…musiałbym znaleźć równie fajny projekt i potem myślec nad obudowa.
Marek jeszcze tego nie wie :P…ale mam w planach jeszcze zrobić maskownice…wiec tez uderzę do niego z tematem żeby ogarnął mi to na CNC.
Pod frontem ukryte i wklejone mam magnesy neodymowe…wiec zostało tylko wyciąć ramkę i okleić ja materiałem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Z tyłu raczej folia bo jak oddawałem kolumnę to deska górna licował się z MDF pleców kolumny więc nie było już miejsca na coś innego. Ale i tak karbon robi robotę :)
Zostaw komentarz:
-
- 2 polubień
Zostaw komentarz:
-
To przewody od TV horny zrobił Tomek K. czyli Kasoto.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Zostaw komentarz:
-
Nieźle to wgląda :) tuby wysoko tonowych sam robiłeś?
Glosniki nisko tonowe z tymi kabelkami do gory wygladaja jak kroliczki
Zostaw komentarz:
-
Ja swoje DIY TAD w zeszłym roku zbudowałem, ale nad zwrotnicą nadal walczę
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
Zastanawiam się nad taką konstrukcja. Masz gdzieś bardziej rozpisane co zastosowałeś? Po kolei wszystko co trzeba by kupić by to ogarnąć? Czy razber czy jakieś inne klony bo z tym rasbery ostatnio słabo z dostępnością a raczej rozsądnymi cenami
Zostaw komentarz:
-
-
jak 3 osie i wierszowanie, to faktycznie troche roboty z tym bylo
Zostaw komentarz:
-
Tak na 3 osiowej. Ale masa jeszcze ręcznej roboty. No ale następnym razem będzie łatwiej.
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
frezowane drewno pieknie wyglada
frezowane na 3 osiowce? czy recznie jakos?
Zostaw komentarz:
-
-
piękna sprawa :) zawsze mnie to interesowało - uwielbiam podziwiać taką pracę :)
Zostaw komentarz:
-
Mam takie pytanie. Czym zasłaniacie i jak to robicie, że dioda IR od pilota do wzmacniacza jest niewidoczna? Mam takie sterowanie z dioda IR 1838 i nie nie wiem jak to zamontować w panelu frontowym z dibonu żeby nie rzucało się w oczy jako otwór
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: