Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pogromca mitow
    replied
    Moze skrobnij cos o technice, jaka zastosowales do ulepienia tych gietych klonow Pylona.

Zostaw komentarz:

• toopcool
    replied
    Coś się ulepiło :

Zostaw komentarz:

• .Heat.
    replied
    Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta

Jaki to fornir i jak go wykończyłeś ?
    https://www.california-trading.eu/ok...ech-sycylijski Lakier Vidaron akrylowy 3 warstwy pędzlem .

Zostaw komentarz:

• toopcool
    replied
    Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta
    Jaki to fornir i jak go wykończyłeś ?

Zostaw komentarz:

• gavron04
    replied
    Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
    Wygląda bardzo ładnie DAC w dual mono?
    Obudowy modushop?
    Ja do swojego czekam na transformator i zaczynam ogarniać obudowę w pracy na CNC
    Opis jest przecież w poście i w linku :) XLR. Obudowa modushop. Blacha montażowa DIY + malowana proszkowo.

Zostaw komentarz:

• gavron04
    replied
    Zamieszczone przez Granat Zobacz posta
    A cóż właściciel może powiedzieć. Najpierw będzie się zachwycał, potem będzie się zastanawiał co można jeszcze poprawić w brzmieniu, a na koniec będzie próbował wmówić, że popełniłeś błąd, bo powinno grać jeszcze lepiej
    To właściciela drugi dac na ad1865. Tak mu się spodobał, że wyszło takie kombo :) Takich klientów jak opisujesz unikam. Szkoda czasu i nerwów :) poza tym tu nie ma co poprawiać. Jest zrobiony maks :)
    Last edited by gavron04; 05.07.2023, 17:26.

Zostaw komentarz:

• Granat
    replied
    A cóż właściciel może powiedzieć. Najpierw będzie się zachwycał, potem będzie się zastanawiał co można jeszcze poprawić w brzmieniu, a na koniec będzie próbował wmówić, że popełniłeś błąd, bo powinno grać jeszcze lepiej

Zostaw komentarz:

• piglet11
    replied
    Wygląda bardzo ładnie DAC w dual mono?
    Obudowy modushop?
    Ja do swojego czekam na transformator i zaczynam ogarniać obudowę w pracy na CNC

Zostaw komentarz:

• Pteterycz
    replied
    Grubo będzie jak zrobimy mój

Zostaw komentarz:

• gavron04
    replied
    Właściciela :) Jestem bardzo ciekaw jak to zagra z finalnym zestawem. Opinie na pewno wrzucę jak już właściciel posłucha :)

Zostaw komentarz:

• siewcu
    replied
    O kurde... A skąd w ogóle taki pomysł?

Zostaw komentarz:

• gavron04
    replied
    Jeszcze grubiej będzie w kolejnym DAC, ale to potrzebuję trochę czasu

Zostaw komentarz:

• Pteterycz
    replied
    Na grubo :)

Zostaw komentarz:

• gavron04
    replied
    Dawno nie widziałem tutaj DACa, także przedstawiam "AD1865N-K piggyback DAC XLR" :) Co go wyróżnia względem innych AD1865? XLR :) Dzięki zastosowaniu nakładki na USB Audio mamy sygnał odwrócony w fazie (I2S). Jeden DAC "generuje" "+", drugi "-". Dodatkowo piggyback - czyli 2x AD na kanapkę (wszystkie 4 układy - ta sama data produkcji, ten sam poziom wyjściowy) :) Osobne zasilania dla każdej linii. Moduł standby i oto, i on:

Trochę szczegółów tutaj - http://gavron04.diyaudio.pl/?ad1865n...gyback-dac-xlr

Pełna galeria - https://www.flickr.com/photos/125677...h/53022392689/

Zostaw komentarz:

• YasiekCorp
    replied
    No mnie zatkało, od 23:00 wczoraj nic nie mogę napisać i o czym innym myśleć jak o tych zestawach. No są piękne i tak jak lubię aktywne.
    Jak mnie odetka, to kończę swoje wymysły . Na razie to dziś idę do szpitala na odetkanie żył, więc kilka tygodni mnie nie będzie, ale ja wam jeszcze pokażę.

Zostaw komentarz:

• chebum
    replied
    Na reszcie podłączyłem głośniki i wzmacniacze. Dobrze grają z rogu. Scena jest płytka, ale szeroka i stabilna przy przemieszczaniu się po pokoju. Sweet spot jest szerszy, niż spodziewałem patrząc na pomiary tuby.

Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z MarekMitonski
    Załączone pliki
    Last edited by chebum; 03.07.2023, 21:55.

Zostaw komentarz:

• Granat
    replied
    Jak na moje oko za dużo środka a za mało góry. Coś takiego jak na pomarańczowej krzywej bym szukał. Oczywiście to tylko moje zdanie i napisałem to, bo może ktoś się nie zgodzi i coś odpisze

Zostaw komentarz:

• .Heat.
    replied

Zostaw komentarz:

• MarekMitonski
    replied
    Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
    Następnie delikatnie przeszlifowałem podkład papierem 240, później 320 i na koniec 400 tak żeby powierzchnia płyty była gładka, bez chropowatych miejsc gdzie wstają "włoski" z MDF-u .
    Spokojnie możesz szlifować tylko 400, podkłady są na tyle sypkie że wcześniejsze papiery tylko wydłużają proces...

Zostaw komentarz:

• allure09
    replied
    Dobrze wiedzieć, może przetestuje

Zostaw komentarz:

Czaruję...
X