Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• marian
    replied

Zostaw komentarz:

• 1234bolek
    replied
    Kuzyn zaczął pracować na stolarni więc była uproszczona sprawa z wykonaniem obudów i to zaowocowało zakończeniem tego starego projektu. Teraz jest motywacja na kolejny z lepszymi przetwornikami

Zostaw komentarz:

• YasiekCorp
    replied
    No, ale teraz są dobrze wygrzane .

Zostaw komentarz:

• Pawel S.
    replied
    ARNy zdradzaja ile lat to gralo

Zostaw komentarz:

• marian
    replied
    Ładne.
    13 lat temu zrobiły by furorę :)

Zostaw komentarz:

• 1234bolek
    replied
    Projekt arn 150 + vifa po 13 latach doczekał się przejścia z tymczasowych, byle jak skręconych obudów na dobrze zrobione z mdf i oklejone fornirem

Zostaw komentarz:

• Granat
    replied
    O z pewnością, scena będzie po sam horyzont.

Zostaw komentarz:

• allure09
    replied
    Zamieszczone przez Granat Zobacz posta
    Zastanawia mnie geneza tego zdjęcia. To chyba nie są optymalne warunki do grania dla takiej kolumny
    Mała liczba odbić i tylko od jednej powierzchni mocno negatywnie wpłynie na dźwięk.
    Świeżo wyciągnięte z garażu, stąd taki anturaż

Ale za to scena będzie szeroka

Zostaw komentarz:

• Pawel S.
    replied
    Czyli zagrają nie gorzej niż wszystkie konstrukcje z audiostereo

Zostaw komentarz:

• marian
    replied

Robią się te mityczne kolumny do metalu (V2)

Plan jest taki aby zagrały na AVS w tym roku.
    Ale to raczej będzie tylko zajawka, bo odpowiedniej zwrotnicy tak szybko nie ogarnę.

Zostaw komentarz:

• Granat
    replied
    Zastanawia mnie geneza tego zdjęcia. To chyba nie są optymalne warunki do grania dla takiej kolumny
    Mała liczba odbić i tylko od jednej powierzchni mocno negatywnie wpłynie na dźwięk.

Zostaw komentarz:

• Zap Projekt
    replied
    Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
    Jutro pierwsze testy

To dobre jest, dobre :)

Zostaw komentarz:

• allure09
    replied
    Jutro pierwsze testy

Zostaw komentarz:

• MarekMitonski
    replied
    Pierścienie to lakierowany MDF. Mocowane jak do tej pory na dwa soboty, albo na klej albo na magnesach neodymowych ale wtedy muszą być nieco większe.

Co do odwiedzin jak najbardziej zapraszam.

Zostaw komentarz:

• dragon
    replied
    Panie MarekMitonski coś czuję, że niedługo Was odwiedzę jeśli oczywiście można, miałbym coś do wykonania.
    Proszę mi powiedzieć z czego takie pierścienie ? wygląda bardzo dobrze.

Pogromca mitow GRS zdecydowanie polecam. Komplet 4 sztuk po 2 na strone w płaskiej desce bez korekcji z aktywnym podziałem w okolicach 100Hzrobi już bardzo dobrą robotę. Jak na ten budżet brzmienie dobre, ciśnienie koncertowe. Bardzo cichy napęd, z tyłu bez nieprzyjemnych dzwięków. Potrafią bez palenia wytrzymać dużo. Wrócę do nich niedługo żeby upchać je trochę bardziej na przedniej desce, na razie wróciłem do do skończenia pierwotnego zestawu na jednej 15" i 3" szerokopasmówce.

Zostaw komentarz:

• MarekMitonski
    replied
    Tak mi wyszły te małe giętuski...

Zostaw komentarz:

• Rosayo
    replied
    Zamieszczone przez dragon Zobacz posta

Współczuję sytuacji.

Możesz coś więcej napisać o tym zestawie z PHL ? co na reszte pasma i jakie podziały planowane ?
    Wiesz czasami łatwiej jest zmienić żonę niż zestaw audio. Chyba rozwód nawet taniej wyjdzie ~~2500 zł

Zostaw komentarz:

• dragon
    replied
    Zamieszczone przez stojo Zobacz posta
    Nie mogę już udoskonalać bo żona wie, że to ostatni rzut kolumn. Potem byłby rozwód.
    .
    Współczuję sytuacji.

Możesz coś więcej napisać o tym zestawie z PHL ? co na reszte pasma i jakie podziały planowane ?

Zostaw komentarz:

• Rosayo
    replied

Obecny zestaw robimy kilka lat, jeśli kolejne lepsze miałyby powstać w takim tempie będę głuchy i za stary :) Gavrona DAC przetestowany, grał z YB zefikami i mnie roz... końcówki icepower plus ten dac grały u Paprocha i było na prawdę bardzo bardzo dobrze. Nie chce od sprzętu nic innego. Co do sentymentu do innych kolumn. Obecnie mam użyczone przez Paprocha Acoustaty 1+1 i to granie jest fenomenalne, szybkie, duże, szczegółowe, jasne bas okien nie wybija ale ja nie jestem fanem łupania. Te kolumny tak czarują że ciężko się przesiąść na coś innego. 2.5 metra robi swoje, pewnie będę tęsknił za tą ŚCIANĄ dźwięku bez zwrotnic, wolną i lekką muzyką z dipolowej folii. Jednak testowałem już wstępnie moje armaty i 2x PHL 1120 robi robotę, z berylem zażyły się tak że jest dzwiek jednolity, szczegółowy, prawdziwie live. Teraz czekam aż pewien Magik ogarnie AE i bas będzie tak samo dobry. Nie mogę już udoskonalać bo żona wie, że to ostatni rzut kolumn. Potem byłby rozwód.
    Napiszę tak - wszystko jest kwestią implementacji ale wiedząc i słysząc to co jest na rynku to icepower jest raczej .... no wiemy jaki jest. Jest dużo lepszych konstrukcji. Tym bardziej nie zamykaj się na inne końcówki mocy np. Purify czy też Hypex.

Zostaw komentarz:

• Granat
    replied

.
    skracam cytat bo inaczej forum nie pozwala wysłać posta.

Właśnie o tym pisałem. Szanuję, nie oceniam. Z obserwacji tylko napiszę, że im kto więcej się zarzeka tym szybciej szuka czegoś nowego :-) Dobrze jest mieć na co czekać
    Last edited by Granat; 14.08.2023, 09:44.

Zostaw komentarz:

Czaruję...
X