Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Kuzyn zaczął pracować na stolarni więc była uproszczona sprawa z wykonaniem obudów i to zaowocowało zakończeniem tego starego projektu. Teraz jest motywacja na kolejny z lepszymi przetwornikami
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Granat Zobacz postaZastanawia mnie geneza tego zdjęcia. To chyba nie są optymalne warunki do grania dla takiej kolumny
Mała liczba odbić i tylko od jednej powierzchni mocno negatywnie wpłynie na dźwięk.
Ale za to scena będzie szeroka
Zostaw komentarz:
-
-
Zastanawia mnie geneza tego zdjęcia. To chyba nie są optymalne warunki do grania dla takiej kolumny
Mała liczba odbić i tylko od jednej powierzchni mocno negatywnie wpłynie na dźwięk.
Zostaw komentarz:
-
-
Pierścienie to lakierowany MDF. Mocowane jak do tej pory na dwa soboty, albo na klej albo na magnesach neodymowych ale wtedy muszą być nieco większe.
Co do odwiedzin jak najbardziej zapraszam.
Zostaw komentarz:
-
Panie MarekMitonski coś czuję, że niedługo Was odwiedzę jeśli oczywiście można, miałbym coś do wykonania.
Proszę mi powiedzieć z czego takie pierścienie ? wygląda bardzo dobrze.
Pogromca mitow GRS zdecydowanie polecam. Komplet 4 sztuk po 2 na strone w płaskiej desce bez korekcji z aktywnym podziałem w okolicach 100Hzrobi już bardzo dobrą robotę. Jak na ten budżet brzmienie dobre, ciśnienie koncertowe. Bardzo cichy napęd, z tyłu bez nieprzyjemnych dzwięków. Potrafią bez palenia wytrzymać dużo. Wrócę do nich niedługo żeby upchać je trochę bardziej na przedniej desce, na razie wróciłem do do skończenia pierwotnego zestawu na jednej 15" i 3" szerokopasmówce.
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
Współczuję sytuacji.
Możesz coś więcej napisać o tym zestawie z PHL ? co na reszte pasma i jakie podziały planowane ?
- 1 lubię
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez stojo Zobacz postaNie mogę już udoskonalać bo żona wie, że to ostatni rzut kolumn. Potem byłby rozwód.
.
Możesz coś więcej napisać o tym zestawie z PHL ? co na reszte pasma i jakie podziały planowane ?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez stojo Zobacz posta
Obecny zestaw robimy kilka lat, jeśli kolejne lepsze miałyby powstać w takim tempie będę głuchy i za stary :) Gavrona DAC przetestowany, grał z YB zefikami i mnie roz... końcówki icepower plus ten dac grały u Paprocha i było na prawdę bardzo bardzo dobrze. Nie chce od sprzętu nic innego. Co do sentymentu do innych kolumn. Obecnie mam użyczone przez Paprocha Acoustaty 1+1 i to granie jest fenomenalne, szybkie, duże, szczegółowe, jasne bas okien nie wybija ale ja nie jestem fanem łupania. Te kolumny tak czarują że ciężko się przesiąść na coś innego. 2.5 metra robi swoje, pewnie będę tęsknił za tą ŚCIANĄ dźwięku bez zwrotnic, wolną i lekką muzyką z dipolowej folii. Jednak testowałem już wstępnie moje armaty i 2x PHL 1120 robi robotę, z berylem zażyły się tak że jest dzwiek jednolity, szczegółowy, prawdziwie live. Teraz czekam aż pewien Magik ogarnie AE i bas będzie tak samo dobry. Nie mogę już udoskonalać bo żona wie, że to ostatni rzut kolumn. Potem byłby rozwód.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez stojo Zobacz posta
.
Właśnie o tym pisałem. Szanuję, nie oceniam. Z obserwacji tylko napiszę, że im kto więcej się zarzeka tym szybciej szuka czegoś nowego :-) Dobrze jest mieć na co czekać
Last edited by Granat; 14.08.2023, 09:44.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: