Panie MarekMitonski coś czuję, że niedługo Was odwiedzę jeśli oczywiście można, miałbym coś do wykonania.
Proszę mi powiedzieć z czego takie pierścienie ? wygląda bardzo dobrze.
Pogromca mitow GRS zdecydowanie polecam. Komplet 4 sztuk po 2 na strone w płaskiej desce bez korekcji z aktywnym podziałem w okolicach 100Hzrobi już bardzo dobrą robotę. Jak na ten budżet brzmienie dobre, ciśnienie koncertowe. Bardzo cichy napęd, z tyłu bez nieprzyjemnych dzwięków. Potrafią bez palenia wytrzymać dużo. Wrócę do nich niedługo żeby upchać je trochę bardziej na przedniej desce, na razie wróciłem do do skończenia pierwotnego zestawu na jednej 15" i 3" szerokopasmówce.
Zastanawia mnie geneza tego zdjęcia. To chyba nie są optymalne warunki do grania dla takiej kolumny
Mała liczba odbić i tylko od jednej powierzchni mocno negatywnie wpłynie na dźwięk.
Zastanawia mnie geneza tego zdjęcia. To chyba nie są optymalne warunki do grania dla takiej kolumny
Mała liczba odbić i tylko od jednej powierzchni mocno negatywnie wpłynie na dźwięk.
Kuzyn zaczął pracować na stolarni więc była uproszczona sprawa z wykonaniem obudów i to zaowocowało zakończeniem tego starego projektu. Teraz jest motywacja na kolejny z lepszymi przetwornikami
Fronty są zrobione z dwóch płyt 12mm.
Ta płyta od spodu wchodzi do środka obudowy.
W tamtym miejscu, zaznaczonym na zdjęciu, będzie boczna ścianka obudowy.
Ponieważ jest to najczęściej czytany temat, to zapytam.
Czy miał ktoś z was do czynienia, lub miał w rękach głośnik dwu-cewkowy, dwu-pierścieniowy? Taki w którym każda cewka ma swój pierścień, a pracują na jednym karkasie i jedną membranę.
Nie chodzi mi o konkretny głośnik, a raczej o ideę, czy w ogóle takie są robione. Owszem, są dwu-cewkowe, dwu-magnesowe, ale nie z magnesami przedzielonymi pierścieniem.
Z kumplem nie możemy nic znaleźć.
Skomentuj