Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta

Współczuję sytuacji.

Możesz coś więcej napisać o tym zestawie z PHL ? co na reszte pasma i jakie podziały planowane ?
    Wiesz czasami łatwiej jest zmienić żonę niż zestaw audio. Chyba rozwód nawet taniej wyjdzie ~~2500 zł

Skomentuj

Tak mi wyszły te małe giętuski...

Skomentuj

Panie MarekMitonski coś czuję, że niedługo Was odwiedzę jeśli oczywiście można, miałbym coś do wykonania.
        Proszę mi powiedzieć z czego takie pierścienie ? wygląda bardzo dobrze.

Pogromca mitow GRS zdecydowanie polecam. Komplet 4 sztuk po 2 na strone w płaskiej desce bez korekcji z aktywnym podziałem w okolicach 100Hzrobi już bardzo dobrą robotę. Jak na ten budżet brzmienie dobre, ciśnienie koncertowe. Bardzo cichy napęd, z tyłu bez nieprzyjemnych dzwięków. Potrafią bez palenia wytrzymać dużo. Wrócę do nich niedługo żeby upchać je trochę bardziej na przedniej desce, na razie wróciłem do do skończenia pierwotnego zestawu na jednej 15" i 3" szerokopasmówce.

Skomentuj

Pierścienie to lakierowany MDF. Mocowane jak do tej pory na dwa soboty, albo na klej albo na magnesach neodymowych ale wtedy muszą być nieco większe.

Co do odwiedzin jak najbardziej zapraszam.

Skomentuj

Jutro pierwsze testy

Skomentuj

Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
              Jutro pierwsze testy

To dobre jest, dobre :)

Skomentuj

Zastanawia mnie geneza tego zdjęcia. To chyba nie są optymalne warunki do grania dla takiej kolumny
                Mała liczba odbić i tylko od jednej powierzchni mocno negatywnie wpłynie na dźwięk.

Skomentuj

Robią się te mityczne kolumny do metalu (V2)

Plan jest taki aby zagrały na AVS w tym roku.
                  Ale to raczej będzie tylko zajawka, bo odpowiedniej zwrotnicy tak szybko nie ogarnę.

Skomentuj

Czyli zagrają nie gorzej niż wszystkie konstrukcje z audiostereo

Skomentuj

Zamieszczone przez Granat Zobacz posta
                      Zastanawia mnie geneza tego zdjęcia. To chyba nie są optymalne warunki do grania dla takiej kolumny
                      Mała liczba odbić i tylko od jednej powierzchni mocno negatywnie wpłynie na dźwięk.
                      Świeżo wyciągnięte z garażu, stąd taki anturaż

Ale za to scena będzie szeroka

Skomentuj

O z pewnością, scena będzie po sam horyzont.

Skomentuj

Projekt arn 150 + vifa po 13 latach doczekał się przejścia z tymczasowych, byle jak skręconych obudów na dobrze zrobione z mdf i oklejone fornirem

Skomentuj

Ładne.
                            13 lat temu zrobiły by furorę :)

Skomentuj

ARNy zdradzaja ile lat to gralo

Skomentuj

No, ale teraz są dobrze wygrzane .

Skomentuj

Kuzyn zaczął pracować na stolarni więc była uproszczona sprawa z wykonaniem obudów i to zaowocowało zakończeniem tego starego projektu. Teraz jest motywacja na kolejny z lepszymi przetwornikami

Skomentuj

Skomentuj

Co to jest i czemu tak?

Skomentuj

Zamieszczone przez Granat Zobacz posta

Co to jest i czemu tak?
                                        Fronty są zrobione z dwóch płyt 12mm.
                                        Ta płyta od spodu wchodzi do środka obudowy.
                                        W tamtym miejscu, zaznaczonym na zdjęciu, będzie boczna ścianka obudowy.

Skomentuj

Ponieważ jest to najczęściej czytany temat, to zapytam.
                                          Czy miał ktoś z was do czynienia, lub miał w rękach głośnik dwu-cewkowy, dwu-pierścieniowy? Taki w którym każda cewka ma swój pierścień, a pracują na jednym karkasie i jedną membranę.
                                          Nie chodzi mi o konkretny głośnik, a raczej o ideę, czy w ogóle takie są robione. Owszem, są dwu-cewkowe, dwu-magnesowe, ale nie z magnesami przedzielonymi pierścieniem.
                                          Z kumplem nie możemy nic znaleźć.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X