Z tego co pisze lars233 wychodzi 11,50 za metr/2, wydaje mi się że cena rewelacyjna, ciekawe gdzie kupiony?
Zamieszczone przez marjano82
No fakt, cena ok, tyle że sporo brał tej czeczotki więc i cena dobra. Może niech się kolega pochwali gdzie ją dostał to się więcej osób chętnych zbierze i zamówi.
Nie chcę zgadywać, ale wygląd liści (charakterystyczne linie widoczne na zdjęciach z aukcji przy wymiarowaniu liści) wskazuje na TEGO allegrowicza. Coś mi się wydaje, że przeglądając jakiś czas temu allegro w poszukiwaniu forniru natknąłem się na tego czeczota :grin:
Mam rację, lars233??? :razz:
marjano, jeżeli tak Cię kręci orzech, to popytaj o orzecha piramide, jest ciemny , a słój ma wyjątkowy. Tineo , to tez dobry kierunek tu rozpiętośc wzorów i kolorów jest niesamowita.
Te droższe mają mocniejszą barwę i wyraźne czarne pasy. Mogę Ci jeszcze podsunąć sapelli pomelle, palisandry indyjski i santos.
Rok temu miałem Palisander na fizelinie. Fakt, fizelina miała odpowiednią grubość i trzymała fornir w kupie. Dwa tygodnie temu zachciało mi się modyfikowanego orzecha na fizelinie z Alpi (cena kosmos). I co? Fornir był kruchy jak %$%# i dosłownie rozpadał się w rękach.
Z tego co pisze lars233 wychodzi 11,50 za metr/2, wydaje mi się że cena rewelacyjna, ciekawe gdzie kupiony?
Zamieszczone przez marjano82
No fakt, cena ok, tyle że sporo brał tej czeczotki więc i cena dobra. Może niech się kolega pochwali gdzie ją dostał to się więcej osób chętnych zbierze i zamówi.
Nie chcę zgadywać, ale wygląd liści (charakterystyczne linie widoczne na zdjęciach z aukcji przy wymiarowaniu liści) wskazuje na TEGO allegrowicza. Coś mi się wydaje, że przeglądając jakiś czas temu allegro w poszukiwaniu forniru natknąłem się na tego czeczota :grin:
Mam rację, lars233??? :razz:
Fornir kupowałem nie na aukcji, tylko w necie wyszukałem ogłoszenie, chyba na jakiejś stronie o drewnie, gdzie się tartaki ogłaszają. Firma jest ze Spiczyna gdzieś pod Lublinem. Kontaktowałem się z szefem tej firmy przez meila. Napisałem mniej więcej jaki chcę wymiar i on mi przysłał zdjęcia paczek o zbliżonych wymiarach. Wybrałem jedną, dogadaliśmy się co do ceny, wpłaciłem pieniądze na podane konto i chyba po trzech dniach paczka była już u mnie. Oto adres meil na który się kontaktowałem z szefem tej firmy: alexpolicha(małpa)gmail.com
Dwa tygodnie temu zachciało mi się modyfikowanego orzecha na fizelinie z Alpi (cena kosmos). I co? Fornir był kruchy jak %$%# i dosłownie rozpadał się w rękach.
Z tego co pamiętam forniry ALPI nie są na fizelinie. Posiadam próbniki ALPI i California Trading... i tylko CT takowe posiada w ofercie. No chyba że czegoś nie wiem :razz:
Z tego co pamiętam forniry ALPI nie są na fizelinie. Posiadam próbniki ALPI i California Trading... i tylko CT takowe posiada w ofercie. No chyba że czegoś nie wiem :razz:
Pawel S., marko3T z forum audiostereo, ogolnie widziałem stronke wcześniej ten sam nik, pewnie i na diyaudio zawitał, miły koleś ogolnie, podpowie itd. dolphin123 jeden woofer może nie wyglądał by za ładnie ale woofer i zamiast BR dać MB, może być ciekawie. nowy1, Michał ma 17lat, więc gnojek jeszcze z niego ale ma ręke do stolarki, sam widziałem na żywo jego kolumienki(nie jedne) :wink:
Marko3T nie za bardzo chcę się wszystkim chwilić żeby nikt z pod byka na niego nie patrzył :wink: Ale coś miejmy nadzieję się pojawi
Jego dzieła można np tu zobaczyć: http://audiohobby.pl/topic/1/62/1
jakie pasy?
strasznie wysokie sie wydaja jaka jest wysoksc i jakie glosniki tam dasz?
a to jest fornir czy okleina samoprzylepna bo wyglada na okleine :roll:
i nie za wysoko zrobiles otwory na glosniki bo chyba jak przykrecisz wsyokotonowke to jej obudowa bd na rowni z krawedzia kolumny? (jesli wiesz oco mi chodzi :razz: )
Skomentuj