Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez funiax1
    Z tego co pisze lars233 wychodzi 11,50 za metr/2, wydaje mi się że cena rewelacyjna, ciekawe gdzie kupiony?
    Zamieszczone przez marjano82
    No fakt, cena ok, tyle że sporo brał tej czeczotki więc i cena dobra. Może niech się kolega pochwali gdzie ją dostał to się więcej osób chętnych zbierze i zamówi.
    Nie chcę zgadywać, ale wygląd liści (charakterystyczne linie widoczne na zdjęciach z aukcji przy wymiarowaniu liści) wskazuje na TEGO allegrowicza. Coś mi się wydaje, że przeglądając jakiś czas temu allegro w poszukiwaniu forniru natknąłem się na tego czeczota :grin:
    Mam rację, lars233??? :razz:

Skomentuj

http://california-trading.eu/wzory.php

może tu znajdziecie nieco inspiracji. Rewelacyjne forniry na fizelinie dzieki czemu bajecznie się okleja rozmaite kształty :)

Skomentuj

marjano, jeżeli tak Cię kręci orzech, to popytaj o orzecha piramide, jest ciemny , a słój ma wyjątkowy. Tineo , to tez dobry kierunek tu rozpiętośc wzorów i kolorów jest niesamowita.
        Te droższe mają mocniejszą barwę i wyraźne czarne pasy. Mogę Ci jeszcze podsunąć sapelli pomelle, palisandry indyjski i santos.

Skomentuj

Rok temu miałem Palisander na fizelinie. Fakt, fizelina miała odpowiednią grubość i trzymała fornir w kupie. Dwa tygodnie temu zachciało mi się modyfikowanego orzecha na fizelinie z Alpi (cena kosmos). I co? Fornir był kruchy jak %$%# i dosłownie rozpadał się w rękach.

Skomentuj

hmm chyba nowy projekt

Skomentuj

Zamieszczone przez bazookie
              Zamieszczone przez funiax1
              Z tego co pisze lars233 wychodzi 11,50 za metr/2, wydaje mi się że cena rewelacyjna, ciekawe gdzie kupiony?
              Zamieszczone przez marjano82
              No fakt, cena ok, tyle że sporo brał tej czeczotki więc i cena dobra. Może niech się kolega pochwali gdzie ją dostał to się więcej osób chętnych zbierze i zamówi.
              Nie chcę zgadywać, ale wygląd liści (charakterystyczne linie widoczne na zdjęciach z aukcji przy wymiarowaniu liści) wskazuje na TEGO allegrowicza. Coś mi się wydaje, że przeglądając jakiś czas temu allegro w poszukiwaniu forniru natknąłem się na tego czeczota :grin:
              Mam rację, lars233??? :razz:
              Fornir kupowałem nie na aukcji, tylko w necie wyszukałem ogłoszenie, chyba na jakiejś stronie o drewnie, gdzie się tartaki ogłaszają. Firma jest ze Spiczyna gdzieś pod Lublinem. Kontaktowałem się z szefem tej firmy przez meila. Napisałem mniej więcej jaki chcę wymiar i on mi przysłał zdjęcia paczek o zbliżonych wymiarach. Wybrałem jedną, dogadaliśmy się co do ceny, wpłaciłem pieniądze na podane konto i chyba po trzech dniach paczka była już u mnie. Oto adres meil na który się kontaktowałem z szefem tej firmy: alexpolicha(małpa)gmail.com

Skomentuj

Zamieszczone przez bazookie
                Dwa tygodnie temu zachciało mi się modyfikowanego orzecha na fizelinie z Alpi (cena kosmos). I co? Fornir był kruchy jak %$%# i dosłownie rozpadał się w rękach.
                Z tego co pamiętam forniry ALPI nie są na fizelinie. Posiadam próbniki ALPI i California Trading... i tylko CT takowe posiada w ofercie. No chyba że czegoś nie wiem :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.

hmm chyba nowy projekt
                  a jednak nie wytrzymales :lol:
                  co tam wsadzisz?

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                    Z tego co pamiętam forniry ALPI nie są na fizelinie. Posiadam próbniki ALPI i California Trading... i tylko CT takowe posiada w ofercie. No chyba że czegoś nie wiem :razz:
                    No to sprawa się wyjaśniła... :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      Zamieszczone przez Michał K.

hmm chyba nowy projekt
                      a jednak nie wytrzymales :lol:
                      co tam wsadzisz?
                      tez nad takim rozwiazaniem myslalem tylko ze dwa 8calowce to troche za duzo w moim pomieszczeniu, a jeden srednio by mogl wygladac :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                        Pawel S. napisał/a
                        Michał K. napisał/a

hmm chyba nowy projekt

a jednak nie wytrzymales
                        co tam wsadzisz?

tez nad takim rozwiazaniem myslalem tylko ze dwa 8calowce to troche za duzo w moim pomieszczeniu, a jeden srednio by mogl wygladac
                        dolphin123, dlatego myśle o zamkniętej budzie dla nich:)

Pawel S., myśle, że budy można sklepać, wysezonować, jak sie zrobi cieplej, malować

btw.

Skomentuj

Michał K., świetne paczki- choć przed bejcowaniem moim zdaniem wyglądały lepiej. Masz chłopie talent nie ma co!

Skomentuj

no super ci wyszly, choc jak dla mnie to troche za szerokie :wink:
                            a ten fornir po bejcowaniu wyglada duzo lepiej, przynajmniej ja tak uwazam :cool:

Skomentuj

Michał

jeszcze z 10 lat i będziesz robił tak ładne jak marko :)

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                                jeszcze z 10 lat i będziesz robił tak ładne jak marko
                                primo - kto to marko?
                                secundo - jakbys sie dowiedzial kiedy michal zaczal i jakie zrobil postepy to bys ten okres 10 lat podzielil :P

Skomentuj

Pawel S., marko3T z forum audiostereo, ogolnie widziałem stronke wcześniej ten sam nik, pewnie i na diyaudio zawitał, miły koleś ogolnie, podpowie itd.
                                  dolphin123 jeden woofer może nie wyglądał by za ładnie ale woofer i zamiast BR dać MB, może być ciekawie.
                                  nowy1, Michał ma 17lat, więc gnojek jeszcze z niego ale ma ręke do stolarki, sam widziałem na żywo jego kolumienki(nie jedne) :wink:

Skomentuj

Marko3T nie za bardzo chcę się wszystkim chwilić żeby nikt z pod byka na niego nie patrzył :wink: Ale coś miejmy nadzieję się pojawi
                                    Jego dzieła można np tu zobaczyć:
                                    http://audiohobby.pl/topic/1/62/1

Skomentuj

Musze jeszcze przykręcić podstawki, wywiercić dziurki pod śrubki na głośniki i przykleić pasy na fronty i podłączyć

Skomentuj

Zamieszczone przez RzeznikUnitra
                                        i przykleić pasy na fronty
                                        jakie pasy?
                                        strasznie wysokie sie wydaja jaka jest wysoksc i jakie glosniki tam dasz?
                                        a to jest fornir czy okleina samoprzylepna bo wyglada na okleine :roll:
                                        i nie za wysoko zrobiles otwory na glosniki bo chyba jak przykrecisz wsyokotonowke to jej obudowa bd na rowni z krawedzia kolumny? (jesli wiesz oco mi chodzi :razz: )

Skomentuj

Zamieszczone przez pajol112
                                          a to jest fornir czy okleina samoprzylepna bo wyglada na okleine :roll:
                                          pewnie że okleina, powiedz kto zagina fornir do środka otworów na głośniki? :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X