czekam z niecierpliwoscia : )
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
hehe te terminale to i ja używam od jakiegoś czasu tylko te i powiem z czystym sumieniem ze są bardzo fajne i porządne, dajemy sobie tyle złącz ile chcemy i mammy luz i zero problemów z podłączaniem kolumn, maja 6 nóżek wystających od środka do których bez problemu przykręcimy zwrotnice wiec porostu bajka... i moim zdaniem takie większe terminale wyglądają ładniej ja do tego stosuje takie złącza jak tutaj:
http://zap-audio.pl/sklep/images/pro...nal%20t50g.gif
ale możemy i takie jak tu :
http://www.allegro.pl/item942824838_...uzy_wybor.html
i każde inne - byle ładne
Skomentuj
-
Ja dzisiaj siedzac w pracy tak sobie myslalem, mam w domu stary subwoofer od kina domowego philipsa, kino domowe juz przestalo dzialac i zostal sam subwoofer, ale ze glosnik w nim to jakas chinska popielniczka, 4ohm niby 100wale na pewno nie ma tam nawet 50
Rozkrecilem go i zobaczylem wlasnie cos takiego :
Ciezko mi szlo rozmontowanie tego czegos)) udalo sie i w idac ze siedzi tam LM3886 jak producent podaje 68w 4/ohm nie jest zle :)) co prawda nie moglem odkrecic traf'a wiec za bardzo nie wiem jakie tam siedzi :))) ale chyba optymalne :) tak mi sie wydaje ;]
Zastanawialem sie czy nie zrobic nowego pudla, wsadzic jakis 4ohm 20cm glosnik :)
Co wy na to ?? :))) oplaca sie ???
Skomentuj
-
Wlasnie myslalem o 17 stce STX ale to 8ohm glosnik no i nie wiem jak by to z tym wzmakiem dzialalo))
Chcialem wykorzystac tego wzmaka do zrobienia zestawu 2.1 jak nasz kolega dolphin123 :evil:
Zrobic wlasnie monitorki i do tego suba w nowej budzie z tym stx,em :)
Moze udalo by mi sie zlozyc jeszcze cos na tych lm'ach by zrobic aktywne monitorki :)
sam juz nie wiem))))
Skomentuj
-
raffal81 chyba żeby połaczyć dwa takie stxy równolegle?? Do niezbyt głośnego grania się nada a jeżeli chcesz aby zestaw był jak najmniejszy to zrób na jednym stxie (ok 30W na niego przypadnie) i np. monitorki na arn116 z PJ :smile: Monitorki mogły by być zasilane z czegoś słabszego na przykład tda2030. Wg mnie był by to fajny zestaw do kompa.
[ Dodano: 2010-03-13, 11:26 ]
Ktoś się zastanawiał jak się produkuje SS?? :lol: Tu jest odpowiedź :lol:
Jakby ktoś nie wiedział to jest to tonsil GDN16/15/1
Skomentuj
Skomentuj