Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czekam z niecierpliwoscia : )

Skomentuj

co zrobic gdy podwojny terminal z polinka jest za maly zeby zamontowac na nim zwrotnice?
      kupic wiekszy :!: :mrgreen:

moje najtrudniejsze puzle 3d :???:
      3w classic trolesa

tak sie spieszylem ze skladaniem ze zapomnialem o pewnej waznej rzeczy a teraz nie bardzo da sie to zdemontowac :???:

Skomentuj

Pawel S. w gorącj wodzie kąpany jak zwykle :razz:
        PS. Terminal niczym z stxa :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
          PS. Terminal niczym z stxa
          jak za 6zl to BRAĆ zanim podniosa cene!

Zamieszczone przez dolphin123
          Pawel S. w gorącj wodzie kąpany jak zwykle
          taaaa - a kolumny robie 2 lata :mrgreen:

Skomentuj

hehe te terminale to i ja używam od jakiegoś czasu tylko te i powiem z czystym sumieniem ze są bardzo fajne i porządne, dajemy sobie tyle złącz ile chcemy i mammy luz i zero problemów z podłączaniem kolumn, maja 6 nóżek wystających od środka do których bez problemu przykręcimy zwrotnice wiec porostu bajka... i moim zdaniem takie większe terminale wyglądają ładniej ja do tego stosuje takie złącza jak tutaj:
            http://zap-audio.pl/sklep/images/pro...nal%20t50g.gif

ale możemy i takie jak tu :
            http://www.allegro.pl/item942824838_...uzy_wybor.html

i każde inne - byle ładne

Skomentuj

daniel69, ten pierwszy jest super, drugi mi bardzo nie podchodzi

a co do terminala stx-a to można nawet na min zrobić panel do suba na tda lub 2xtda by irek. Jest sporo miejsca na potencjometry, rca i kabel zasilający :mrgreen:
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                a co do terminala stx-a to można nawet na min zrobić panel do suba na tda lub 2xtda by irek. Jest sporo miejsca na potencjometry, rca i kabel zasilający
                tak. ale ja musze wsadzic tam wentylator i dlatego u mnie odpada :(

Skomentuj

Pawel S., a co ty tam pchasz, że wentylator potrzebny?
                  A może większy radiator?
                  A buda br?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                    Pawel S., a co ty tam pchasz, że wentylator potrzebny?
                    A może większy radiator?
                    wszystko z odzysku - radiator od kompa i wentylator wymagany
                    tak, b-r. ale jednak dam blache

Skomentuj

Ja dzisiaj siedzac w pracy tak sobie myslalem, mam w domu stary subwoofer od kina domowego philipsa, kino domowe juz przestalo dzialac i zostal sam subwoofer, ale ze glosnik w nim to jakas chinska popielniczka, 4ohm niby 100w ale na pewno nie ma tam nawet 50

Rozkrecilem go i zobaczylem wlasnie cos takiego :

Ciezko mi szlo rozmontowanie tego czegos )) udalo sie i w idac ze siedzi tam LM3886 jak producent podaje 68w 4/ohm nie jest zle :)) co prawda nie moglem odkrecic traf'a wiec za bardzo nie wiem jakie tam siedzi :))) ale chyba optymalne :) tak mi sie wydaje ;]

Zastanawialem sie czy nie zrobic nowego pudla, wsadzic jakis 4ohm 20cm glosnik :)

Co wy na to ?? :))) oplaca sie ???

Skomentuj

Możesz zrobić nową budę i wsadzić mdsa08 :grin: Ma 4 ohmy więc się nada choć trzęsienia ziemi przy 60W nie będzie :lol:

Skomentuj

a może nową 17tkę stxa?:)

Skomentuj

Wlasnie myslalem o 17 stce STX ale to 8ohm glosnik no i nie wiem jak by to z tym wzmakiem dzialalo ))

Chcialem wykorzystac tego wzmaka do zrobienia zestawu 2.1 jak nasz kolega dolphin123 :evil:

Zrobic wlasnie monitorki i do tego suba w nowej budzie z tym stx,em :)

Moze udalo by mi sie zlozyc jeszcze cos na tych lm'ach by zrobic aktywne monitorki :)

sam juz nie wiem ))))

Skomentuj

Ciag dalszy prac.. poowoli do przodu

Skomentuj

raffal81 chyba żeby połaczyć dwa takie stxy równolegle?? Do niezbyt głośnego grania się nada a jeżeli chcesz aby zestaw był jak najmniejszy to zrób na jednym stxie (ok 30W na niego przypadnie) i np. monitorki na arn116 z PJ :smile: Monitorki mogły by być zasilane z czegoś słabszego na przykład tda2030. Wg mnie był by to fajny zestaw do kompa.

[ Dodano: 2010-03-13, 11:26 ]
                                Ktoś się zastanawiał jak się produkuje SS?? :lol: Tu jest odpowiedź :lol:

Jakby ktoś nie wiedział to jest to tonsil GDN16/15/1

Skomentuj

a skad masz taka membranke??

Skomentuj

Z STXa pewnie :)

Skomentuj

Jacek90, chyba to był tonsil :wink:
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

z stx chyba nie - nie maja takiej w ofercie... wiec skad??

Skomentuj

daniel69, no jak nie mają jak ja sam kupowałem
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X