Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    a to w oryginale tak bylo?
    nigdzie tam nie widzialem rysunkow/zdjec kolumny wiec nie wiedzialem ze mial cos przesuniete
    ja wytlumaczylem co znaczy ten offset wg mnie

Skomentuj

Skrzynki na surowo z fornirem na frontach.

Skomentuj

Przemek, co to będzie ??

Skomentuj

dwie i pół drogi na zamówienie :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
            ja wytlumaczylem co znaczy ten offset wg mnie
            juz doczytalem w innym temacie
            przemysle to i chyba w najblizszym razie to zastosuje

Skomentuj

Zamieszczone przez mal999
              dolphin123, dolphin123, RIBBON OFF wyłącza to menu
              ? :???: znowu forum nawala... ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek
                Skrzynki na surowo z fornirem na frontach.

Przemek, a nie bedzie widac od przodu patrzac bocznych krawedzi?? ja zawsze forniruje od bokow do przodu, wtedy sie zlewa....mam na mysli krawedzie laczenia forniru...

co prawda gdyby ci sie nnoga powinela to zawsze jeszcze mozesz teraz wymienic front....chociaz o ile przyklejony to i tak juz lipa

Skomentuj

Zamieszczone przez premorepa
                  Przemek, a nie bedzie widac od przodu patrzac bocznych krawedzi??
                  bedzie
                  ale to widac tylko z bliska
                  ale i tak front kleje na samym koncu :P

Skomentuj

w mojej pierwszej konstrukcji mialem fornir 1,5 mm, super sie kladl, ale popelnilem kardynalny blad :) gorny plat polozylem jako ostatni, nie wiem co mi strzelilo do glowy ze tak bedzie ok :) bylo :) dopoki nie polakierowalem :) hehe

Skomentuj

czyli w jakiej kolejności kłaść fornir. Od której ściany zacząć a na której skończyć?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                        czyli w jakiej kolejności kłaść fornir. Od której ściany zacząć a na której skończyć?

ja zaczynam od:

1.dół
                        2.tył
                        3.boki
                        4.góra
                        5.front

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                          1.dół
                          2.tył
                          3.boki
                          4.góra
                          5.front
                          ja też.. :wink:

Skomentuj

Boki, góra/dół, front/tył.

Skomentuj

gora/dol, tyl, boki, front :P
                              ale to tez zalezy od tego czy to podlogowki czy monitory i ktora scianka bedzie najczesciej ogladana

Skomentuj

W sumie to kolejność przy typowym fornirze 0,6mm nie ma znaczenia, może tyle, że front na samym końcu zamyka wszystkie krawędzie oklejania.

Skomentuj

podziekowania dla firmy Merkar

Skomentuj

Prace powoli postępują jak dobrze pójdzie to na poniedziałek wtorek będą gotowe.

Na marginesie litraż zwiększyłem o 3l chyba nie powinno mu zaszkodzić a strojenie obniżyłem.
                                    Zrobiłem to dlatego bo obudowa według projektu była dość wysoko zestrojona na 45hz.

Skomentuj

w trakcie testów... niedługo będzie gotowy

peerless xxls 30cm plus 2 membrany bierne...

myślę nad wzmacniaczem - chyba w obudowie zamontuje terminal a panel będzie w osobnej obudowie podobnej do tej od suba... tylko malej... gdyż nie chce umieszczać panelu z tylu suba bo w planach mam używanie panelu irka na którego nie mam jeszcze pieniążków a na dniach będę wykańczał suba wiec nie chce wycinać otworu na panel jak jeszcze go nie mam bo nie będę mógł używać suba a tak mogę na starym wzmacniaczu matronix... poza tym montując panel pomniejszy mi się litarz obudowy wewnątrz a taki mi bardzo odpowiada, kolejna rzecz która przemawia za nie montowaniem panelu w obudowie to możliwość kiedyś nabycia jakiegoś na prawdę konkretnego innego wzmacniacza, nie zrozumcie ze uważam irka za złe bo tak nie jest mowie tylko ze nie montując panelu będę mógł używać rożnych wzmakow... ale do końca nie jestem pewny... nie wiem czy dać panel czy dać terminal... jak uważacie??

Skomentuj

Daj terminal kolejna dziura w tej obudowie mocno ją osłabi, a widać że o szytwnośc za bardzo nie zadbałeś. Przy tych powierzchniach drgających i wychyleniach cała ta bryła będzie "latać".

Skomentuj

właśnie nie bardzo... wcale bardzo nie drga powiem ze drga mało a w końcu jeszcze usztywnienia może dam tylko muszę pomyśleć jakie... bo powiedz mi jakie ty masz pomysły jak na 3 ściankach jest otwór pod głośnik czy tam membranę a na czwartej miał być panel... wiec to nie jest takie łatwe...jak z panelu zrezygnuje to będę miał zajęte tylko 3 ścianki otworami a wtedy jedyne co drga to pozostałe ścianki (bo jak mogą drgać te których teoretycznie nie ma - membrany drgają ale one maja drgać :P ) czyli tył góra i dół i chyba je jakoś połączę ze sobą i coś wymyśle a tak swoja droga to grubość ścianek to 40 mm wiec sztywne są i tak i tak... ogólnie kolce wytłumia cześć drgań i w gruncie rzeczy będzie na prawdę dobrze

reasumując nie mogą drgać ścianki których nie ma - bo są na nich głośniki i membrany wiec drgać mogą tylko 3 pozostałe i je jakoś ze sobą połączę...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X