Przemek, a nie bedzie widac od przodu patrzac bocznych krawedzi?? ja zawsze forniruje od bokow do przodu, wtedy sie zlewa....mam na mysli krawedzie laczenia forniru...
co prawda gdyby ci sie nnoga powinela to zawsze jeszcze mozesz teraz wymienic front....chociaz o ile przyklejony to i tak juz lipa
w mojej pierwszej konstrukcji mialem fornir 1,5 mm, super sie kladl, ale popelnilem kardynalny blad :) gorny plat polozylem jako ostatni, nie wiem co mi strzelilo do glowy ze tak bedzie ok :) bylo :) dopoki nie polakierowalem :) hehe
Prace powoli postępują jak dobrze pójdzie to na poniedziałek wtorek będą gotowe.
Na marginesie litraż zwiększyłem o 3l chyba nie powinno mu zaszkodzić a strojenie obniżyłem.
Zrobiłem to dlatego bo obudowa według projektu była dość wysoko zestrojona na 45hz.
myślę nad wzmacniaczem - chyba w obudowie zamontuje terminal a panel będzie w osobnej obudowie podobnej do tej od suba... tylko malej... gdyż nie chce umieszczać panelu z tylu suba bo w planach mam używanie panelu irka na którego nie mam jeszcze pieniążków a na dniach będę wykańczał suba wiec nie chce wycinać otworu na panel jak jeszcze go nie mam bo nie będę mógł używać suba a tak mogę na starym wzmacniaczu matronix... poza tym montując panel pomniejszy mi się litarz obudowy wewnątrz a taki mi bardzo odpowiada, kolejna rzecz która przemawia za nie montowaniem panelu w obudowie to możliwość kiedyś nabycia jakiegoś na prawdę konkretnego innego wzmacniacza, nie zrozumcie ze uważam irka za złe bo tak nie jest mowie tylko ze nie montując panelu będę mógł używać rożnych wzmakow... ale do końca nie jestem pewny... nie wiem czy dać panel czy dać terminal... jak uważacie??
Daj terminal kolejna dziura w tej obudowie mocno ją osłabi, a widać że o szytwnośc za bardzo nie zadbałeś. Przy tych powierzchniach drgających i wychyleniach cała ta bryła będzie "latać".
właśnie nie bardzo... wcale bardzo nie drga powiem ze drga mało a w końcu jeszcze usztywnienia może dam tylko muszę pomyśleć jakie... bo powiedz mi jakie ty masz pomysły jak na 3 ściankach jest otwór pod głośnik czy tam membranę a na czwartej miał być panel... wiec to nie jest takie łatwe...jak z panelu zrezygnuje to będę miał zajęte tylko 3 ścianki otworami a wtedy jedyne co drga to pozostałe ścianki (bo jak mogą drgać te których teoretycznie nie ma - membrany drgają ale one maja drgać :P ) czyli tył góra i dół i chyba je jakoś połączę ze sobą i coś wymyśle a tak swoja droga to grubość ścianek to 40 mm wiec sztywne są i tak i tak... ogólnie kolce wytłumia cześć drgań i w gruncie rzeczy będzie na prawdę dobrze
reasumując nie mogą drgać ścianki których nie ma - bo są na nich głośniki i membrany wiec drgać mogą tylko 3 pozostałe i je jakoś ze sobą połączę...
Skomentuj