Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dzisiaj przyszedł i już grzeje sobie dupkę w testowych 90L przy okazji odciągając mnie od pracy - remont pokoju...

PS (Choć w sumie to trochę mi pomaga - zrzucać stary tynk ze ścian... :lol:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
      .. można poczekać bo niedługo pojawi się gotowy subbas oparty na nich.
      Subbas... hmm one sie nadaja do nagłaśniania boiska a nie do subbasu, częstotliwość rezonansowa bardzo wysoka, przy 30 Hz ma efektywność bardzo słabiutka i nawet ogromna moc nie pomoże...
      Dobre dla gitary i wiejski przytup a nie na bas...

Skomentuj

blumblum, widać że nie miałeś z nimi nic do czynienia Parametry nie grają, w tym przypadku najbardziej to widać, bo to kawałek dobrego subbasowego głośnika i to w przyzwoitej cenie na B&C. Bardzo dobrze się zachowuje w bandpasie.

Skomentuj

Shiver, to napiszesz co będziesz z nimi robił i dla kogo czy mamy tak pisać dwie strony off topu?

Skomentuj

tak sie wlasnie konczy sluchanie muzyki w pracy :P

a ja sie dziwilem czemu to gra coraz ciszej :lol:

Skomentuj

Kumpel w fabryce też po 3 miesiącach całkowicie zapchał metalem telefon, teraz nosi go w worku foliowym.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
                Upsss, zapomniałem.... Ale się uwziąłeś to nic bo ustroje są tylko że wymontowane zresztą jak wszystko. Jak doprowadzę pokój do porządku to wrzucę ich foto... Na razie to pokój wygląda tak:
                w pierwszej chwili pomyslalem ze to jest pomieszczenie odsluchowo/pomiarowe :p

[ Dodano: 2010-10-09, 13:58 ]
                Zamieszczone przez marian
                He,trzeba było od razu pisać że nie masz kwadratowego lub prostokątnego pokoju,w takim na poddaszu to nawet bez ustrojów sprzęt gra dobrze,same meble wystarczą a w kwadracie czy prostokącie to nie ma bata,bez ingerencji w meble z dywanami,zasłonami czy ustroje nie da rady.
                heh i nie bedzie sie tworzyc fala stojaca :p

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez Profesjonalista
                  teraz nosi go w worku foliowym.
                  juz wiem po co pani na montazu elektrycznym odkladala te woreczki :mrgreen:

Skomentuj

Jeszcze tylko lakierowanie ramy i koniec pre ufff

Skomentuj

Zabawa z UNI trwa w najlepsze od stycznia tego roku. Do skończenia : narożniki obudowy z aluminium, nowy potencjometr, lakierowanie obudowy, gałka + włącznik na panelu frontowym, regulacja barwy + dc saver, porządek w środku i delikatny retusz gniazd i płyty górnej. Mile widziane wskazówki :).

Skomentuj

nowy1
                        Co to za gniazda RCA? Na zdjęciu wyglądają bardzo solidnie. Czy w rzeczywistości też takie są? Powiedz od razu w jakiej cenie, jak nie tu, to na PW.

Skomentuj

drzejk0b, zwykłe pozłacane rca montażowe za kilka złotych na allegro...

[ Dodano: 2010-10-09, 23:50 ]
                          http://allegro.pl/listing.php/search...=rca+montazowe
                          2-5 aukcja
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A napisz coś więcej o tym pre bo ja np. nie zna się tak dobrze na elektronice... przez co nie mogę się doliczyć - na cholerę tyle tych gniazd RCA, poco te gniazdo COM i te dwa inne nad nim.... ???

Skomentuj

...poco te gniazdo COM
                              Np. do odtwarzacza CD. Dobrze mówię nowy1? :smile:

Skomentuj

Co to za gniazda RCA? Na zdjęciu wyglądają bardzo solidnie. Czy w rzeczywistości też takie są? Powiedz od razu w jakiej cenie, jak nie tu, to na PW.
                                http://cgi.ebay.com/2ps-Hi-End-CMC-8...item4aa3a93721
                                A napisz coś więcej o tym pre bo ja np. nie zna się tak dobrze na elektronice... przez co nie mogę się doliczyć - na cholerę tyle tych gniazd RCA, poco te gniazdo COM i te dwa inne nad nim.... ???
                                Pre na 4p1ł DHP

zasilacz ful lampowy łącznie ze stabilizacją na lampie

gniazd :

tiger sterownie monobloków .czyli włączenie i odwrotka sekwecja załączenia anodowego

czyli po naciśnięciu off w pre i monoblokach odłącza sie anodowe ,zostaje żarzenie

po 30 s odłącza wszystko
                                rs232 do aktualizacji sterownika głośność

Na 99% będziecie mogli pre i moich monobloków posłuchać na audioszole w pokoju audiostereo

Skomentuj

.
                                  nowy1 Fajny ten pre... :grin:

A ja jestem w trakcie budowy Suba na Daytonie DC300-8
                                  Myślę że od piątku chyba się już trochę wygrzał....

Pomiar Nf w box`ie (testowym) - okł. 60L z BR70/170 lekko wytłumionym...

Niebieski - Głośnik
                                  Czerwony - Port
                                  Zielony - OZ (w tym samym pudle)
                                  Przewiduje mu OZ ze względu na lepszą "punktowość"...

Mam pyt. czy da się dorobić jakiś prosty filtr pasywny (ewentualnie aktywny) do wzmacniacza ST by odfiltrować mu pasmo powyżej powiedzmy okł. 160Hz ?? (Bez cewek o dużych wartościach...)

Skomentuj

Zamieszczone przez Amper6
                                    Zabawa z UNI trwa w najlepsze od stycznia tego roku. Do skończenia : narożniki obudowy z aluminium, nowy potencjometr, lakierowanie obudowy, gałka + włącznik na panelu frontowym, regulacja barwy + dc saver, porządek w środku i delikatny retusz gniazd i płyty górnej. Mile widziane wskazówki :).
                                    ...
                                    A co to ma być ten radiator? Dlaczego go tak ułożyłeś i dlaczego taki profil? Nie mogłeś dać chociaż aluminiowego kątownika i położyć radiator na płask?

Przykładowo coś takiego

było by dużo lepsze

[ Dodano: 2010-10-10, 11:38 ]
                                    Mam pyt. czy da się dorobić jakiś prosty filtr pasywny (ewentualnie aktywny) do wzmacniacza ST by odfiltrować mu pasmo powyżej powiedzmy okł. 160Hz ?? (Bez cewek o dużych wartościach...)
                                    A dlaczego miało by się nie dać?

Skomentuj

marian, przecież już napisałem :) Zrobię sobie kolumny do pokoju, jakieś nadstawki dla brata DJ (czasem dla mnie) no i subbasy. A dla kogo? To zależy czy znajdzie się jakiś chętny żeby je kupić :)
                                      blumblum, mało wiesz a dużo gadasz :) Odczytywania poziomu niskich f z wykresu mierzonego w odgrodzie w ogóle nie skomentuje :)

Skomentuj

A co to ma być ten radiator? Dlaczego go tak ułożyłeś i dlaczego taki profil? Nie mogłeś dać chociaż aluminiowego kątownika i położyć radiator na płask?

Przykładowo coś takiego

było by dużo lepsze
                                        Wysokość obudowy to 7cm. Długo poszukiwałem jakiegoś idealnego rozwiązania - na początku był mały radiator (pół tego profila co jest) chłodzony przez wentylator. Innego rozwiązania nie zamierzam wprowadzać gdyż radiator, który jest od wczoraj idealnie sprawdza się w trudnych warunkach. Tranzystory mocy przykręcone są w 1/3 jego wysokości. Przy wysterowaniu na 3/4 radiator po godzinie grania miał około 60 stopni. Wiem, że takie rozwiązanie będzie razić purystów ale cóż poradzić - mi się taki układ podoba i sprawuje się przednio.

Skomentuj

Zamieszczone przez Amper6
                                          Ale pokraka :neutral: ..
                                          Nie rozumiem jak mozna majac dostep do kątownikow aluminiowych itd zrobic cos... takiego...
                                          Do tego potencjometr przy samym transformatorze i kondensatory na takich długich połączeniach. Wygląda na to że sygnał połączyłeś kablem głośnikowym (byc moze podobnie jak potencjometr poprowadzilesodpowiednio dlugie kable przy trafie) ??
                                          Radiator na zewnatrz obudowy to cos o co mozna sie poparzyc ale jesli nie miesci sie w obudowie tutaj mozna isc na kompromis.... z tym ze w tej sytuacji w obudowie jest mnostwo miejsca a radiator wstawiony w ten sposo lamie wszystkie prawa estetyki i ergonomii

Skomentuj

Czaruję...
                                          X