Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Shiver.. można poczekać bo niedługo pojawi się gotowy subbas oparty na nich.
Dobre dla gitary i wiejski przytup a nie na bas...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhideUpsss, zapomniałem.... Ale się uwziąłeś to nic bo ustroje są tylko że wymontowane zresztą jak wszystko. Jak doprowadzę pokój do porządku to wrzucę ich foto... Na razie to pokój wygląda tak:
[ Dodano: 2010-10-09, 13:58 ]
Zamieszczone przez marianHe,trzeba było od razu pisać że nie masz kwadratowego lub prostokątnego pokoju,w takim na poddaszu to nawet bez ustrojów sprzęt gra dobrze,same meble wystarczą a w kwadracie czy prostokącie to nie ma bata,bez ingerencji w meble z dywanami,zasłonami czy ustroje nie da rady.
Skomentuj
-
drzejk0b, zwykłe pozłacane rca montażowe za kilka złotych na allegro...
[ Dodano: 2010-10-09, 23:50 ]
http://allegro.pl/listing.php/search...=rca+montazowe
2-5 aukcjaJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Co to za gniazda RCA? Na zdjęciu wyglądają bardzo solidnie. Czy w rzeczywistości też takie są? Powiedz od razu w jakiej cenie, jak nie tu, to na PW.Zamieszczone przez ir0nhideA napisz coś więcej o tym pre bo ja np. nie zna się tak dobrze na elektronice... przez co nie mogę się doliczyć - na cholerę tyle tych gniazd RCA, poco te gniazdo COM i te dwa inne nad nim.... ???
zasilacz ful lampowy łącznie ze stabilizacją na lampie
gniazd :
tiger sterownie monobloków .czyli włączenie i odwrotka sekwecja załączenia anodowego
czyli po naciśnięciu off w pre i monoblokach odłącza sie anodowe ,zostaje żarzenie
po 30 s odłącza wszystko
rs232 do aktualizacji sterownika głośność
Na 99% będziecie mogli pre i moich monobloków posłuchać na audioszole w pokoju audiostereo
Skomentuj
-
.
nowy1 Fajny ten pre... :grin:
Niebieski - Głośnik
Czerwony - Port
Zielony - OZ (w tym samym pudle)
Przewiduje mu OZ ze względu na lepszą "punktowość"...
Mam pyt. czy da się dorobić jakiś prosty filtr pasywny (ewentualnie aktywny) do wzmacniacza ST by odfiltrować mu pasmo powyżej powiedzmy okł. 160Hz ?? (Bez cewek o dużych wartościach...)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Amper6Zabawa z UNI trwa w najlepsze od stycznia tego roku. Do skończenia : narożniki obudowy z aluminium, nowy potencjometr, lakierowanie obudowy, gałka + włącznik na panelu frontowym, regulacja barwy + dc saver, porządek w środku i delikatny retusz gniazd i płyty górnej. Mile widziane wskazówki :).
...
Przykładowo coś takiego
było by dużo lepsze
[ Dodano: 2010-10-10, 11:38 ]
Zamieszczone przez ir0nhideMam pyt. czy da się dorobić jakiś prosty filtr pasywny (ewentualnie aktywny) do wzmacniacza ST by odfiltrować mu pasmo powyżej powiedzmy okł. 160Hz ?? (Bez cewek o dużych wartościach...)
Skomentuj
-
marian, przecież już napisałem :) Zrobię sobie kolumny do pokoju, jakieś nadstawki dla brata DJ (czasem dla mnie) no i subbasy. A dla kogo? To zależy czy znajdzie się jakiś chętny żeby je kupić :)
blumblum, mało wiesz a dużo gadasz :) Odczytywania poziomu niskich f z wykresu mierzonego w odgrodzie w ogóle nie skomentuje :)
Skomentuj
-
Wysokość obudowy to 7cm. Długo poszukiwałem jakiegoś idealnego rozwiązania - na początku był mały radiator (pół tego profila co jest) chłodzony przez wentylator. Innego rozwiązania nie zamierzam wprowadzać gdyż radiator, który jest od wczoraj idealnie sprawdza się w trudnych warunkach. Tranzystory mocy przykręcone są w 1/3 jego wysokości. Przy wysterowaniu na 3/4 radiator po godzinie grania miał około 60 stopni. Wiem, że takie rozwiązanie będzie razić purystów ale cóż poradzić - mi się taki układ podoba i sprawuje się przednio.
Skomentuj
-
Ale pokraka :neutral: ..
Nie rozumiem jak mozna majac dostep do kątownikow aluminiowych itd zrobic cos... takiego...
Do tego potencjometr przy samym transformatorze i kondensatory na takich długich połączeniach. Wygląda na to że sygnał połączyłeś kablem głośnikowym (byc moze podobnie jak potencjometr poprowadzilesodpowiednio dlugie kable przy trafie) ??
Radiator na zewnatrz obudowy to cos o co mozna sie poparzyc ale jesli nie miesci sie w obudowie tutaj mozna isc na kompromis.... z tym ze w tej sytuacji w obudowie jest mnostwo miejsca a radiator wstawiony w ten sposo lamie wszystkie prawa estetyki i ergonomii
Skomentuj
Skomentuj