Piekne Prosiaki!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Przemek
-
Przemek
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaDosyć spore te cokoły - szerokość i długość. Jak ma się niewiele miejsca w pokoju to niezbyt dobre rozwiązanie.
noga 60w 14s 20g
podstawa 3w 27s 37g
blat 3w 19s 37g
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Przemek Zobacz postajakbym nie miał miejsca to bym nie robił...
Skomentuj
-
Przemek
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaDesign to taka delikatna sprawa, w której częściej należy kierować się estetyką a nie ilością miejsca czy wielkością funduszy. W Twoich cokołach z proporcjami to "marniuśko"...
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Przemek Zobacz postaA jakież to jedyne i najlepsze są proporcje skoro te są marne
A tak w ogóle to nie ma się co obrażać. Skoro zamieszczasz na forum zdjęcia tego co robisz to nastaw się na to, że nie wszystkim musi się to podobać. Wyrażam swoje zdanie i nie robię tego złośliwie tylko tak po prostu. Skoro mi się nie podoba i uważam, że jest zrobione "bez głowy" to nie będę pisał, że jest "ładne", jaki byłby w tym sens?
dolphin123, testowałeś jakoś strojenie membrany czy przyjąłeś od razu to producenckie?
Skomentuj
-
Nie wiem jak wyglądają monitory które mają stać na tych podstawkach i nie będę szukał, ale same podstawki mi akurat się bardzo podobają, kolor kamienia pasuje do forniru, zrobione estetycznie i proporcje też mnie jakoś nie rażą, z gustami to jest właśnie różnie nie ma się co przejmować tylko robić swoje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postadolphin123, testowałeś jakoś strojenie membrany czy przyjąłeś od razu to producenckie?
Skomentuj
-
Przemek
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaCóż, przyznaję, że to nieco zmienia postać rzeczy. Nie wiem dlaczego ale byłem pewien, że to co na nich stoi to kolumny :glare:
Docelowo wygląda to tak jak na zdjęciu. Jeszcze klej schnie pod blatami.
Na tym będą monitory o szerokości 195 i głebokości 370 czyli pokrywające się wymiarami z górnym blatem.
Fornir na monitorach to Zebrano 0112. Jasny nawiązuje do kolorystyki standów a ciemny łamie kolor do tapet. Kolor forniru na załączonej fotce jest lekko do pupy. W rzeczywistości pasuje.Last edited by Przemek; 30.01.2011, 00:17.
Skomentuj
-
Pytanko: czym mam teraz ten pył wyczyścić przygotowując obudowy do lakierowania? jest to fornir modyfikowany i już robiłem testy na mokro żeby sprawdzić czy ten biały materiał się nie odklei od forniru,nic się takiego nie stało,jednocześnie fornir nie nasiąknął wodą.
Czy mogę to zrobić wilgotną szmatką (wodą)? czy mogę (muszę) dodać do wody jakiś płyt odtłuszczający? Kiedyś lakierowałem fornir ale robiłem to "byle było",teraz musi być to zrobione profesjonalnie i nie mogę spartolić :)
Skomentuj
Skomentuj