Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Piekne Prosiaki!!

Skomentuj

Tuż przed dociążaniem.
      Załączone pliki

Skomentuj

Dosyć spore te cokoły - szerokość i długość. Jak ma się niewiele miejsca w pokoju to niezbyt dobre rozwiązanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
          Dosyć spore te cokoły - szerokość i długość. Jak ma się niewiele miejsca w pokoju to niezbyt dobre rozwiązanie.
          jakbym nie miał miejsca to bym nie robił...

noga 60w 14s 20g
          podstawa 3w 27s 37g
          blat 3w 19s 37g

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek Zobacz posta
            jakbym nie miał miejsca to bym nie robił...
            Design to taka delikatna sprawa, w której częściej należy kierować się estetyką a nie ilością miejsca czy wielkością funduszy. W Twoich cokołach z proporcjami to "marniuśko"...

Skomentuj

17SW+MB w 12litrach STXa. Oczywiście trafia do auta.

Skomentuj

I jak to gra z mb.?

Skomentuj

Spokojnie, niech się wygrzeje kilka dni...

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                    Design to taka delikatna sprawa, w której częściej należy kierować się estetyką a nie ilością miejsca czy wielkością funduszy. W Twoich cokołach z proporcjami to "marniuśko"...
                    A jakież to jedyne i najlepsze są proporcje skoro te są marne? Nie ma się do czego dopieprzyć to do proporcji trzeba... Przepraszam od razu z góry Jaśniepaństwa że fornir jest jasny a usłojenie pionowe...

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Przemek Zobacz posta
                      A jakież to jedyne i najlepsze są proporcje skoro te są marne
                      Takie, które dobrze wyglądają - a Twoje nie wyglądają dobrze. Kolumny są w układzie skrajnie pionowym (kształt i słoje) a podstawki w układzie skrajnie poziomym. W większości przypadków, i to nawet niezależnie od indywidualnych preferencji, uporządkowanie jest lepsze w odbiorze, "bałagan" jest dobry tylko wtedy, gdy jest przemyślany i jakoś uzasadniony. Kolor forniru i jego ułożenie nie ma tutaj nic do rzeczy bo zarówno jasny jak i ciemny, pionowy jak i poziomy mogą być "ładne" albo "brzydkie" - zależy od ich aplikacji i współpracy z resztą elementów. Twoje podstawki nie współpracują z kolumnami.

A tak w ogóle to nie ma się co obrażać. Skoro zamieszczasz na forum zdjęcia tego co robisz to nastaw się na to, że nie wszystkim musi się to podobać. Wyrażam swoje zdanie i nie robię tego złośliwie tylko tak po prostu. Skoro mi się nie podoba i uważam, że jest zrobione "bez głowy" to nie będę pisał, że jest "ładne", jaki byłby w tym sens?

dolphin123, testowałeś jakoś strojenie membrany czy przyjąłeś od razu to producenckie?

Skomentuj

Nie wiem jak wyglądają monitory które mają stać na tych podstawkach i nie będę szukał, ale same podstawki mi akurat się bardzo podobają, kolor kamienia pasuje do forniru, zrobione estetycznie i proporcje też mnie jakoś nie rażą, z gustami to jest właśnie różnie nie ma się co przejmować tylko robić swoje.

Skomentuj

Cóż, przyznaję, że to nieco zmienia postać rzeczy. Nie wiem dlaczego ale byłem pewien, że to co na nich stoi to kolumny :glare:

Skomentuj

Prace się posuwają do przodu, zginą mi mały drewniany element, przeprowadziłem śledztwo i podejrzanym jest pies>:(

Skomentuj

dolphin123, testowałeś jakoś strojenie membrany czy przyjąłeś od razu to producenckie?
                              Przyjąłem producenta. Bawił się będę strojeniem jak się wygrzeje i nie będzie mi pasowało.

Skomentuj

Cóż, przyznaję, że to nieco zmienia postać rzeczy. Nie wiem dlaczego ale byłem pewien, że to co na nich stoi to kolumny :glare:
                                Teraz rozumiem dlaczego Ci się nie podoba...gdyby noga była kolumną to też bym się zgodził - podstawy byłyby dużo za duże.
                                Docelowo wygląda to tak jak na zdjęciu. Jeszcze klej schnie pod blatami.
                                Na tym będą monitory o szerokości 195 i głebokości 370 czyli pokrywające się wymiarami z górnym blatem.
                                Fornir na monitorach to Zebrano 0112. Jasny nawiązuje do kolorystyki standów a ciemny łamie kolor do tapet. Kolor forniru na załączonej fotce jest lekko do pupy. W rzeczywistości pasuje.
                                Załączone pliki
                                Last edited by Przemek; 30.01.2011, 00:17.

Skomentuj

funiax1 no to pies ma teraz przegwizdane...
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przemek, dlatego zwracam honor
                                    Teraz uzbrajam się w cierpliwość powściągliwość i z oceną zaczekam do gotowej konstrukcji (a mam nadzieję, że pojawi się w odpowiednim dziale)

Skomentuj

Pytanko: czym mam teraz ten pył wyczyścić przygotowując obudowy do lakierowania? jest to fornir modyfikowany i już robiłem testy na mokro żeby sprawdzić czy ten biały materiał się nie odklei od forniru,nic się takiego nie stało,jednocześnie fornir nie nasiąknął wodą.

Czy mogę to zrobić wilgotną szmatką (wodą)? czy mogę (muszę) dodać do wody jakiś płyt odtłuszczający? Kiedyś lakierowałem fornir ale robiłem to "byle było",teraz musi być to zrobione profesjonalnie i nie mogę spartolić :)

Skomentuj

ja czyscilem szmatka i woda ale moj fornir byl naturalny
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A czy Ty ten bały materiał/fizeline dałeś na zewnątrz??? no chyba nie???

Jak masz kompresor to powietrzem sie odpyla.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X