Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nic nie ruszałem bo tak jak widać na focie,nic specjalnego nie widać

Skomentuj

the end :)

Skomentuj

ale kolosy

Skomentuj

Kolumny całkiem całkiem, nawet mi się podobają, bez większych udziwnień i są na konkretnych głośnikach. Ale jak grają to już niestety nie jestem w stanie ocenić.

Ale ....
          Nie na temat...
          Trochę złośliwości na sobotę:)
          No widzisz Nowy też robisz od dupy strony, jeżeli trzymać się twojego poglądu, bo najpierw się robi kolumny, a potem pomiary. A to czy osoba która robiła zwrotnicę dokładnie miała takie same obudowy jak ty to ja nie wiem i nie biorę pod uwagę, tak jak ty nie wziąłeś pod uwagę wszystkiego o mojej konstrukcji i się wypowiadałeś.

Skomentuj

nie są duże h 1000mm szer 250 gł 405

są super zgrabne jutro przemeblowanie będą stały na dużej ścianie 5,25

---------- Post dodany o 21:54 ---------- Poprzedni post o 21:53 ----------

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
            Kolumny całkiem całkiem, nawet mi się podobają, bez większych udziwnień i są na konkretnych głośnikach. Ale jak grają to już niestety nie jestem w stanie ocenić.

Ale ....
            Nie na temat...
            Trochę złośliwości na sobotę:)
            No widzisz Nowy też robisz od dupy strony, jeżeli trzymać się twojego poglądu, bo najpierw się robi kolumny, a potem pomiary. A to czy osoba która robiła zwrotnicę dokładnie miała takie same obudowy jak ty to ja nie wiem i nie biorę pod uwagę, tak jak ty nie wziąłeś pod uwagę wszystkiego o mojej konstrukcji i się wypowiadałeś.

dokładnie ta same obudowy

tak samo zrobione identyczne :)

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
              dokładnie ta same obudowy

tak samo zrobione identyczne
              To nic nie pozostaje, tylko pogratulować skończonej konstrukcji.
              Chociaż jeżeli się jakiś etap kończy, to musi się zacząć coś nowego. Po jakimś czasie pewnie znowu przyjdzie chęć zrobić coś nowego, może nie lepszego jakościowo - ale jak to w DIY chęć zrobienia czegoś, szukania jakiejś odmiany :)

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
                nie są duże h 1000mm szer 250 gł 405
                to w takim razie sa glebokie i sprawiaja wrazenie ciezkich kolosow

Skomentuj

nowy1 głośniki konkretne i kolumny ładne, szkoda że nie zrobiłeś lepszych fotek bo ten fornir pięknie mieni się pod światło. Jak nie masz na nie miejsca to u mnie jest wolne pomieszczenie, będziesz przyjeżdżał słuchać kiedy chcesz i trunki jeszcze zapewnię.

Skomentuj

Kolejna odsłona (tym razem trzecia) Symasym-a w moim wykonaniu. W założeniu- jak najtaniej, najlepiej, na dobrych częściach i minimalistycznie (20x30x8cm). Radiatory służą także za boki wzmaka
                    Załączone pliki

Skomentuj

nie dało się tranów przykręcić na płasko jeden nad drugim ?
                      takie podciąganie kabelkami jest rzadko polecane ;]

Skomentuj

Za krótkie wyprowadzenia MJE, poza tym poprawia się chłodzenie oraz wykorzystanie radiatora

Skomentuj

Mje - sterujące aż tak się nie grzeją. Jak mają za krótkie to dolutowujesz kołki i do nich lutujesz tany.

Skomentuj

w przerwie technologicznej (oczekiwanie na radiatory do F5):

http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...128948#9128948

Skomentuj

car audio: slupki pod 3 drogi
                              home audio: male monitorki na w100 i missionie, mdf 16mm ciety na 45st pod lakier

Uploaded with ImageShack.us

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz a lamelki też dawałeś ? i dla czego akurat pod kątem 45st. ?

Skomentuj

Wtedy masz największą możliwą powierzchnię połączenia, przynajmniej mi sie tak wydaje

Skomentuj

a lamelki też dawałeś ?
                                    nie bo one sa bardzo male i mozna je zlozyc bez problemu
                                    245x150x245

i dla czego akurat pod kątem 45st. ?
                                    dlatego, ze beda lakierowane a nie chce, zeby powylazily puzniej pekniecia i roznice w lakierze
                                    i tak doradzil lakiernik bo mdf inaczej pije lakier powerzchna plaska a inaczej ta cieta
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      mdf inaczej pije lakier powerzchna plaska a inaczej ta cieta
                                      Zgadza się. Jednak pytanie czy na krawędziech z czasem też Ci nie wyjdą pęknięcia, bo na zdjęciu nie wygląda na idealne połączenie. Ciężka sprawa z tym lakierem:)

Skomentuj

nie wyglada bo nie jest sklejone tylko przymierzone
                                        ale wyszlo lepiej niz sie spodziewalem
                                        po klejeniu beda szlifowane kanty i szpachlowane cale skrzynki natryskowo
                                        zobacze co z tego wyjdzie
                                        tak jeszcze skrzynek nie skladalem, warto sie czegos nauczyc
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          po klejeniu beda szlifowane kanty i szpachlowane cale skrzynki natryskowo
                                          a poco całe w szpachli? chyba, że mówisz szpachel a chodzi o podkład....

maxdila, tam... wcześniej widziałem robiłeś coś z boczkami sosnowymi - to była bejca na nich czy lakier ? (jaki?)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X