Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ciekawe kabelki z oplotem bawełnianym:) Sznurowadło? :) Ogólnie fajnie ale obadaj spliterki jakieś(rozwidlenia kabla) i będzie glanc pikabello :) Na strefiecaraudio koleś miał kalesonki fajne

Skomentuj

Zamieszczone przez koszuu Zobacz posta
      Tuba, ale bardziej na tle biblijnym
      a jak czeka nagroda za odgadnięcie? wąsy i broda?

JERYCHO

Pozdrawiam

Skomentuj

wczoraj brat mnie wolal do pomocy przy naprawie elektryki w samochodzie...
        okazalo sie ze ma spalony przewod na calej dlugosci od bezpiecznikow do swiatelka w bagazniku...
        tak wiec dzisiaj do poludnia udalo sie naprawic elektryke. a ze samochod rozebrany, warsztat do dyspozycji a przed nami jeszcze prawie caly dzien to zabralismy sie za pozadkowanie bagaznika :P

przed
        po

teraz juz kable sie nie plataja, podloga jest rowna a tapicerka czysta

Skomentuj

Dzisiejsze DIY

panel do suba, blacha i radiator z panela z allegro,
          na pokładzie:
          mocne trafo 450W;
          n mosfet na dwóch parach;
          zasilacz główny, pomocniczy (stand-by) i filtr LPF na jednej płytce (własnego projektu)
          zabezpieczenie przed DC, termiczne i opóźnione załaczanie (projektu irka)
          brakuje tylko potencjometrów
          uf... :)

Skomentuj

Pawle S. Jak z dostępnością do koła zapasowego ?? Myślę takie coś zrobić u siebie w aucie...bo wymianę koła jednorazowo jeszcze przeżyję....

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
              Pawle S. Jak z dostępnością do koła zapasowego ??
              tam jest butla z gazem i wlasnie dlatego podloga na stale (no prawie)

Skomentuj

ja juz 3 lata smigam bez kola zapasowego
                koledzy juz mnie 2 razy ralowali
                ale coz pasja wymaga poswiecen
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                  To chociaż doajzdówkę byś sobie woził w futerale i byłoby ok
                  Ja tak woziłem w poprzednim zagazowanym aucie.

Skomentuj

Nie na temat...
                    tak, tak juz o tym mysle 3 lata
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                      Na tankszteli albo w hipermarkecie można kupić koło zapasowe w sprayu... psikasz do flapa ten sprej (wkręcony w wentyl) i pompujesz koło uszczelniając dziurę.

Skomentuj

Nie na temat...
                        testowalem i nie sprawdzilo sie, wiecej nie kupie
                        dobra eot...
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                          To chociaż doajzdówkę byś sobie woził w futerale i byłoby ok
                          Ja tak woziłem w poprzednim zagazowanym aucie.
                          kolo zapasowe zawsze wkladamy do bagaznika jak wyjezdzamy za miasto
                          na miescie zawsze ktos podratuje :P

Skomentuj

Nie na temat...
                            dokladnie ale ja dalsze wyjazdy mam inny samochod :)
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                              Mój brat jak założył gaz w swoim (butla w kole...) to kupił sobie później jak najmniejsza (chudą) dojazdówkę i zrobił podwójne dno w bagażniku ze sklejki (okł. 10-15cm) dokupił materiał na to, pociął zgrabnie w kawałki (porobił coś jak drzwiczki) i później jak coś potrzebował to otwierał... (schował w tym ową dojazdówkę, wzmacniacz, gaśnice, trójkąt, lewarek, skrzynkę z kluczami...itd..) - bagażnik oczywiście pozornie się zmniejszył... (niedużo o te 10-15cm) ale wszystko miało swoje miejsce, nie latało... i naprawdę bardzo elegancko wyglądało - polecam )

Skomentuj

Nie na temat...
                                u mnie jest podniesiona podloga i jest tam sub zabudowany i 3 wzmacniacze i nic wiecej nie wejdzie
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://temp.tomekk.org/WWRP/remote/

Odbiornik IR do mojego playera opartego o terminal WYSE

Skomentuj

Chciałbym zasymulować zwrotnicę do L22RN4X, L12LRY/P, XT19 z czystej ciekawości. Pomijam warunki pomiarów oraz obudowy w jakiś zostały wykonane. Nie wiem jak uwzględnić rozstaw głośników, załóżmy, że będzie zbliżony do mojego http://img545.imageshack.us/img545/2762/dsc1274.jpg Między środkiem vify a średniakiem jest 12cm, a między wooferem a średniakiem 18,5cm. Jak wyliczyć offset w Speaker Workshop?

---------- Post dodany o 15:57 ---------- Poprzedni post o 14:03 ----------

pomiary z tej strony http://www.rjbaudio.com/Audiofiles/D...D%20files.html

Skomentuj

Zamieszczone przez tom3kk Zobacz posta
                                      http://temp.tomekk.org/WWRP/remote/

Odbiornik IR do mojego playera opartego o terminal WYSE
                                      Skąd kolega dorwał taka obudowę do IR? szukam i nie mogę znaleźć :)

---------- Post dodany o 13:39 ---------- Poprzedni post o 09:32 ----------

I przy okazji moje płytki sie zrobiły

Skomentuj

Żeby nie było że nic nie robię

Budka do JIGA do ARTY LIMP do parametrów TS :) bo do charakterystyk mam Panasonica i Holmimpulse :)

Skomentuj

primo - dlaczego fotki robione komorka? :/
                                          secundo - dlaczego tak drogie terminale? no i w praktyce lepiej sie sprawdzaja sprezynowe
                                          tertio - wolalbym wszsytko w jednej obudowie :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X