Rozłożenie elementów skopiowane ze zwrotnicy zrobionej przez Pawel S Od spodu dodatkowe cynowanie dla zwiększenia pola przekroju oraz zabezpieczenie roztworem kalafonii. Płytka będzie montowana na spodzie obudowy na dystansach.
Dokładnie, to będzie 3SM (w sygnaturce jest info). Użyty płytka jest trochę za cienka, ale taką miałem pod ręką. Drutu nie ma sensu dawać. Licząc pole przekroju miedzi oraz cyny, wyjdzie całkiem dobry kabel. Poza tym na długości 10cm jaki spadek napięcia może się generować? Rezystancja poza mierzalnością większości multimetrów.
Płytkę dociąłem gilotyną do papieru, taką za 40zł. Sądzę, że spokojnie utnie płytkę 1mm. Pewnie gorzej z żywotnością noża. Do cynowania użyłem babci Lutoli. 70W robi swoje.
Teraz czekam na STXy. Obiecali, że będą dostępne pod koniec czerwca. Jak je dostanę, zabiorę się fronty.
dzisiaj nie miałem co robić przy sprzęcie bo części na weekend nie podochodziły więc pojechałem do Praktikera upiłem profil aluminiowy i postanowiłem zrobić eleganckiego pilota :P na zdjęciach nie wygląda tak fajnie jak w rzeczywistości...
pilot co prawda nie skończony jeszcze ale chciałem się dzisiaj już pochwalić :P a więcej nie zrobię bo trzeba iść spać... :(
Skomentuj