Zamieszczone przez bibi717
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postakoncze obecne projekty i koniec z tym!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaCzyli wlaczysz mono ( bo przeciez inaczej sie nie da ) i bedziesz tak dlugo sluchal jednej kolumny, az Ci sie brzmienie spodoba ? Gwarantuje Ci, ze odejdziesz od tego pomyslu i to bardzo szybko, gdy tylko zechcesz go realizowac w praktyce
Ja cały czas robię w mono i co wy na to :biggrin:
Sygnał audio można sobie zmiksować z stereo do mono tak, że informacji nie tracimy. Robienie wszystkiego podwójnie to o 1x więcej niepotrzebnej roboty. Na etapie projektu od 0 do 95% nie trzeba mieć stereo. Ostatnie 5% można sobie szlifować nawet na gotowych zwrotnicach bo zmiana rezystkorka czy dolutowanie małego koda to już jest kosmetyka.
Zresztą ja po tylu latach mam wypracowaną swoją metodę w której jeżeli na sprzęcie pomiarowym i w mono zagra mi tak jak trzeba to wstereo i na docelowym sprzęcie będzie bardzo dobrze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postamam juz dosyc tych frontow i smiecenia w pokojuCiekawe ile tam jest pyłu zassanego do obudowy...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaDotarły do mnie zamówione ostatnio missiony w zestawie 2way. Tweetery to w 100% te same co my zamawiamy
ciekawe w których kolumnach jeszcze siedzą
pokaż cały zestaw...Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaLightSound potrzebne Ci będą mocowania do missiona?
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postapokaż cały zestaw...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaWygląda mi zresztą na tonsila 13/40/2 :P
zaglebienie w nabiegunniku dolnym, zawieszenie gorne i kopulka nie wygladaja mi juz na tonsila
czy przypadkiem membrana to nie papier?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postakosz, kolor nabiegunnikow, nabiegunnik gorny wygladaja jak w tonsilu
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postazaglebienie w nabiegunniku dolnym, zawieszenie gorne i kopulka nie wygladaja mi juz na tonsila
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaczy przypadkiem membrana to nie papier?
Skomentuj
-
no to w takim razie nie GDN 13/40/2 a raczej cos pokrewnego
GDN 13/40/2 ma plastikowa membrane na gumowym zawieszeniu
np GDN 13/50/1 ma papier na piance
tak wiec tutaj mamy cos pomiedzy - mam w glowie ten glosnik ale nie pamietam nazwy...
---------- Post dodany o 21:28 ---------- Poprzedni post o 16:58 ----------
przygotowania rozpoczete
Skomentuj
Skomentuj