Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zgodzę się z tobą, ale w niektórych przypadkach wprowadza trochę porządku do zwrotki - nie wszyscy mają wyobraźnię do konstrukcji "na pająka"

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      nie no zgłupiałem trochę... Do tego przydałby się wątek pt "jakość zamawianych elementów do kolumn" i tam zdjęcie+opis jak już tak się rozczulać... :P
      Fajnie się z nimi współpracuje ale.. jedno co by mogli poprawić to swoją stronę www i zainwestować pare groszy w fajny software do e-sklepu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
        Fajnie się z nimi współpracuje ale.. jedno co by mogli poprawić to swoją stronę www i zainwestować pare groszy w fajny software do e-sklepu
        Zawsze możesz im to zaproponować mailowo...

Skomentuj

Już mówiłem Czesiowi ;-) spoko gość. Nigdy nie mialem z nimi żadnych problemów ale szukanie elementów po tych ich arkusikach exelowski trochę trudne ;-)

Skomentuj

Nie na temat...
            ja sie do tego przyzwyczailem i nie wyobrazam sobie szukania na stronie internetowej jednej z tysiaca cewek

Skomentuj

Przecież chodzi tylko o to aby zachować spójność a nie do każdej cewki robić osobny odnośnik Pawle. Wchodzisz w cewki i to co w excelu jest na stronie wrzucone w danej kategorii i tyle.

Skomentuj

do tego wyszukiwarka potrzebnej wartości :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  listwa jest bardzo ladna. ale szczerze mowiac to nie widze sensu jej stosowania...

Widziałem jak ludzie montują wzmacniacze lampowe za pomocą takich listew.

Skomentuj

We wzmakach lampowych te listwy tworzą porządek przy lutowaniu, ale w zwrotnicach faktycznie chyba nie ma sensu tego stosować.

Skomentuj

Co do polinka zgodzę się z Pawłem, inaczej niż w exelu ciężko byłoby znaleść odpowiednią cewkę. Ja też mam o nich jak najbardziej pozytywną opinię. A żeby nie być gołosłowny to ukończyłem w 99% moje monitory na GDN 13/50/9 i seasie 27TBFC/G. Oczywiście cewki i seasy z polinka W stosunku do oryginalnych monitorów mkula nie ma skosów i podfrezowań pod GDNa (mam za małe doświadczenie w rzeźbieniu, bałem się że krzywo wyjdą) oraz dodałem br. Wyniosły mnie ok 800zł, nie publikuje w gotowych konstrukcjach bo w sumie nie są jakieś okazałe albo innowacyjne ale grają świetnie. Proste bryły, taki kształt mi odpowiada
                      Załączone pliki

Skomentuj

dziwnie ten tunel wyglada...
                        i nie przykrecaj za mocno stozkowymi wkretami bo kosz polamiesz!
                        tylko plaskie lby srub/wkretow

Skomentuj

Fajna robota :-) To naturalny formir?

p.s.

"śróbki" wymień ;-)

Skomentuj

benek, a bardziej brzydkich nie dalo sie zrobic? :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              dziwnie ten tunel wyglada...
                              i nie przykrecaj za mocno stozkowymi wkretami bo kosz polamiesz!
                              tylko plaskie lby srub/wkretow
                              Na tył nie dawałem bo monitory przy ścianie będą stały. Śruby mam zamiar wymienić na imbusy, te wkręty tylko do testu (zresztą widać na zdjęciu że nie ma wszystkich:P)
                              Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                              To naturalny formir?
                              Tak, pisałem o nim parę postów wyżej, fornir cedr braz. z Zagłoby

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              benek, a bardziej brzydkich nie dalo sie zrobic? :P
                              Można by było, np krzywo położyć fornir :P

Skomentuj

Nie wiedziałem gdzie o to zapytać.

Mam w domu kabel miedziany okrągły bez oplotu 3,5-4mm. Można by go wykorzystać do połączenia kolumn lub od wzmacniacza do źródła dźwięku? Oczywiście dałbym go w jakiś oplot nylonowy.:)

Skomentuj

Tizi, ja Cie znam! Ty jesteś z forum mod-planet :) Klawiaturka nieźle Ci wyszła.

Co do kabla: pamiętaj, że jedną kolumne musiałbyś podłączyć dwoma takimi żyłami, w oplot je dasz, z końcówkami może być problem - chyba tylko przykręcane wchodzą w gre,

3,5-4 mm to oczywiście średnica? czy przekrój?

Między wzmacniaczem a źródłem dźwięku już gorzej, bo są to gołe nieekranowane kable, musiałbyś z nich skrętke zrobić, a to jest bez sensu.

Moja rada jest taka: lepiej zostaw je w spokoju, sprzedaj na złom, albo wykorzystaj do czego innego :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                    TiZi mógłbyś może pokazać zdjęcia swojej klawiatury bo wydaje się być fascynująca

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                                      Tizi, ja Cie znam! Ty jesteś z forum mod-planet Klawiaturka nieźle Ci wyszła.
                                      Zamieszczone przez usy Zobacz posta
                                      TiZi mógłbyś może pokazać zdjęcia swojej klawiatury bo wydaje się być fascynująca
                                      Tak, tak koledzy dobrze mówią - TiZi pokarz no szybko ta klawe

Skomentuj

Nie na temat...
                                        oj panowie nie przesadzajcie...
                                        fornirowana i tyle...
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...

To ja uprzedzę kolegę Tiziego, zapraszam tutaj: http://www.mod-planet.com/forum/viewtopic.php?t=5981

( to nie reklama forum )
                                          Last edited by lklukasz; 06.05.2011, 21:31.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X