że mu się wydaje...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaŻeby nie było że nic nie robię :P
oj ploter, zafunduj sobie w koncu frezarke i komplet frezow - warto
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPamiętaj, że nie możesz ich szybciej wykończyć niż ja...
jak jeszcze jedna osoba pokaze TL na AWXie to sie wkurze i wystawie swoje vify na sprzedaz ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaspokojnie, przetrzymam mu glosniki
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajak jeszcze jedna osoba pokaze TL na AWXie to sie wkurze i wystawie swoje vify na sprzedaz ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postazawsze możesz trochę " wydłużyć " pracę nad obecnymi 3SM
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaale to monitory b-r a ja chce TL!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postaSkoro głośniki się "zamawiają" to postanowiłem zrobić im miejsce do ulokowania...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaTak sobie teraz myślę... może lepiej wklej fazowania w dolnych narożnikach tunelu. Niby one nie mają większego znaczenia, ale skoro jeszcze nie zamknąłeś obudów i masz możliwość ingerencji w tunel to chyba lepiej zrobić tak, jak w oryginale... tak dla pewności i spokojnego snu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaladna skrzynka
oj ploter, zafunduj sobie w koncu frezarke i komplet frezow - wartofrezarkę i komplet frezów mam
ale to dla znajomego który sie nie kwapi po to i nie chciał podfrezowań :]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaTak sobie teraz myślę... może lepiej wklej fazowania w dolnych narożnikach tunelu. Niby one nie mają większego znaczenia, ale skoro jeszcze nie zamknąłeś obudów i masz możliwość ingerencji w tunel to chyba lepiej zrobić tak, jak w oryginale... tak dla pewności i spokojnego snu
Urodził się pomysł "wkładki fazującej" do TL-ki.... Wygląda to w ten sposób:
Jak widać stopień elastyczności jest dość duży i dzięki temu można dowolnie zmieniać ułożenie MDF-u.
Końce takiej "wkładki" należałoby ściąć pod kątem 45* aby uniknąć powstałego "schodka"....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaNacinałeś ten Mdf czy gotowy?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postafrezarkę i komplet frezów mam ale to dla znajomego który sie nie kwapi po to i nie chciał podfrezowań :]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postaUrodził się pomysł "wkładki fazującej" do TL-ki.... Wygląda to w ten sposób:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaale mi bardziej chodzilo o zaokraglenie wylotu b-r niz podfrezowanie dla glosnikaprzy takich głośnościach jakie on będzie tym grał to raczej nie będzie turbulencji
bo to ma być jak uzupełnienie przodu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaKupa niepotrzebnej roboty, a do tego zmniejsza powierzchnie tunelu. Zwykle listwy w rogach pod katem 45 stopni dzialaja lepiej i chyba bardziej usztywniaja cala konstrukcje.
Skomentuj
-
GDN-y muszą się wygrzać ale już teraz słychać że drzemie tu niezły potencjał. Moim celem był zestaw przy którym nie odczuję braku subka na gdn 20/80/2 Po pierwszym odpaleniu że tak powiem subwoofer zrobił what the f...? Schodzą równie nisko jak nie niżej od niego ale z o wiele lepszym impulsem, ten bass nie dość że jest niski to jeszcze szybki. Brzmi to rewelacyjnie. Tak jak Dabyl napisał bardzo dużo zależy od wytłumienia a głównie od "ovaty" z którą troche powalczyłem zanim dobrałem odpowiednią ilość z tym że kupiłem o grubości 4cm. Swoją drogą sprzedający -varius- z allegro który ma tą ovatę to bardzo sympatyczny człowiek byłem odebrać osobiście bo mają magazyn w Bydgoszczy i ceny są bardzo dobre przy zachowaniu wysokiej jakości. Ceramik mi osobiście przypadł do gustu z tym że odrazu założyłem mu rezystor gdyż dla mnie nieco za głośno grał ale teraz jest w sam raz.
Dabyl to powinien dostać jakiś order i skrzynkę Jasia za pracę jaką wykonał.....poważnie mówię
Skomentuj
Skomentuj