Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

że mu się wydaje...
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
      Żeby nie było że nic nie robię :P
      ladna skrzynka
      oj ploter, zafunduj sobie w koncu frezarke i komplet frezow - warto

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Pamiętaj, że nie możesz ich szybciej wykończyć niż ja...
      spokojnie, przetrzymam mu glosniki

jak jeszcze jedna osoba pokaze TL na AWXie to sie wkurze i wystawie swoje vify na sprzedaz ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        spokojnie, przetrzymam mu glosniki
        Tak się nie bawimy...:blink:

jak jeszcze jedna osoba pokaze TL na AWXie to sie wkurze i wystawie swoje vify na sprzedaz ;]
        Po co sprzedawać.... zawsze możesz trochę " wydłużyć " pracę nad obecnymi 3SM

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
          zawsze możesz trochę " wydłużyć " pracę nad obecnymi 3SM
          ale to monitory b-r a ja chce TL!

Skomentuj

ale to monitory b-r a ja chce TL!
            Domyślam się, że BR.... chodzi o to, że komplet przetworników i zwrotnice będziesz miał.... wystarczy tylko sklecić skrzynki i " pożyczyć " na chwilę komponenty :)

Skomentuj

Jeszcze przed as spróbuję pokazać skończone skrzynki... :)

Skomentuj

Skoro głośniki się "zamawiają" to postanowiłem zrobić im miejsce do ulokowania...
                Tak sobie teraz myślę... może lepiej wklej fazowania w dolnych narożnikach tunelu. Niby one nie mają większego znaczenia, ale skoro jeszcze nie zamknąłeś obudów i masz możliwość ingerencji w tunel to chyba lepiej zrobić tak, jak w oryginale... tak dla pewności i spokojnego snu

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                  Tak sobie teraz myślę... może lepiej wklej fazowania w dolnych narożnikach tunelu. Niby one nie mają większego znaczenia, ale skoro jeszcze nie zamknąłeś obudów i masz możliwość ingerencji w tunel to chyba lepiej zrobić tak, jak w oryginale... tak dla pewności i spokojnego snu
                  Dzięki za radę.... robi się

Skomentuj

ladna skrzynka
                    oj ploter, zafunduj sobie w koncu frezarke i komplet frezow - warto
                    A dziękuję frezarkę i komplet frezów mam ale to dla znajomego który sie nie kwapi po to i nie chciał podfrezowań :]

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta

Urodził się pomysł "wkładki fazującej" do TL-ki.... Wygląda to w ten sposób:

Jak widać stopień elastyczności jest dość duży i dzięki temu można dowolnie zmieniać ułożenie MDF-u.

Końce takiej "wkładki" należałoby ściąć pod kątem 45* aby uniknąć powstałego "schodka"....

Skomentuj

Widzę Żółwik że w jesienne wieczory ostro zabrałeś się do pracy. Nacinałeś ten Mdf czy gotowy?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                          Nacinałeś ten Mdf czy gotowy?
                          Nacinam sam.... Na pierwszym zdjęciu ta listwa to prowadnica piły.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                            frezarkę i komplet frezów mam ale to dla znajomego który sie nie kwapi po to i nie chciał podfrezowań :]
                            ale mi bardziej chodzilo o zaokraglenie wylotu b-r niz podfrezowanie dla glosnika :p

Skomentuj

Nie na temat...
                              Żółwik, w mojej ocenie bomba - widać, że nie jesteś człowiekiem, który zwykł chodzić na łatwiznę (co zresztą pokazałeś np ostatnio w dziale gotowych konstrukcji). To się chwali

Skomentuj

Urodził się pomysł "wkładki fazującej" do TL-ki.... Wygląda to w ten sposób:
                                Kupa niepotrzebnej roboty, a do tego zmniejsza powierzchnie tunelu. Zwykle listwy w rogach pod katem 45 stopni dzialaja lepiej i chyba bardziej usztywniaja cala konstrukcje.

Skomentuj

ale mi bardziej chodzilo o zaokraglenie wylotu b-r niz podfrezowanie dla glosnika
                                  oj tam oj tam przy takich głośnościach jakie on będzie tym grał to raczej nie będzie turbulencji bo to ma być jak uzupełnienie przodu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Kupa niepotrzebnej roboty, a do tego zmniejsza powierzchnie tunelu. Zwykle listwy w rogach pod katem 45 stopni dzialaja lepiej i chyba bardziej usztywniaja cala konstrukcje.
                                    Jak na razie wykonałem 1 sztukę...można powiedzieć dla sprawdzenia i oceny czy zda egzamin. Niczego jeszcze nie mocowałem bo nie ma pośpiechu. Co fakt to fakt - jest przy tym kupa roboty...

Skomentuj

Pierwsze odsłuchy. Niestety z racji tego że pomieszczenie na zdjęciu jest moim warsztatem musiałem iść na łatwizne. Jestem baaardzo zadowolony z dźwięku jaki się wydobywa z tych kolumn :)

Skomentuj

Jak z basem w tej LT :>

Skomentuj

GDN-y muszą się wygrzać ale już teraz słychać że drzemie tu niezły potencjał. Moim celem był zestaw przy którym nie odczuję braku subka na gdn 20/80/2 Po pierwszym odpaleniu że tak powiem subwoofer zrobił what the f...? Schodzą równie nisko jak nie niżej od niego ale z o wiele lepszym impulsem, ten bass nie dość że jest niski to jeszcze szybki. Brzmi to rewelacyjnie. Tak jak Dabyl napisał bardzo dużo zależy od wytłumienia a głównie od "ovaty" z którą troche powalczyłem zanim dobrałem odpowiednią ilość z tym że kupiłem o grubości 4cm. Swoją drogą sprzedający -varius- z allegro który ma tą ovatę to bardzo sympatyczny człowiek byłem odebrać osobiście bo mają magazyn w Bydgoszczy i ceny są bardzo dobre przy zachowaniu wysokiej jakości. Ceramik mi osobiście przypadł do gustu z tym że odrazu założyłem mu rezystor gdyż dla mnie nieco za głośno grał ale teraz jest w sam raz.

Dabyl to powinien dostać jakiś order i skrzynkę Jasia za pracę jaką wykonał.....poważnie mówię

Skomentuj

Czaruję...
                                          X